Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
kr0pka

Re: Perfumy

Post autor: kr0pka »

Próbowałem 2 albo 3 zapachów xerjoffa i dla mnie to powinno kosztować 7 zł/ml maksymalnie, trwałość tragiczna. Amouage miałem okazję testować dłużej, bo miałem większe ilości i w sumie uważam, że te zapachy są na pewno półkę wyżej niż standardowe perfumy. Może jakbym w życiu przerobił z 200 butelek różnego rodzaju marek, od średniej półki przez wysoką, aż po najwyższą, to mógłbym oceniać przełomowość, złożoność i kompozycję zapachów. Nie mam aż takiego dużego porównania, więc moje oceny nie są jakąś wyrocznią. Nie jestem też w stanie na 100% ocenić, czy ta wysoka cena wpływa na odbiór zapachu. Gdybym był full bogaty, to bym mógł napisać , że cena nie wpływa na ocenę, liczy się tylko zapach i byłbym bardziej obiektywny.
nic na potem
Rev

Post autor: Rev »

No Xerjoff niestety porażka. Erba Pura która niby rozpierdala nozdrza też słaba. Pewnie Erba Pura, Naxos jak i tysiace innych perfum, okreslanych miamen PRZEPOTEZNYCH, takimi wlasnie byly, ale pare lat temu, zanim je pozmieniali na fali hajpu/regulacji od EU.

Na Youtubie/internecie pełno filmików/info, że flakony Xerjoffa są świeżo lane i muszą posiedzieć, żeby dojrzeć i się wzmocnić. Gówno prawda. Dostałem próbki Naxosa w maju, psiknąłem 2-3 razy, żeby wpuścić powietrze i tak sobie leżały. Po 7 miesiącach leżakowania 'moc' taka sama jak 7 miesięcy temu, więc bullshit. Po prostu pewnie albo wjechała reformulacja, albo świadomie zaniżenie parametrów, bo perfumy wyhajpowane więc po chuj się starać.

Co do Amouage, nie wypowiem się na temat trwałości bo nie testowałem obszerniej, ale psiknąłem się Amouage 53 Interlude Man, który charakteryzuje się TOP koncentracją olejku zapachowego – wynoszącą 53%, co jest jakimś topem, a mimo wszystko, z tego co pamiętam, nie rozjebało mnie to trwałościowo, na pewno ani w połowie nie tak jak Nostos od ElDO, dużo słabsze. Także jak z preorderami, jak nie przetestujesz perfumy na sobie, to lepiej ziomek nie kupuj, bo się natniesz.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Dostałem na święta propsowane tutaj nieraz Givenchy Xeryus Rouge i polecam. Bardzo fajny zapach.
https://www.last.fm/user/Parlae

Don't get mad at me
should've get mad at your dentist
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Kupiłem małą buteleczkę Czerwonej Wetywerii i faktycznie bardzo ładny zapach, ale Terre d'Hermès jednak trochę lepszy, i - wydaje mi się - dużo trwalszy (od eau de parfum).
I know they are thinking bout killing me
Some niggas that voted for Trzaskowski
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

terre d hermes nie jest trwalszy od doslownie niczego xD
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

Że co, terre'd Hermes to są naprawdę trwałe perfumy
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

moze i te 15+ lat temu bo obecne 10-20 minut to nie jest prawdziwa trwalosc
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

wy to chyba trollujecie xD
jak 15 minut, kurwa, przeczytajcie, co wypisujecie albo przeczytajcie czym jest trwałość, chyba że psikacie się 1 strzałem i rozsmarowujecie to jeszcze po nadgarstakch :rotfl:
Awatar użytkownika
teepeetee

Post autor: teepeetee »

przekonuje sie do arabow i jesli chcecie fajne entry do oudowych zapachow, to smialo moge polecic afnan supremacy in oud ktore sobie sprawilem na swieta

wejscie oudowe z szafranem, a potem rozwija sie w slodkie nuty zapachowe, mi to tam pachnie lekko truskawa (prosto) + trwalosc na bardzo dobrym poziomie
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

1. MAB Ganymede
2. Dossier Woody Sandalwood, Zara Leather Fever
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
legiakurwo

Post autor: legiakurwo »

1. Comme des Garçons 2/ CdG 8 88
2. Avon Artistique Oud Grandeur/Ambre Ardent
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

scam_sakawa pisze: 08 sty 2025, 23:26 1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
1. każdy kolejny :rotfl:
2. Nou Oliban, ale parametrowo nie dowozi, teraz za 170 zł Liquid Brun, Maison Asrar 1963 - mimo brzydkiego flakonu to o dziwo dobry zapach, kupiłem za 4 dychy na L4L xD
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

1. Hanae Mori HM
2. Rasasi Daarej
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Terre Hermes się skurwil 100 lat temu , ale wszystko się kurwi Tom Ford Grey vetiver też był kocur , a teraz to już nie to samo . Weźcie potestujcie sobie tego fattana od rasasi, to jest naprawdę mocno podobny zapach a trwałość jest 3 razy taka jak przy obecnym hermesie i 3 razy tańszy , może trochę bardziej chemiczny ale i tak jest w pytkę . Z podobnych klimatów to Bentley Infinite . W ogóle Bentley robi chyba najlepsze perfumy w stosunku jakość/trwalosc/cena 100zl za 100ml a macie bardzo dobrej jakości perfumy.
Co do najlepszego blind buy to Carven Homme, ja pierdole jakie to było piękne , coś jak Gucci Envy, szkoda niestety, że jednego i drugiego już nie produkują , kurwa ze świecą teraz takich perfum szukać
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

Zirh Ikon, ten oryginalny, nie dość że już niedostępny w Polsce, to ponoć się zepsuł i robią go w Chinach. Chciałbym jakiś przystępny perfum w tym klimacie, może Dirty English byłby odpowiedni? Czekam na sugestie
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

scam_sakawa pisze: 08 sty 2025, 23:26 Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
Dior Eau Sauvage edt
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

scam_sakawa pisze: 08 sty 2025, 23:26 1. Co było Waszym najlepszym strzałem blind buy?
ysl y edp
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

ysl l homme edt
scam_sakawa pisze: 08 sty 2025, 23:26 2. Trafiliście kiedyś niedrogie (powiedzmy do 70zł za 50ml) coś co rozjebało system kompozycją, trwałością lub projekcją (albo wszystkim naraz)?
afnan 9pm
Wszystkie moje wypowiedzi są pisane na podstawie scenariusza. Mogą zawierać treści nieodpowiednie dla dzieci i takie, które mogą urazić niektórych dorosłych. Czytasz na własną odpowiedzialność.
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

9pm naprawdę bardzo porządny za taką cene
ODPOWIEDZ