Path of Exile 2

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
cloud
chmura

Path of Exile 2

Post autor: cloud »

jutro start wczesnego (płatnego w formie supporter packa) dostępu do path of exile 2

miałem się wstrzymać z zakupem, ale właśnie dodali możliwość zakupu na playstation i chyba wjeżdżam day 1, trochę zajawa choć nigdy nie dotknąłem pierwszej części

a wy? czekacie?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Kalom

Re: Path of Exile 2

Post autor: Kalom »

dadzą za darmo to pogram pzdr
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ja jestem ciekawy. jak w poe1 zajebalem pelnoprawna postac kiedys na 100h czy cos takiego, no to gralo mi sie wybornie. ciekawe co zmienia w dwojce i czy zmienia na tyle zeby mozna to bylo uznac za faktycznie oddzielna gre
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
cloud
chmura

wyczuwam spore problemy z serwerami :lol:

lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Dancio

Post autor: Dancio »

No i ja również kupiłem. Niestety zagrać będę mógł dopiero jutro wieczorem
Awatar użytkownika
cloud
chmura

2h delay, niedługo niby ma ruszyć
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Kalom pisze: 05 gru 2024, 21:25 dadzą za darmo to pogram pzdr
Jw. Nie będę płacił za bycie beta testerem, jak zaraz będzie za darmo. Jest w co grać. Ponoć nowy Indiana Jones jest dobry.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Takie zaraz że f2p będzie pod koniec 2025 roku, wystarczy przeczytać pierwszy lepszy artykuł.
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

To nie tak długo, a z tego co czytam na forach to jest trochę bugów w dalszych aktach. Nie ma się co spieszyć.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

generalnie jak ktoś liczy, że sobie w to pogra chwilę dłużej to przecież te 30 dolków to jest śmieszna cena i ja bym wolał mieć over rok zabawy niż stówkę w kieszeni
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Tym bardziej że GGG to chyba jeden z nielicznych deweloperów który jeszcze otwarcie nie dyma gracza
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Kalom

Post autor: Kalom »

:lol:

no jak ktoś jest fanem tej niszy gier albo cierpi na fomo to niech sobie kupi, nikt nie mówi, że nie warto albo że to jakaś wygórowana cena
rok w gamingu to jeden chuj i dla mnie lepiej poczekać i zagrać w kompletny produkt, dodatkowo za darmo, a jak się wciągnę to i tak im oddam w stashach

póki co to mogę im zapłacić jak sobie przypomną, gdzie polska na mapie leży i zatrudnią studenta albo chata gpt do zrobienia polskich napisów, bo 10 lat temu to mogło przejść, ale w 2024 to jednak troche siara
Awatar użytkownika
cloud
chmura

pograłem 10h i chuja się znam

zakupiłem i pograłem z poziomu osoby, która z jedynką nigdy w życiu nie miała styczności, a z arpgow trochę więcej pograłem w d4 i last epoch

no i kurwa jest ciężko, chociaż poniekąd takie jest założenie twórców aby mocno nakierunkować grę w stronę produkcji od from software, kładąc mocny nacisk na sam bossing (wiadomo, że to nie to samo co w bloodborne czy eldenie, ale bossy potrafią mieć swoje patterny, no i potrafią być kurwa wymagające, zwłaszcza jak jesteś lamusem pod kątem jakiegoś optymalnego budowania postaci, nie korzystałem z żadnych buildow, zresztą oficjalnych chyba jeszcze nawet nie ma)

