Path of Exile 2
Moderator: con shonery
- cloud
- chmura
Path of Exile 2
jutro start wczesnego (płatnego w formie supporter packa) dostępu do path of exile 2
miałem się wstrzymać z zakupem, ale właśnie dodali możliwość zakupu na playstation i chyba wjeżdżam day 1, trochę zajawa choć nigdy nie dotknąłem pierwszej części
a wy? czekacie?
miałem się wstrzymać z zakupem, ale właśnie dodali możliwość zakupu na playstation i chyba wjeżdżam day 1, trochę zajawa choć nigdy nie dotknąłem pierwszej części
a wy? czekacie?
Re: Path of Exile 2
dadzą za darmo to pogram pzdr
- yungXpaproch
ja jestem ciekawy. jak w poe1 zajebalem pelnoprawna postac kiedys na 100h czy cos takiego, no to gralo mi sie wybornie. ciekawe co zmienia w dwojce i czy zmienia na tyle zeby mozna to bylo uznac za faktycznie oddzielna gre
No i ja również kupiłem. Niestety zagrać będę mógł dopiero jutro wieczorem
Jw. Nie będę płacił za bycie beta testerem, jak zaraz będzie za darmo. Jest w co grać. Ponoć nowy Indiana Jones jest dobry.
Takie zaraz że f2p będzie pod koniec 2025 roku, wystarczy przeczytać pierwszy lepszy artykuł.
F1 to królowa. Zawsze była.
To nie tak długo, a z tego co czytam na forach to jest trochę bugów w dalszych aktach. Nie ma się co spieszyć.
generalnie jak ktoś liczy, że sobie w to pogra chwilę dłużej to przecież te 30 dolków to jest śmieszna cena i ja bym wolał mieć over rok zabawy niż stówkę w kieszeni
Tym bardziej że GGG to chyba jeden z nielicznych deweloperów który jeszcze otwarcie nie dyma gracza
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
no jak ktoś jest fanem tej niszy gier albo cierpi na fomo to niech sobie kupi, nikt nie mówi, że nie warto albo że to jakaś wygórowana cena
rok w gamingu to jeden chuj i dla mnie lepiej poczekać i zagrać w kompletny produkt, dodatkowo za darmo, a jak się wciągnę to i tak im oddam w stashach
póki co to mogę im zapłacić jak sobie przypomną, gdzie polska na mapie leży i zatrudnią studenta albo chata gpt do zrobienia polskich napisów, bo 10 lat temu to mogło przejść, ale w 2024 to jednak troche siara
- cloud
- chmura
pograłem 10h i chuja się znam
zakupiłem i pograłem z poziomu osoby, która z jedynką nigdy w życiu nie miała styczności, a z arpgow trochę więcej pograłem w d4 i last epoch
no i kurwa jest ciężko, chociaż poniekąd takie jest założenie twórców aby mocno nakierunkować grę w stronę produkcji od from software, kładąc mocny nacisk na sam bossing (wiadomo, że to nie to samo co w bloodborne czy eldenie, ale bossy potrafią mieć swoje patterny, no i potrafią być kurwa wymagające, zwłaszcza jak jesteś lamusem pod kątem jakiegoś optymalnego budowania postaci, nie korzystałem z żadnych buildow, zresztą oficjalnych chyba jeszcze nawet nie ma)
JEST FAJNIE I JEST CIĘŻKO
zacząłem od mercenary, ale odbiłem się jakoś w okolicach końcówki pierwszego aktu, nie czułem żadnej satysfakcji z rozgrywki, także zdecydowałem się przenieść na postać rangera. gra mi się sporo lepiej, widzę ciekawy koncept na budowanie postaci i czuję realny impact od samego początku, w przeciwieństwie do wyższej wymienionego najemnika. przy premierze serwery ruszyły tak naprawdę koło godziny 23, teraz już jest niby stabilnie, chociaż miewam jakieś dziwne przycinki przypominające utratę pakietów w counter strike, mimo, że internet mam stabilny
gameplay naprawdę jest przyjemny, feeling walki jest spoko, movement moim zdaniem jest mocno średni, łatwo idzie się zaciac w jakimś fragmencie mapy, czy zostać strapowanym przez stwory jak w tibii, bez żadnej możliwości ucieczki.
