Jaka była pierwsza płyta, której premierę pamiętacie?
- SuperRapMaster
Jaka była pierwsza płyta, której premierę pamiętacie?
Ja pamiętam, jak wyszła Soma 0,5 mg. Wcześniej byli Królowie życia Gangu Albanii, którzy obili mi się o uszy, ale wtedy jeszcze rapu nie słuchałem.
Re: Jaka była pierwsza płyta, której premierę pamiętacie?
hemp gru droga, 15 kwietnia 2009 pamiętam
- scam_sakawa
Fokus - Alfa i Omega w 2008
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Waco-Swiezy Material. Natomiast pierwszy "rap" jaki slyszalem to Vanilla Ice-To The Extreme, a z PL to Nagly Atak Spawacza i cos od Karramby.
- FruitOffTheWall
kaliber 44 magia i #mecz
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
-
zbiegiokolicznosci
Pamiętam jak wiosną 2004, w przeciągu miesiąca wyszła masa świetnych albumów i latały na zmianę praktycznie do końca roku:
Pezet & Noon - Muzyka poważna
Deluks & JWP & Intokynator - Północ Centrum Południe
Tede - Notes
Łona - Nic Dziwnego
Wcześniej do płyt, docierałem z raczej kilkumiesięcznym opóźnieniem
Edit: jeszcze w wakacje '02 biegałem na targowisko, sprawdzić czy jest The Eminem Show. Zrobili pirata na wrzesień dopiero
Pezet & Noon - Muzyka poważna
Deluks & JWP & Intokynator - Północ Centrum Południe
Tede - Notes
Łona - Nic Dziwnego
Wcześniej do płyt, docierałem z raczej kilkumiesięcznym opóźnieniem
Edit: jeszcze w wakacje '02 biegałem na targowisko, sprawdzić czy jest The Eminem Show. Zrobili pirata na wrzesień dopiero
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2024, 21:11 przez zbiegiokolicznosci, łącznie zmieniany 1 raz.
tak swiadomie to napewno duże pe - sinus (2004 rok), z tego samego roku to u ciebie w miescie ep od vienio i pele bo klip latał nonstop na vivie na zmianie z eko fresh - ich bin jung and brauch das geld (pierwsze dwa rapowe klipy ever jakie pamietam, ze ogladalem plus 2pac-dyin to live), jakies skladanki od bravo z polskim hip hopem, ale ciezko nazwac to pelnoprawnym albumem i premierą
z ameryczki to na pewno d12 - d12 world, 2pac - ressurection ost, 2pac - loyal to the game, eminem - encore. przed tym na bank mialem stycznosc z fizykiem 8 mile soundtrack, big pun - yeaah baby, i na jakiś kaseto-skladankach lil jon'a i eastside boyz ale to byłem za mały, żeby "swiadomie" przezywac premiere
z ameryczki to na pewno d12 - d12 world, 2pac - ressurection ost, 2pac - loyal to the game, eminem - encore. przed tym na bank mialem stycznosc z fizykiem 8 mile soundtrack, big pun - yeaah baby, i na jakiś kaseto-skladankach lil jon'a i eastside boyz ale to byłem za mały, żeby "swiadomie" przezywac premiere
BOUT IT BOUT IT
chyba pierwszy notes tedasa, bekowy klip do tedunio wiesz miałem na kompie zajebany ślimaczanym łączem na sali informatycznej, ogólnie jeszcze nie taki gruby ale będący już powoli w sztosie tedzik dał sie wtedy lubić, bezele na vivie, te klimaty
z usa pewnie któryś eminem ten w okolicach 2003-4 też jw bekowe klipy latające na jakiejś vivie
z usa pewnie któryś eminem ten w okolicach 2003-4 też jw bekowe klipy latające na jakiejś vivie
- gods bidness
Kaliber - 3:44, co nie znaczy, że wcześniej starszych nie słuchałem, a poza tym nie było wtedy internetu i raczej nie bywało tak, że się czekało na płytę, że wyjdzie tego i tego dnia i się na spotify sprawdzi.
Archiwum Kinematografii, ja z wczesnych lat podstawówki pamiętam, że każdy gadał o Paktofonice i Magiku, więc wyjście tego albumu kiedy byłem jeszcze szczylem mocno zapadło w pamięć
później zapewne Hemp Gru Klucz przez starszych kolegów/starszych braci rówieśników
później zapewne Hemp Gru Klucz przez starszych kolegów/starszych braci rówieśników
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan
Liroy - Bestseller, było to jeszcze w fazie, gdy docierały do mnie tylko materiały przegrywane z kaset, ewentualnie jakieś składanki z klanu, itp. No ale o tym liroyu to pierdolili w kółko w radiu i tv, a singiel Hello leciał wszędzie nonstop. Później z takich, których na pewno nie przegapiłem i wiedziałem, że wychodzą to Na Legalu i Kodex.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Świadomie to chyba Eldo - 27, pamiętam jakieś wywiady w Radio Bis, single, chęć, żeby skądś to pobraćusłyszeć w całości. Do tej pory oczywiście znałem już całe płyty Pejego, Kalibra czy Paktofonikę, ale to był moment, w którym wiedziałem, że coś wychodzi teraz, że to ważne, że to wychodzi i potem poleciała już lawina.
Molesta - Nigdy nie mów nigdy, pamiętam jak brat uczył mnie ksywek kto jest w składzie, jakby nie patrzeć bardzo dobra płyta
OSTR - 7 chyba tak świadomie, że zajebałem z PEBa po premierze 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- zemsta1camzata
peja - na serio
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
vanillahajs czekalo sie jak sie bylo skrzatem
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Na serio chyba
Jest Super Zeusa. Zaczynałem dopiero słuchać rapu od tego właśnie rapera i jakoś się to zgrało, ze niedługo później wypuścił tę płytę.
Pewnie było parę płyt, o których słyszałem od znajomych, ale nie powiedziałbym, że świadomie pamiętam premierę, a na pewno nic nie śledziłem ani nie słuchałem.
Pewnie było parę płyt, o których słyszałem od znajomych, ale nie powiedziałbym, że świadomie pamiętam premierę, a na pewno nic nie śledziłem ani nie słuchałem.