[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
234
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 402

Awatar użytkownika
kertoip_

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: kertoip_ »

Te live są co czwartek więc nie ma co rozkminiać. Po prostu wypuścić dissa w trakcie.
to forum zmierzam ku końcowi
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

bobsonbejbi pisze: 23 wrz 2025, 17:17 mam wrazenie ze większość raperow pod względem jakiejs kreatywności (tutaj mam na mysli akurat kreatywnosc w prowadzeniu jakiejs dyskusji/konfliktu/riposty) jest daleko za przeciętnym użytkownikiem forumka
Nie wydaje mnie się. Kiedyś ogólnie myślałem mając kontakt z raperami tylko słuchając płyt, że raperzy to bardzo inteligentni i oczytani ludzie, do czasu aż popularne stały się media społecznościowe typu IG, gdzie raper często codziennie coś dodaje
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

saturn pisze:moje gówno jest na twoim prześcieradle
mes pisze:złożę graty na mordę i się zleję na kołdrę
tede pisze:Nie ma rapu bez follow upu.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Niech jakiś sajko Mesa poda mi jakikolwiek przykład jego obrotności lub cwaności bez Stasiaka i Witka prowadzących go za rączkę.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

VerminatorX pisze: 23 wrz 2025, 19:21 Niech jakiś sajko Mesa poda mi jakikolwiek przykład jego obrotności lub cwaności bez Stasiaka i Witka prowadzących go za rączkę.
Był z Kasią Babis ostatnio na premierze jakiegoś serialu Netflixa
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Bane pisze: 23 wrz 2025, 12:10 podawaniu miękkiej łapki
a co jeżeli miękka łapka to synonim na flaka?
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

VerminatorX pisze: 23 wrz 2025, 19:21 Niech jakiś sajko Mesa poda mi jakikolwiek przykład jego obrotności lub cwaności bez Stasiaka i Witka prowadzących go za rączkę.
WIADOMO, ŻE TO SIEROTA CO ZAPOWIADA PŁYTĘ OD DWÓCH LAT.
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

Burak pisze: 23 wrz 2025, 17:47
bobsonbejbi pisze: 23 wrz 2025, 17:17 mam wrazenie ze większość raperow pod względem jakiejs kreatywności (tutaj mam na mysli akurat kreatywnosc w prowadzeniu jakiejs dyskusji/konfliktu/riposty) jest daleko za przeciętnym użytkownikiem forumka
Nie wydaje mnie się. Kiedyś ogólnie myślałem mając kontakt z raperami tylko słuchając płyt, że raperzy to bardzo inteligentni i oczytani ludzie, do czasu aż popularne stały się media społecznościowe typu IG, gdzie raper często codziennie coś dodaje
Daleko za=słabsi są pod tym względem. To samo mam na mysli. Przecież słuchanie wywiadów czy czytanie ich wysrywow na x'ach, kanałach nadawczych itp to jest jakaś udręka. I to nie tylko raperow sie tyczy. Pamietam jak pierwszy raz trafiłem na gortatowego twittera (jeszcze na długo zanim przydomek młot byl mu nadany ze względu na to ze nie jest zbyt rozgarniety), to moze byly lata 2010-2012. Przecież ja myślałem ze to jakiś fejur jest, ze niemożliwym jest zeby jedyny polak w nba, osoba publiczna mogła publikować takie płytkie wysrywy, bez grama polotu czy charyzmy.

Podobnie z raperami, jak kogoś slucham to ostatnia rzecz jakiej chce posłuchać to wywiadu z tym kimś, bo prawdopodobnie mi typ zbrzydnie po paru minutach. I tych dwóch delikwentów których sie ten beef tyczy to jedne z najelpszych przykładów.

Dlatego nie wierzę w żadne szachy 5d w wykonaniu jednego czy drugiego, zadnego wstawiania dissow w trakcie live'ow, koncertow, imienin ciotki zeby drugiemu przypierdolić bo to juz przerasta ich możliwości twórcze. Nauczyli sie rymować wg jakichś tam schematów, każdy na swoj sposób, raz z lepszym raz gorszym skutkiem, ale za chuja charyzmy w tym nie widzę. To juz wolę upierdolonego młodego drona w aucie Winicjusza, po którym widze ze ma totalnie wyjebane, niż tdfa ktory chce pokazać ze tez ma (a nie ma), albo mesa ktory chce na siłę każdemu pokazać ze on je artysta (przecież nie wystarczy nim byc, trzeba ci to w gardło na siłę wcisnąć, taka osobliwa definicja artyzmu), nosz kurwa.

