KNEECAP
KNEECAP
Kneecap to przerażająco elokwentna grupa rapowa. Łączenie irlandzkiego z angielskim, satyry z tekstami świadomymi społecznie i rzeczywistości z absurdem. (to nie ja napisałem tylko oni sami, ale ja się zgadzam - przyp. @badi)
trzech ziomeczków z Irlandii ma na swoim dotychczasowym koncie dwa albumy. mi to podchodzi trochę pod The Streets i bardzo mi się podoba:
3cag (2018)
Fine Art (2024)
oprócz tego nagrali film fabularny o tytule KNEECAP, który podobno jest zajebisty i w którym wcielają się samych siebie:
trzech ziomeczków z Irlandii ma na swoim dotychczasowym koncie dwa albumy. mi to podchodzi trochę pod The Streets i bardzo mi się podoba:
3cag (2018)
Fine Art (2024)
oprócz tego nagrali film fabularny o tytule KNEECAP, który podobno jest zajebisty i w którym wcielają się samych siebie:
Re: KNEECAP
jest na torrentach @emcess
o i to jest info, musze ten film sobie obadac bo płyty mi siadały ładnie
dzięki koledzy, obejrzałem na irlandzkim vpn jest na netflixie, polecam serdecznie, na offa też będzie trzeba się wybrać, tym bardziej że widzę że fontaines dc też jest zapowiedziane i pewnie jeszcze wiele innych dojdzie do tego
mają nawet numer z wokalistą Fontaines
przejebane to jest, zarówno film jak i numery, czemu PL rap nie poszedł w tą stronę...? co poszło nie tak?
(ślepa pogoń za modą i kurczowe trzymanie się trendów ? )
Hyphap! |
|
Czemu ja ich dopiero teraz odkryłem? W końcu coś świeżego, jeszcze ten pojebany język XD po przesłuchaniu albumu muszę obejrzeć film
Maly bonus ode mnie
Maly bonus ode mnie