Perfumy
Moderator: wrubel
Re: Perfumy
oj pojebało mi się bratku
chodzi o czywiście o Rossmanna
chodzi o czywiście o Rossmanna
mocno dymne, czy bardziej te cytrusy sa wyczuwalne? No i jak projektuja?
wszystko jest fikcja literacka
na początku gorzkie cytrusy typu yozu widc nie jest to typowa świeżość ale świeżość, potem przechodzi w takie kadzidlane klimaty ale też ta świeżość w tle się pojawia. raczej na początek wiosny, wieczory wiosną latem polecam. chyba 109zl zapłaciłem za 125ml w rossmannie i mi siadł ten zapach. na pewno nie polecam na blind buy, lepiej se w drogerii popsikać
Nie chce ktoś kupić Lattafa Asad za 70 ziko (+Wysyłka)? Pryśnięte dwa razy i przerasta mnie ten zapach o jakieś 20 lat :P
inne, ale close enough. Kadzidło i cyweta (choć zdaje sie syntetyczna obecnie) wystarczająco oddaje hołd klasyce. Różne zapachy to obecny Channel 5, a ten z lat 70 (czyli de facto oryginalna formula). Współczesny EDP i Parfum to jakieś juhce do czszania. Szkoda ze w tym dziale nie mam admina, bo za szkalowanie dzieł Bourdona dawałbym bany. Miłość do kurosa odróżnia dorosłych od dzieci, Peace.peterkurten pisze: ↑18 mar 2025, 12:01 @Sidd
Przecież kouros z czasów twojego dziadka, a ten obecny to dwa różne zapachy...
Testuję od jakiegoś czasu Azure Royal od Ahmeda i mega mi siedzi ten zapach na słoneczne dni. Wszedłem na fragne żeby przypomnieć sobie nuty zapachowe i... jestem w szoku.
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Ahme ... 04215.html
Dla mnie cedr napierdziela razem z piżmem od pierwszych sekund. Wyczuwam owoce ale bardziej jak jabłko. Pachnie dla mnie jak budżetowy PdM Greenley, bardzo mi się podoba. Biorąc pod uwagę cenę ~250 zł (niestety po szybkim szukaniu w tel widzę, że niedostępny w pl), to super wybór na nadchodzące miesiące.
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Ahme ... 04215.html
Dla mnie cedr napierdziela razem z piżmem od pierwszych sekund. Wyczuwam owoce ale bardziej jak jabłko. Pachnie dla mnie jak budżetowy PdM Greenley, bardzo mi się podoba. Biorąc pod uwagę cenę ~250 zł (niestety po szybkim szukaniu w tel widzę, że niedostępny w pl), to super wybór na nadchodzące miesiące.
nic na potem
- marco_pantani
co ty gadasz, kouros ladny zapach, ludzie 40+ propsuja, gdy go nosze, mi tez sie podoba
pare lat temu jak go zapodalem to myslalem ze sie zrzygam aczkolwiek po przewachaniu ~1500 zapachow musialem wziac flakon krula
- ConeyIsland
podoba się dla mnie dior sauvage. nie wiem czy to dobrze o mnie świadczy czy źle. niemniej chciałbym podpytać czy coś możecie polecić pachnącego podobnie lub coś co może mi się spodobać. dzienkuje
Spoiler

- marco_pantani
wszystko z dawka ambroxanu a szczegolnie fragrance one office
Prada Luna Rossa Carbon, Kajal Faris
- ConeyIsland
@ConeyIsland sprawdź sobie gisada ambassador, taki savage z mango
- IllEisenheim
Gisada ambassador jest straszny kozak, również polecam
absolutny lady killer najlepszy zakup ever
Na lato się to nada? Bo bardzo mnie zachęciliście do zakupu. Chociaż na jakieś wieczorne wyjścia, bo tak na upały to chyba totalnie bez sensu
Kupowanie klayscznego Hermes ma sens w 2025? Mega mi siedzi ten zapach i nuty owocowe, ale slyszałem, ze trwalosc i projekcja obecnie to jakis zart. Moze cos podobnego? A moze te negatywne opinie sa przesadzone
- Ten Typ Gold
Ciągle słyszę o tym jaki terre to woda z kranu a mój refill sprzed 2 lat trzyma normalnie. Nie jest mocny nie ma jakiejś projekcji silnej ale to jak 90% perfum generalnie.