Perfumy
Moderator: wrubel
Re: Perfumy
Próbowałem 2 albo 3 zapachów xerjoffa i dla mnie to powinno kosztować 7 zł/ml maksymalnie, trwałość tragiczna. Amouage miałem okazję testować dłużej, bo miałem większe ilości i w sumie uważam, że te zapachy są na pewno półkę wyżej niż standardowe perfumy. Może jakbym w życiu przerobił z 200 butelek różnego rodzaju marek, od średniej półki przez wysoką, aż po najwyższą, to mógłbym oceniać przełomowość, złożoność i kompozycję zapachów. Nie mam aż takiego dużego porównania, więc moje oceny nie są jakąś wyrocznią. Nie jestem też w stanie na 100% ocenić, czy ta wysoka cena wpływa na odbiór zapachu. Gdybym był full bogaty, to bym mógł napisać , że cena nie wpływa na ocenę, liczy się tylko zapach i byłbym bardziej obiektywny.
nic na potem
No Xerjoff niestety porażka. Erba Pura która niby rozpierdala nozdrza też słaba. Pewnie Erba Pura, Naxos jak i tysiace innych perfum, okreslanych miamen PRZEPOTEZNYCH, takimi wlasnie byly, ale pare lat temu, zanim je pozmieniali na fali hajpu/regulacji od EU.
Na Youtubie/internecie pełno filmików/info, że flakony Xerjoffa są świeżo lane i muszą posiedzieć, żeby dojrzeć i się wzmocnić. Gówno prawda. Dostałem próbki Naxosa w maju, psiknąłem 2-3 razy, żeby wpuścić powietrze i tak sobie leżały. Po 7 miesiącach leżakowania 'moc' taka sama jak 7 miesięcy temu, więc bullshit. Po prostu pewnie albo wjechała reformulacja, albo świadomie zaniżenie parametrów, bo perfumy wyhajpowane więc po chuj się starać.
Co do Amouage, nie wypowiem się na temat trwałości bo nie testowałem obszerniej, ale psiknąłem się Amouage 53 Interlude Man, który charakteryzuje się TOP koncentracją olejku zapachowego – wynoszącą 53%, co jest jakimś topem, a mimo wszystko, z tego co pamiętam, nie rozjebało mnie to trwałościowo, na pewno ani w połowie nie tak jak Nostos od ElDO, dużo słabsze. Także jak z preorderami, jak nie przetestujesz perfumy na sobie, to lepiej ziomek nie kupuj, bo się natniesz.
Na Youtubie/internecie pełno filmików/info, że flakony Xerjoffa są świeżo lane i muszą posiedzieć, żeby dojrzeć i się wzmocnić. Gówno prawda. Dostałem próbki Naxosa w maju, psiknąłem 2-3 razy, żeby wpuścić powietrze i tak sobie leżały. Po 7 miesiącach leżakowania 'moc' taka sama jak 7 miesięcy temu, więc bullshit. Po prostu pewnie albo wjechała reformulacja, albo świadomie zaniżenie parametrów, bo perfumy wyhajpowane więc po chuj się starać.
Co do Amouage, nie wypowiem się na temat trwałości bo nie testowałem obszerniej, ale psiknąłem się Amouage 53 Interlude Man, który charakteryzuje się TOP koncentracją olejku zapachowego – wynoszącą 53%, co jest jakimś topem, a mimo wszystko, z tego co pamiętam, nie rozjebało mnie to trwałościowo, na pewno ani w połowie nie tak jak Nostos od ElDO, dużo słabsze. Także jak z preorderami, jak nie przetestujesz perfumy na sobie, to lepiej ziomek nie kupuj, bo się natniesz.
Dostałem na święta propsowane tutaj nieraz Givenchy Xeryus Rouge i polecam. Bardzo fajny zapach.
Kupiłem małą buteleczkę Czerwonej Wetywerii i faktycznie bardzo ładny zapach, ale Terre d'Hermès jednak trochę lepszy, i - wydaje mi się - dużo trwalszy (od eau de parfum).
