[movement] Hyperpop
[movement] Hyperpop
Sa tutaj jacys fani? Zachecam do dzielenia sie muzyka, chetnie sprawdzilbym cos ciekawego w tej stylowie, na razie czesze playlisty z jakimis francuskimi undergroundowcami i znalazlem takie ciekawe kawalki:
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Re: [movement] Hyperpop
w sumie zdalem sobie sprawe ze to co wrzucilem to bardziej rap niz inna muzyka ale chuj
Propsy arcior zabieram sie za sluchanie
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
hyperpop mi sie zawsze kojarzy ze 100 gecs a to jest jakas hujnia nad hujnie, ale jakies tam elementy hyperpopu sa w tym
evaboy - ...jook 'til i die
leroy - dariacore
generalnie gatunek brzmi jak pierdolone spitchowane rozstrojone adhd czyli fajnie i hujowo jednoczesnie niezly chaos ogolem
to nie do konca hyperpop ale chyba najblizej tego co mi sie kojarzy hiszpan zwariowany
evaboy - ...jook 'til i die
leroy - dariacore
generalnie gatunek brzmi jak pierdolone spitchowane rozstrojone adhd czyli fajnie i hujowo jednoczesnie niezly chaos ogolem
to nie do konca hyperpop ale chyba najblizej tego co mi sie kojarzy hiszpan zwariowany
ale zes od dupy strony zaczal knarku
danny l harle jest najlepszy w tym nurcie i okolicach (bo sophie nie zyje), czego nie dotknie to jest przejebany banger, zarowno solowka
(ktora w wiekszosci znajduje sie w mixie ktory linkowalem post wyzej)
czy produkcje/remixy typu
hit za hitem ja pierdole
ale zeby sie nie zafiksowac na nim to odsylam do katalogu sw pamieci wytworni PC Music czyli podstawy, tutaj krotka przebiezka po artystach i tym co robia

ale warto zwrocic uwage na przepierdolonego bangera ktorym jest remix z tommym cashem i hannah diamond (of PC Music)
z rzeczy pc musicowych ktore znac warto to na pewno
wyzej wspomniana hannah diamond (z kozackim fade away na pierwszej podlinkowanej plycie)
namasenda (z zajebistym donuts)
kane west
gfoty
easyfun
caro♡
no i glowa calej operacji czyli niejaki AG Cook
danny l harle jest najlepszy w tym nurcie i okolicach (bo sophie nie zyje), czego nie dotknie to jest przejebany banger, zarowno solowka
(ktora w wiekszosci znajduje sie w mixie ktory linkowalem post wyzej)
czy produkcje/remixy typu
x ray
Magdalena Bay - Chaeri (Danny L Harle Remix)
Sophie Powers - U Love It (Danny L Harle Remix)
Oklou - harvest sky ft. underscores
ale zeby sie nie zafiksowac na nim to odsylam do katalogu sw pamieci wytworni PC Music czyli podstawy, tutaj krotka przebiezka po artystach i tym co robia
jest jeszcze trojka ale odstaje
slusznie

ale warto zwrocic uwage na przepierdolonego bangera ktorym jest remix z tommym cashem i hannah diamond (of PC Music)
z rzeczy pc musicowych ktore znac warto to na pewno
wyzej wspomniana hannah diamond (z kozackim fade away na pierwszej podlinkowanej plycie)
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Oprócz zappodanych wyżej to nazwa gatunku od razu przywodzi na myśl 1000 gecs. Brzmi to słabo, a nazwa nurtu wzięta zupełnie z sufitu. W co drugim utworze zapodanym słyszę walący bass z 808. Dla mnie to jest zwykła elektronika współczesna z wokalami i nic więcej.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Kurczak Art zapodal tyle muzyki ze mi zycia nie starczy zeby to wszystko sprawdzic
Ale props, powoli bede sprawdzal co i jak, wlasnie koncze odsluch tego mixu z poprzedniego postu i bardzo fajny. Najbardziej podobaja mi sie chyba te kawalki na koncu od dj ocean, takie spokojniejsze mniej wiksiarskie, chociaz moj mozg zarazony choroba zwnana rapem jednak woli jak jest jakies nawijanko do tych podkladow 
Na takich głośnikach wszystko brzmi chujowo.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2025, 17:47 przez 4-HO-MET, łącznie zmieniany 2 razy.
-
zbiegiokolicznosci
Tak jak ART napisał, wytwórnia PC Music i nic więcej nie potrzeba. I cztery bangery ode mnie:
@4-HO-MET to spoko, mozesz wypierdalac
Dodano po 13 minutach 53 sekundach:
Dodano po 13 minutach 53 sekundach:
to mozesz podlinkowana caro sprawdzic, tez nudy jak chuj
ciezko sie nie zgodzic xD chociaz nie wydaje mi sie, ze bronkowi rozchodzi o stricte hyperpop tylko jakies tam rzeczy kurwa okolo-hyperpopowe, ja to sie odbilem od tych pc music i sie nie podoba sie to dla mnie, ale z plusow to chociaz tera wiem, ze to label jest a nie jakis kurwa odrebny internetowy gatunek jak dotychczas myslalem
to co powrzucales to z banki rateyourmusicowej, nikt tego w prawdziwym swiecie nie slucha ani sie przy tym nie bawi
ale sa tam niektore mocne punkty np kozackie momentami
(jedynki nie oceniam)
czy spojniejsze
ale sa tam niektore mocne punkty np kozackie momentami
Dariacore 3... At Least I Think That's What It's Called?
Dariacore 2: Enter Here, Hell to the Left
Jane Remover - Frailty
a to jeszcze zaden wyznacznik w kontekscie muzyki, bo jakos analogicznie to by wychodzilo, ze szpaku, czy tam jakis kronkel dom to zajebisci raperzy (classic hibhop reference), bo w huj osob slucha i sie przy tym bawi chociaz no nie sa to jakies rzeczy szerzej znane =/ nie moga sie podobac
Spoczko są te niektóre kawałki hyperpopowe. Jak ich słucham czuje jakby ulgę w mózgu ale tak cały czas to byłoby mi ciężko bo to takie mało ciekawe bez treści.
@ART jaki hyperprofesjonalista, od razu widać, że się super zna chłopak wow
@ART jaki hyperprofesjonalista, od razu widać, że się super zna chłopak wow
Na mefedronie Ci wejdzie.