mapy moim zdaniem są za duże i wkrada się element zbyt dużego backtrackingu, a lootu jest tyle co kot napłakał, gdzie twórcy tak zarzekali sie na OGROMNĄ ILOŚĆ WALUT do zebrania, a streamerzy monetyzowali content, tłumacząc jak dużo stash tabów będziesz potrzebował jeszcze przed wejściem do end game (co ciekawe, na mojej wersji z ps5 jest jakiś bug i mam zero monet do wykorzystania w mikrotransakcjach, gdzie były one częścią supporter packa
optymalizacyjnie też jest słabo! na ps5 czuć mocne spadki klatek, tekstury są strasznie nieostre, światło dziwnie potrafi się odbijać, gdzie i tak kombinowałem coś w ustawieniach graficznych, które po części powielają ustawienia dostępne na pc, spodziewałem się raczej stricte konsolowego portu z trybami performance/quality, no cóż
mimo wszystko polecam sprawdzić, a podjarki wywołanej premierą jakiejkolwiek gry nie miałem od dawna
zakupiłem i pograłem z poziomu osoby, która z jedynką nigdy w życiu nie miała styczności, a z arpgow trochę więcej pograłem w d4 i last epoch
no i kurwa jest ciężko, chociaż poniekąd takie jest założenie twórców aby mocno nakierunkować grę w stronę produkcji od from software, kładąc mocny nacisk na sam bossing (wiadomo, że to nie to samo co w bloodborne czy eldenie, ale bossy potrafią mieć swoje patterny, no i potrafią być kurwa wymagające, zwłaszcza jak jesteś lamusem pod kątem jakiegoś optymalnego budowania postaci, nie korzystałem z żadnych buildow, zresztą oficjalnych chyba jeszcze nawet nie ma)
JEST FAJNIE I JEST CIĘŻKO
zacząłem od mercenary, ale odbiłem się jakoś w okolicach końcówki pierwszego aktu, nie czułem żadnej satysfakcji z rozgrywki, także zdecydowałem się przenieść na postać rangera. gra mi się sporo lepiej, widzę ciekawy koncept na budowanie postaci i czuję realny impact od samego początku, w przeciwieństwie do wyższej wymienionego najemnika. przy premierze serwery ruszyły tak naprawdę koło godziny 23, teraz już jest niby stabilnie, chociaż miewam jakieś dziwne przycinki przypominające utratę pakietów w counter strike, mimo, że internet mam stabilny
gameplay naprawdę jest przyjemny, feeling walki jest spoko, movement moim zdaniem jest mocno średni, łatwo idzie się zaciac w jakimś fragmencie mapy, czy zostać strapowanym przez stwory jak w tibii, bez żadnej możliwości ucieczki.
mapy moim zdaniem są za duże i wkrada się element zbyt dużego backtrackingu, a lootu jest tyle co kot napłakał, gdzie twórcy tak zarzekali sie na OGROMNĄ ILOŚĆ WALUT do zebrania, a streamerzy monetyzowali content, tłumacząc jak dużo stash tabów będziesz potrzebował jeszcze przed wejściem do end game (co ciekawe, na mojej wersji z ps5 jest jakiś bug i mam zero monet do wykorzystania w mikrotransakcjach, gdzie były one częścią supporter packa
optymalizacyjnie też jest słabo! na ps5 czuć mocne spadki klatek, tekstury są strasznie nieostre, światło dziwnie potrafi się odbijać, gdzie i tak kombinowałem coś w ustawieniach graficznych, które po części powielają ustawienia dostępne na pc, spodziewałem się raczej stricte konsolowego portu z trybami performance/quality, no cóż
mimo wszystko polecam sprawdzić, a podjarki wywołanej premierą jakiejkolwiek gry nie miałem od dawna
- Cz4rny1337
- Moderator
Hah, ponoć Elon Musk se kupił konto gotowe wylevelowane, odpalił stream i było widać, że chuja wie o gierce, Asmon nagrał filmik czy tam zrobił o tym stream więc Elon mu uprzyrkza życie na twitterku, publikuje prywatyne wiadomości etc xDDD
czaicie jakie kurwa kruche ego, że typ daje jebanie o gierke online + se kupił konto bo musi być n a j l e p s z y
ktoś grał więcej? jak wrażenia? przez chwile mialem nieuzasadniony hype i chciałem kupić, ale sobie przypomnialem, że nie gram w gry xD
czaicie jakie kurwa kruche ego, że typ daje jebanie o gierke online + se kupił konto bo musi być n a j l e p s z y
ktoś grał więcej? jak wrażenia? przez chwile mialem nieuzasadniony hype i chciałem kupić, ale sobie przypomnialem, że nie gram w gry xD

Też mnie, to rozbawiło xD W sumie na logikę, skąd taki wielki biznesmen miałby mieć czas grać i być TOP3 czy tam TOP10 na świecie
Boostowany noob.
"Elon w reakcji dał mu unfollow, zabrał weryfikację konta i udostępnia prywatne wiadomości." - z wykopu
Boostowany noob.
"Elon w reakcji dał mu unfollow, zabrał weryfikację konta i udostępnia prywatne wiadomości." - z wykopu
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Elon to trochę taki kadłub
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Jakby co to zapraszam serdecznie ślizgawiczów do wspólnego grania, mogę rzucic itemkiem albo dwoma, lvl 92
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
- cloud
- chmura
jaką postacią grasz? ja doszedłem rangerem do 86 poziomu, mapy robiłem na poziomie t13 powiedzmy, teraz kończę trzeci akt na normalu monkiem i pewnie też dojdę do endgame, pobiegam trochę i odstawiam na jakiś czas, bo jednak już trochę znudzony jestem, na liczniku około 80h
hexblast infernalist, wlasnie zajebalem pierwszy raz arbiter of ash, lvl 92cloud pisze: ↑01 lut 2025, 7:39 jaką postacią grasz? ja doszedłem rangerem do 86 poziomu, mapy robiłem na poziomie t13 powiedzmy, teraz kończę trzeci akt na normalu monkiem i pewnie też dojdę do endgame, pobiegam trochę i odstawiam na jakiś czas, bo jednak już trochę znudzony jestem, na liczniku około 80h
jak chcesz jakies itemki albo walutę to wal śmiało, ja powoli czekam już na następne klasy/ligi, teraz to powiedzmy z nudy będę se mapki robił, ale to tyle
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet