Grand Theft Auto [seria]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
aplew

Re: Grand Theft Auto [seria]

Post autor: aplew »

Wypisz, wymaluj to, czym od zawsze żyje ucywilizowane społeczeństwo.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

gagugi pisze: 12 kwie 2026, 20:01 Ktoś grał w port Chinatown Wars na psp? Próbuję grać drugi raz. W sumie to jak na handheldowy spin-off to całkiem solidny tytuł. Śmieszne dialogi typowe dla serii. Zawód to soundtrack składa się z samych instrumentali i brakuje stacji radiowej z komentarzem społecznym. Przez to gra jest trochę wybrakowana. Zastanawiam się też nad kupnem wersji na DSa, ale trochę boję się downgrade'u grafiki, dźwięku i sterowania stylusem. Pod warunkiem, że w ogóle znajdę tę wersję w rozsądnej cenie.
Na PSP nie grałem ale na NDS już tak, przy premierze i za gówniarza, tak że wtedy pewnie miałem mniejsze wymagania, ale bardzo dobrze wspominam. Wiele godzin na tą grę straciłem, nawet nie tyle co na fabułe (chociaż grę ukończyłem), co na zabawę w dilera i latanie z tematem po dzielniach - zajebiście ta mechanika była zrobiona. Co do grafiki i dźwięku no to typowa 3D type beat gra na DSa, nie ma co się fajerwerków spodziewać. Sterowanie stylusem nie pamiętam żeby było niewygodne, a dodatkowe mechaniki z jego wykorzystaniem przy np kradzieży aut były bardzo spoko i przyjemnie się je robiło.

Chinatown Wars ogólnie mam wrażenie że bardzo niedoceniona część GTA i sporo ludzi zapomina o jej istnieniu.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

gagugi pisze: 12 kwie 2026, 20:01
Teraz rockstar dopracowuje swoje gry, ale włączcie sobie chociażby GTA 3 na PS2. Jak framerate jest w graniach 20 FPS, to jest dobrze.

Pamiętam jak odpaliłem GTA 4 na PS3, nie wiem jak na innym sprzęcie ale na tej konsoli gra wyglądała absolutnie obrzydliwie - paskudnie rozmazana, ziarnista. Aż nie chciało się wierzyć patrząc jak chociażby wyglądał MGS4 na tej samej konsoli

W Chinatown Wars muszę zagrać, obok Advance (tfu) chyba jedyny spin off w jaki nie grałem

Może niepopularna opinia, ale uważam że Vice City Stories > Vice City i to jeden z moich ulubionych GTA - lepsza historia, więcej możliwości, gra to jakby mix San Andreas i VC. Prequel w którym grasz Viktorem, bratem Lanca który ginie na początku Vice City, może trochę zapomniana bo pierwotnie wyszła na PSP i była portowana na PS2.
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

+1 co do vcs, niezliczone godziny spędzone na PSP, przepiękna gra
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Sama prawda z tym VCS, a Chinatown Wars jest świetnym spin-offem, przeszedłem na PSP kilka lat temu, port na DS lepszy jest jedynie pod względem tego, że ma minigierki na dotyk, a na PSP po prostu rusza się gałką. Ale jak grałem, to pamiętam, że graficznie dosyć odstawał.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

@Clay za to na X360 grałem od razu po premierze i grało się doskonale. PS3 miało moc, ale developerzy długo musieli się uczyć jak wykorzystać dziwaczną architekturę.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

marmolad_k2 pisze: 12 kwie 2026, 21:07 Chinatown Wars jest świetnym spin-offem, przeszedłem na PSP kilka lat temu, port na DS
Chinatown Wars było tworzone na DSa, to wersja na PSP jest portem
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Racja
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

jaki jest najlepszy emulator PSP na PC, żeby móc zagrać w Chinatown Wars?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

https://www.ppsspp.org/ , ale lepiej chyba na telefonie w wersję mobilną zagrać jak się nie ma DS / 3DSa
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
gagugi

Post autor: gagugi »

cloud pisze: 13 kwie 2026, 6:39 jaki jest najlepszy emulator PSP na PC, żeby móc zagrać w Chinatown Wars?
Na kompie to pewnie Ci oczy wyjdą, jak powiększysz obraz. Na małym ekranie obraz jest elegancki, oprócz kilku misji, gdzie są większe zbliżenia.
ODPOWIEDZ