[serial] Algorytm miłości (2024)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Połas

[serial] Algorytm miłości (2024)

Post autor: Połas »

CANAL+ właśnie startuje z nowymi dwoma serialami. O Prostej sprawie tematu zakładać mi się nie chce (chociaż pierwszy odcinek jest obiecujący), ale Algorytm miłości widziałem już w całości i na razie mogę powiedzieć jedynie, że żałuję, iż całość ma tylko 10 odcinków.

Co my tutaj mamy? No mamy parodię show typu Love Island i Warsaw Shore, które prowadzą do jednego... Jest tutaj RUCHAŃSKO, SĄ CYCE I BLUR NA CYCACH (xD), SĄ DYMY I ŻELKI Z JUTUBA DOBRYCH DOMÓW. Jest nawet ruchanie córki i matki, jak na pewnym forum o hip hopie. Zresztą, opis fabuły poniżej:
Kilkunastu uczestników podejmuje się udziału w programie ALGORYTM MIŁOŚCI. Show miało być kręcone w słonecznej Hiszpanii, jednak ze względu na skandal z poprzedniego sezonu i ograniczenia budżetowe, zamiast zagranicznych plaż czeka na nich willa pod Warszawą.

Śmierć, ślub, abstynencja seksualna i wzmożona aktywność, nagłe zwroty akcji – to i jeszcze więcej już wkrótce w niepowtarzalnym ALGORYTMIE MIŁOŚCI, serialu, który nie pozostawi nikogo obojętnym! No i do willowego basenu też raczej lepiej już nie wchodzić.

W produkcji wystąpią m.in.: Michał Czernecki, Helena Englert, Wiktoria Gąsiewska, Jakub Sasak, Małgorzata Socha, Karol Dziuba, Mateusz Dymidziuk, Katarzyna Gałązka, Adam Zdrójkowski, Aleksander Kaleta, Waleria Gorobets, Pola Błasik, Kamil Piotrowski, Emilia Walus, Beata Ścibakówna, Dorota Chotecka, Katarzyna Borkowska, Ewa Gawryluk, Jasper Sołtysiewicz, Weronika Malik oraz Filip Lipiecki. Nie zabraknie również znanych influencerów, m.in. Marty Rentel i Grzegorza Milewskiego.

Za reżyserię serialu odpowiada duet Michał Tylka („Fanatyk”) i Alek Pietrzak (PLANETA SINGLI. OSIEM HISTORII, „Juliusz”, „Czarna owca”), za scenariusz Łukasz Sychowicz, Mateusz Płocha, Mateusz Zimnowodzki i Marek Baranowski (odpowiedzialni za THE OFFICE PL oraz KIEDY ŚLUB?), a za produkcję odpowiada Beata Ryczkowska i Filip Bałdyga z CANAL+ oraz Dorota Kośmicka i Jan Kępiński z Jake Vision DGA.
I wideo zapowiedzi :D

Obrazek
Derek
Zbanowany

Re: [serial] Algorytm miłości (2024)

Post autor: Derek »

Poważnie założyłeś taki temat na ślizgu tutaj nikt tego nie będzie oglądał.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

ja sprawdzę, odpierdol się rivaldo
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

:rotfl:
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Fajne to
moody

Post autor: moody »

Glupie to jak chuj, ale z bolem serca musze przyznac, ze pare razy smiechlem przy ogladaniu
wujot
ave

Post autor: wujot »

dokładnie miałem to samo jak ty byku dwa tygodnie temu w jeden księżyc cały sezon
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Dobre gówno
Awatar użytkownika
emcess

englertowa wkurwia tylko za to vannesa top
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Obejrzałem jednym ciągiem - do szóstego odcinka będąc ciekawym, co jeszcze zaserwują scenarzyści, od siódmego już raczej z obowiązku. Niestety, gdy wątek miłosny wjeżdża na pierwszy plan, cały serial bardzo traci na dynamice, a szkoda, bo większość serialu jest jedną z lepszych rzeczy, jakie widziałem od dawna.

Najlepszą i najbarwniejszą postacią jest chyba Denis ze Szczecina (xD), a z gościnnych postaci rechotałem do ekranu na widok poczynań Waldemara Górskiego.

Ach, byłbym zapomniał - to absolutnie nie jest serial na poziomie xD
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Obejrzałem 2 odcinki i zachęciło, żeby obejrzeć dalej. Na razie Denis i Dragon głównie ciągną, ale reszta też spoko. Poza Iwoną bo ona nic nie wnosi a jak sie pojawia to wkurwia, ale zobaczymy co tam dalej będzie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Nie wiem dlaczego ja to całe obejrzałem (może dla Walerii?), jakie to było złe, już chyba wolę te prawdziwe programy tego typu. Strasznie się to siliło na bycie śmiesznym moim zdaniem i wg mnie niebardzo to wyszło
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

ja tam się naśmiałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
emcess

ja też się naśmiałem, dragon > stifler

a waleria top
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Końcówka faktycznie taka trochę nijaka, ale też się naśmiałem. Główni bohaterowie (Dragon, Denis, Wanessa) zdecydowanie robili robotę, dopracować trochę pozostałe postacie i byłoby w ogóle pros, ale doceniam pomysł żonglowania nimi wiedząc, że są zbyt jednowymiarowi aby ciągle być na ekranie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoko serial, polubiłem tych pojebańców.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Połas

Jeżeli ktoś jeszcze nie miał przyjemności, to na YouTube CANAL+ wrzuciło trzy odcinki:

Obrazek
wujot
ave

Post autor: wujot »

będzie kontynuacja? @Połas
Połas

Na razie zero info ze strony Canal+. Jak przy premierze gadałem ze swoim znajomym, który był jednym ze scenarzystów, to generalnie chętnie by napisali kontynuację i jakieś pomysły w glowie mają, ale wszystko w rękach stacji. Mocno trzymam za to kciuki, bo jednak fajne urozmaicenie komediowego portfolio C+ obok The Office PL i seriali na podstawie Malcolma xD :D

Też mam trochę wrażenie, że to projekt, w który w pewnym momencie stacja trochę straciła wiarę, bo jednak urządzenie premiery razem z innym serialem, w tym przypadku Prostą sprawą, to nie jest codzienna sprawa. Zazwyczaj takie wydarzenia poświęca się w pełni jednemu tytułowi, a tutaj nie dość, że dzielona premiera, to jeszcze nie było typowego dnia dla mediów z twórcami. Jakby postawili na serialowy eksperyment i finalnie nie byli przekonani, że się udało. No nic, w każdym razie mam nadzieję, że odbiór całości pokazał, że nie trzeba było tutaj być tak asekuranckim promocyjnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

obejrzałem 6 odcinków. jakie to jest gówno to ja nie wiem
ODPOWIEDZ