[serial][Disney+] Alien: Earth (2025)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Rymekk

[serial][Disney+] Alien: Earth (2025)

Post autor: Rymekk »

Ktoś czekał? Ktoś ogląda?
Ale mam mieszane uczucia. Jako fan uniwersum i sci-fi cieszyłem się, że wreszcie jakiś serial. Pierwszy odcinek całkiem niezły, ale w drugim stężenie absurdów niestety wzrasta. Będę śledził, bo ogólnie historia nawet ciekawa, efekty joł, kmina z AI syntetyki/cyborgi/androidy i wyścig korporacji spoko, ale ale:
Spoiler
-ilość scen, w których Obcy jest gdzieś w tle i sie nie ujawnia :lol: z resztą wygląda czasem strasznie plastikowo
-to jak Alien w ciągu 2 sekund jest w stanie rozpruć pokój pełen żołnierzy/ludzi, ale jak chodzi o bohaterów ważnych dla fabuły to ciężary
-luki fabularne, głupie decyzje, ogólny brak profesjonalizmu bohaterów, którzy powinni być choć trochę pro (Prometeusz level)
-nawiązania do bajek Disneya jak Piotruś Pan, czy Epoka Lodowcowa :lol:
-to że jest rok 2120, ale świat czasami wygląda jakby zawiesił sie w 1980
Jest tego więcej, ale to taka topka tego co mnie razi. W Romulusie nie było tego aż tyle, więc strach pomyśleć co przyniosą dalsze odcinki.. Także po 2 odcinkach mamy mały bajzel, nie zniechęcam się jednak mimo szybko gasnących oczekiwań.
Awatar użytkownika
kapper1

Re: [serial] Alien: Earth

Post autor: kapper1 »

Nudy, a młodzi aktorzy są tragiczni.
Tak samo jak ta typa z miną srającego kota przez 2 odcinki.
Olyphant spoko postać, Obcy wygląda plastikowo (?), nie wiem jak to ująć

Scenariusz pewnie na film, a rozciągnięty na serial
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Te dwa odcinki się oglądało faktycznie jak film, ale Alien wygląda bardzo dobrze (to serial przypominam)

Film dosyć nudny trzeba dodać, ale przy drugim odcinku nawet się wkręciłem i myślę że będzie dobrze
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Alien w końcu na ziemi i chyba tyle z pozytywów. Może jeszcze postać grana przez Olyphanta. Mocno średnie te 3 odcinki. Klimatu obcego niezawiele. Gorsze to od filmowego Romulusa.
No i kurcze Alex Lawther. Dla mnie kompletnie nie pasuje ta teen drama i ten casting. Dla mnie to zawsze bedzie James z the end of the fucking world xd.
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Wizualnie to wszystko jest dojebane, może oprócz samego Xenomorpha gdzie momentami przy większym świetle imo widać jak sztucznie wygląda. Plot armor też wkurwia jak w moment zabija cały pokój ludzi czy grupkę żołnierzy a braciaka w ogóle nie rusza. No i lekko bawią dzieci w ciałach dorosłych androidów patrząc jaką rolę grał Lawther w black mirror :lol:
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Nie oszukujmy się, no nie jest to dobre.
Awatar użytkownika
manio

Post autor: manio »

suchy ten obcy, poprzednie jakoś mocniej ociekały tym szlamem czy chuj wie czym
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Odcinkek 5 fajny tribute, ale fabularnie dno, odc 6 i 7 katastrofa, jak można serwować znowu ten sam zapalnik akcji polegający na totalnej niekompetencji "naukowców"? O innych niedojebaniach logiczno-fabularnych nie chce mi sie nawet pisać, czuje niesmak, że komuś za to płacą, by pisał takie pseudoscenariusze.
Finał był ok, aczkolwiek sprowadzenie obcego do roli psa, który slyszy komendę w promieniu całej wyspy i zabija tylko za zgodą właściciela to lipny zabieg.
Całość ogółem +4/10, drugi sezon może oglądnę, ale tylko jako guilty pleasure z cyklu: ciekawe co głupiego jeszcze wymyślą.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

High School Musical z gumowym obcym :lol:
Dzieci wprowadzone po to, żeby wytłumaczyć tragiczną grę aktorów z ulicy i kretynizmy typu went jak w csie. (jedynie Olyphant spoko).

a ten finał to chyba dziewiątego odcinka zapomnieli wrzucić na serwer
ODPOWIEDZ