BŁAGAM pomóżcie znaleźć utwór

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Bloodmenace

BŁAGAM pomóżcie znaleźć utwór

Post autor: Bloodmenace »

Witajcie moi drodzy. Proszę, nie zabijcie jeśli piszę w nieodpowiednim miejscu/wątku ale poszukuje pewnego utworu, którego słuchałam na pewno przed 2016 rokiem. Myślę że max 2011/2012 najwcześniej, w każdym razie na pewno wyszedł przed 2016. Chodzi o to, że ja sporadycznie słucham rapu/hip-hopu i nie utarł mi się w pamięci ani wykonawca ani tytuł. Pamiętam szczątkowo pewne szczegóły i mam nadzieję że chociaz tutaj mnie to doprowadzi do tego kawałka. Chat gpt już wymęczyłam i on podaje jakieś bzdury, wypytywałam mojego partnera który jest „znawcą” i on też nie wie o czym mówię, a ja zaraz chyba sobie w łeb strzelę, bo szukam tego już ponad rok.
- to było coś undergroundowego, nie kojarzę żeby było tam pianino ale całkiem możliwe że jednak było XD kawałek był raczej smutny, melancholijny
- tekst opowiadał o kobiecie, która była (chyba) atrakcyjna i obserwował ją jakiś typ, coś jak stalker. Wiedział która droga codziennie wraca, wiedział gdzie mieszka i które okna są od niej (najprawdopodobniej w bloku). I teraz kojarzę że chyba wkradł jej się do tego mieszkania (?) i albo ją zabił w tym mieszkaniu, albo wyrzucił przez okno (?) albo ona z tego okna wypadła? No naprawdę nie wiem, ale kojarzę że było coś o tym oknie i o tym, że ten typ ją obserwował.
- okładka albumu była chyba czarna, jestem tak na 80% pewna że to nie był jeden raper a chyba dwóch lub nawet trzech. Nazwa też była chyba dość długa i kojarzę że miała jakąś cyfrę w sobie? No ale to też pamięć może mnie zwodzić.
Moi drodzy, błagam wyciągnijcie mnie z tego koszmaru, gdzie minimum raz na miesiąc przypomina mi się ułamek sekundy z tego utworu i ja potem go obsesyjnie szukam i zostaje z niczym.
2do5

Re: BŁAGAM pomóżcie znaleźć utwór

Post autor: 2do5 »

coś tam się zgadza ale nie do końca
Bloodmenace

dziękuję za odpowiedź, ale to niestety nie to :(
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

HiFi panda albo sam kasztan nie miał czegoś w tym temacie?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
krecieniebo

Post autor: krecieniebo »

noc nigdy nie śpi słeeeg nie daje snu
pozdrawiam witam
Kokor

Post autor: Kokor »

nom, brzmi jak Hifi banda i Chada - Noc nie daje snu 2
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Z reguły wchodzę w takie tematy tylko z ciekawości, bo za mało rapu znam, ale tutaj strzelę moim niegdyś ulubionym kawałkiem:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bloodmenace pisze: 28 kwie 2025, 0:07 wypytywałam mojego partnera który jest „znawcą” i on też nie wie o czym mówię,
Widzisz, twój partner cię oszukał. Jeśli oszukuje cię w tak błahych sprawach, strach myśleć co ukrywa jeszcze.

Jeśli masz max 35 lat i jedyne czego dorobiłaś się z tym nędznym mężczyzną, to obsesji i nocnych pytań w internecie, a do tego szukasz prawdziwych znawców, wstąp do nas! Rozbierz się do rosoła i na rosoła 9.

Obrazek
Bloodmenace

@@krecieniebo
takk to właśnie to, pięknie dziękuję! kilka rzeczy pochrzaniłam, ale jak widać udało się mimo tego zgadnąć. troszkę inaczej zapamiętałam ten kawałek

@gods bidness
mój drogi, coś tak czułam że komentarz tego typu się pojawi. nie bez powodu znawca został ujęty w cudzysłowie. chuja pomogłeś ale jeśli ci lepiej to spoko. nie bój się, nikt ci nie odbierze tytułu największego znawcy polskiej sceny hip-hopowej 😘
Max
Zbanowany

Post autor: Max »

BŁAGAM UDOSTĘPNIJ MI OTWÓR
dobry tekst na podryw, nie?
Na bank zadziała, sprawdzę i dam znać
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Szukam kawalka z rolki na 2 "stronie" tego postu na ig:

Whosampled i shazzam nie pomogly, probowalem szukac po lirycsach na genius ale niektore slowa slabo slysze i tez nie wiem jak dokladnie je pisza tymi ichnymi skrotami wiec bylo ciezko cos znalezc tym sposobem tez :cry:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Czyszy

Post autor: Czyszy »

Siema. Od pewnego czasu poszukuję starego polskiego numeru i nie mogę nigdzie znaleźć. Wykonawca/tytuł wyleciał mi z pamięci. Refren to była parafraza Nie Płacz Ewka Perfektu. Ale nie był to bezpośredni sampel. Śpiewał jakiś typo.

"Żegnam was, dziś wiem
Nie załatwię wszystkich pilnych spraw
Idę sam, właśnie tam
Gdzie czekają mnie
Gdzie czekają mnie"

W tym kawałku bit był oldschoolowy z wstawkami saksofonu. Na pewno to był numer z lat 2000, raczej przed 2008.
ODPOWIEDZ