I know they are thinking bout killing me
Some niggas that voted for Trzaskowski
Some niggas that voted for Trzaskowski
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
terre d hermes nie jest trwalszy od doslownie niczego xD
Że co, terre'd Hermes to są naprawdę trwałe perfumy
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
moze i te 15+ lat temu bo obecne 10-20 minut to nie jest prawdziwa trwalosc
- marco_pantani
wy to chyba trollujecie xD
jak 15 minut, kurwa, przeczytajcie, co wypisujecie albo przeczytajcie czym jest trwałość, chyba że psikacie się 1 strzałem i rozsmarowujecie to jeszcze po nadgarstakch
jak 15 minut, kurwa, przeczytajcie, co wypisujecie albo przeczytajcie czym jest trwałość, chyba że psikacie się 1 strzałem i rozsmarowujecie to jeszcze po nadgarstakch

przekonuje sie do arabow i jesli chcecie fajne entry do oudowych zapachow, to smialo moge polecic afnan supremacy in oud ktore sobie sprawilem na swieta
wejscie oudowe z szafranem, a potem rozwija sie w slodkie nuty zapachowe, mi to tam pachnie lekko truskawa (prosto) + trwalosc na bardzo dobrym poziomie
wejscie oudowe z szafranem, a potem rozwija sie w slodkie nuty zapachowe, mi to tam pachnie lekko truskawa (prosto) + trwalosc na bardzo dobrym poziomie
- scam_sakawa
1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- legiakurwo
1. Comme des Garçons 2/ CdG 8 88
2. Avon Artistique Oud Grandeur/Ambre Ardent
2. Avon Artistique Oud Grandeur/Ambre Ardent
- marco_pantani
1. każdy kolejnyscam_sakawa pisze: ↑08 sty 2025, 23:26 1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?

2. Nou Oliban, ale parametrowo nie dowozi, teraz za 170 zł Liquid Brun, Maison Asrar 1963 - mimo brzydkiego flakonu to o dziwo dobry zapach, kupiłem za 4 dychy na L4L xD
1. Hanae Mori HM
2. Rasasi Daarej
2. Rasasi Daarej
Terre Hermes się skurwil 100 lat temu , ale wszystko się kurwi Tom Ford Grey vetiver też był kocur , a teraz to już nie to samo . Weźcie potestujcie sobie tego fattana od rasasi, to jest naprawdę mocno podobny zapach a trwałość jest 3 razy taka jak przy obecnym hermesie i 3 razy tańszy , może trochę bardziej chemiczny ale i tak jest w pytkę . Z podobnych klimatów to Bentley Infinite . W ogóle Bentley robi chyba najlepsze perfumy w stosunku jakość/trwalosc/cena 100zl za 100ml a macie bardzo dobrej jakości perfumy.
Co do najlepszego blind buy to Carven Homme, ja pierdole jakie to było piękne , coś jak Gucci Envy, szkoda niestety, że jednego i drugiego już nie produkują , kurwa ze świecą teraz takich perfum szukać
Co do najlepszego blind buy to Carven Homme, ja pierdole jakie to było piękne , coś jak Gucci Envy, szkoda niestety, że jednego i drugiego już nie produkują , kurwa ze świecą teraz takich perfum szukać
Zirh Ikon, ten oryginalny, nie dość że już niedostępny w Polsce, to ponoć się zepsuł i robią go w Chinach. Chciałbym jakiś przystępny perfum w tym klimacie, może Dirty English byłby odpowiedni? Czekam na sugestie
ysl y edpscam_sakawa pisze: ↑08 sty 2025, 23:26 1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
- zemsta1camzata
ysl l homme edt
afnan 9pmscam_sakawa pisze: ↑08 sty 2025, 23:26 2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
Wszystkie moje wypowiedzi są pisane na podstawie scenariusza. Mogą zawierać treści nieodpowiednie dla dzieci i takie, które mogą urazić niektórych dorosłych. Czytasz na własną odpowiedzialność.
- IllEisenheim
9pm naprawdę bardzo porządny za taką cene