JEST FAJNIE I JEST CIĘŻKO

zacząłem od mercenary, ale odbiłem się jakoś w okolicach końcówki pierwszego aktu, nie czułem żadnej satysfakcji z rozgrywki, także zdecydowałem się przenieść na postać rangera. gra mi się sporo lepiej, widzę ciekawy koncept na budowanie postaci i czuję realny impact od samego początku, w przeciwieństwie do wyższej wymienionego najemnika. przy premierze serwery ruszyły tak naprawdę koło godziny 23, teraz już jest niby stabilnie, chociaż miewam jakieś dziwne przycinki przypominające utratę pakietów w counter strike, mimo, że internet mam stabilny

gameplay naprawdę jest przyjemny, feeling walki jest spoko, movement moim zdaniem jest mocno średni, łatwo idzie się zaciac w jakimś fragmencie mapy, czy zostać strapowanym przez stwory jak w tibii, bez żadnej możliwości ucieczki.

mapy moim zdaniem są za duże i wkrada się element zbyt dużego backtrackingu, a lootu jest tyle co kot napłakał, gdzie twórcy tak zarzekali sie na OGROMNĄ ILOŚĆ WALUT do zebrania, a streamerzy monetyzowali content, tłumacząc jak dużo stash tabów będziesz potrzebował jeszcze przed wejściem do end game (co ciekawe, na mojej wersji z ps5 jest jakiś bug i mam zero monet do wykorzystania w mikrotransakcjach, gdzie były one częścią supporter packa

optymalizacyjnie też jest słabo! na ps5 czuć mocne spadki klatek, tekstury są strasznie nieostre, światło dziwnie potrafi się odbijać, gdzie i tak kombinowałem coś w ustawieniach graficznych, które po części powielają ustawienia dostępne na pc, spodziewałem się raczej stricte konsolowego portu z trybami performance/quality, no cóż

mimo wszystko polecam sprawdzić, a podjarki wywołanej premierą jakiejkolwiek gry nie miałem od dawna
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Hah, ponoć Elon Musk se kupił konto gotowe wylevelowane, odpalił stream i było widać, że chuja wie o gierce, Asmon nagrał filmik czy tam zrobił o tym stream więc Elon mu uprzyrkza życie na twitterku, publikuje prywatyne wiadomości etc xDDD

czaicie jakie kurwa kruche ego, że typ daje jebanie o gierke online + se kupił konto bo musi być n a j l e p s z y

ktoś grał więcej? jak wrażenia? przez chwile mialem nieuzasadniony hype i chciałem kupić, ale sobie przypomnialem, że nie gram w gry xD
Obrazek
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Też mnie, to rozbawiło xD W sumie na logikę, skąd taki wielki biznesmen miałby mieć czas grać i być TOP3 czy tam TOP10 na świecie :D
Boostowany noob.

"Elon w reakcji dał mu unfollow, zabrał weryfikację konta i udostępnia prywatne wiadomości." - z wykopu
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Elon to trochę taki kadłub
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
pietrax

Post autor: pietrax »

Jakby co to zapraszam serdecznie ślizgawiczów do wspólnego grania, mogę rzucic itemkiem albo dwoma, lvl 92
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Awatar użytkownika
cloud
chmura

jaką postacią grasz? ja doszedłem rangerem do 86 poziomu, mapy robiłem na poziomie t13 powiedzmy, teraz kończę trzeci akt na normalu monkiem i pewnie też dojdę do endgame, pobiegam trochę i odstawiam na jakiś czas, bo jednak już trochę znudzony jestem, na liczniku około 80h
Awatar użytkownika
pietrax

cloud pisze: 01 lut 2025, 7:39 jaką postacią grasz? ja doszedłem rangerem do 86 poziomu, mapy robiłem na poziomie t13 powiedzmy, teraz kończę trzeci akt na normalu monkiem i pewnie też dojdę do endgame, pobiegam trochę i odstawiam na jakiś czas, bo jednak już trochę znudzony jestem, na liczniku około 80h
hexblast infernalist, wlasnie zajebalem pierwszy raz arbiter of ash, lvl 92
jak chcesz jakies itemki albo walutę to wal śmiało, ja powoli czekam już na następne klasy/ligi, teraz to powiedzmy z nudy będę se mapki robił, ale to tyle :)
Awatar użytkownika
pietrax

nowy pacz dzisiaj, ktokolwiek?
ODPOWIEDZ