A sie wkurwilem od samego pisania
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

XD XD
edenmar

Post autor: edenmar »

Haczapurjan pisze: 23 wrz 2025, 19:37 Był z Kasią Babis ostatnio na premierze jakiegoś serialu Netflixa
Muflonowego 1670. Może potrzebowali arystokraty z dziada pradziada
Połas

Post autor: Połas »

Haczapurjan pisze: 23 wrz 2025, 19:37
Był z Kasią Babis ostatnio na premierze jakiegoś serialu Netflixa
Jako ciekawostkę dodam, że Stasiak też był na tej premierze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

bobsonbejbi pisze: 23 wrz 2025, 22:43 Dlatego nie wierzę w żadne szachy 5d w wykonaniu jednego czy drugiego, zadnego wstawiania dissow w trakcie live'ow, koncertow, imienin ciotki zeby drugiemu przypierdolić bo to juz przerasta ich możliwości twórcze.
MIXTAPE NA PENERA Z POZNANIA WYSZEDŁ W WIGILIĘ W RAMACH PREZENTU NA ŚWIĘTA DLA RYSIA. SINGIEL W TRAKCIE KONCERTU KIEDY PENER WRĘCZAŁ SOBIE ZŁOTĄ PŁYTĘ. TO WŁAŚNIE TEGO WIECZORU RYSIU SIĘ WKURWIŁ I PRZERWAŁ SWOJĄ ABSTYNENCJĘ ALKOHOLOWĄ. PRZEPRASZAM, ŻE ZBURZYŁEM CI POGLĄDY. 🥳
bobsonbejbi

A ja moim dzieciom kupiłem po lizaku na dzień dziecka to chyba musze byc zajebistym ojcem, nie?

Jak jeden przykład sprzed piętnastu lat ma mi zburzyć światopogląd? Już pomijam fakt, ze ten moj wysryw sie tyczy ogółu raperow, a nie jednego konkretnego. A inna sprawa, ze w twoim przypadku panie Jacek to akurat byłem zawsze pod wrażeniem pojedynczych hasełek promujacych trasy, wrzucanych na ubrania typu boatever/jachtkolwiek, ale widac ze forma juz nie ta (albo sie zestarzałem i juz mnie to tak nie rajcuje) i nie zauważam podobnych akcji w ostatnich latach. A moze stal za tym ktos z byłych współpracowników i stąd ta zmiana? :dunno:

I jeszcze jedno - robienie okładek plyt na których widac raperowi tylko pysk z grozna miną albo cala sylwetkę mająca świadczyć o zajebistosci tez nie świadczy o nadamiarach charyzmy (znowu, zarzut do większości raperow, chociaż dwóch wyżej wymienionych tutaj całkiem mocno pasuje)
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

bobsonbejbi pisze: 24 wrz 2025, 7:00 A ja moim dzieciom kupiłem po lizaku na dzień dziecka to chyba musze byc zajebistym ojcem, nie?
jak nie zapewniłeś im 4 mieszkań za zarobione kilo kwitu to nie jesteś zajebistym ojcem
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
bobsonbejbi

No to pizda blada, moze książkę o pieskach jeszcze napisze i sie jakoś uratuje
stachu

Post autor: stachu »

bobsonbejbi pisze: 24 wrz 2025, 7:00 A ja moim dzieciom kupiłem po lizaku na dzień dziecka to chyba musze byc zajebistym ojcem, nie?

Jak jeden przykład sprzed piętnastu lat ma mi zburzyć światopogląd? Już pomijam fakt, ze ten moj wysryw sie tyczy ogółu raperow, a nie jednego konkretnego. A inna sprawa, ze w twoim przypadku panie Jacek to akurat byłem zawsze pod wrażeniem pojedynczych hasełek promujacych trasy, wrzucanych na ubrania typu boatever/jachtkolwiek, ale widac ze forma juz nie ta (albo sie zestarzałem i juz mnie to tak nie rajcuje) i nie zauważam podobnych akcji w ostatnich latach. A moze stal za tym ktos z byłych współpracowników i stąd ta zmiana? :dunno:

I jeszcze jedno - robienie okładek plyt na których widac raperowi tylko pysk z grozna miną albo cala sylwetkę mająca świadczyć o zajebistosci tez nie świadczy o nadamiarach charyzmy (znowu, zarzut do większości raperow, chociaż dwóch wyżej wymienionych tutaj całkiem mocno pasuje)
Przeciez Tede wrzucal ktoregos dissa, jak Mes mial grac w Opolu. A z okladkami to niby Mes przelozyl premiere bo chce miec fajniejsza wiec kto wie co z tego wyjdzie.

Ale to tyle w sumie, ogunie sie z Tb zgadzam. Dobry rant, dobrze sie czytalo przy sniadanou. Pozdro.
bobsonbejbi

True, zwracam honor. Aż musiałem to wyguglac, bo mi to umknelo. No i tede nie ma ułatwionego zadania, bo niebyt wszelaki (poza instagramem) mesa nie daje szans na wbijanie szpili w odpowiednich momentach. Nie zmienia to faktu, ze nie uważam takiego doboru dat do udostepniania kawalkow za wyżyny kreatywności i charyzmy. Wyjątkiem byloby wrzucenie dissa na tedego w trakcie jego live'a, bo mozna by było obserwować reakcje w czasie rzeczywistym. Jak do tego dojdzie to przynajmniej częściowo odszczekam ten rant, ale jak juz pisałem, nie wierzę w żadne szachy 5d, pure chaos z elementami szczęśliwych zbiegów okoliczności co najwyżej.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

JESTEM_HIPHOPEM pisze: 23 wrz 2025, 17:13
Oportunistycznyebaka pisze: 23 wrz 2025, 14:04„kolegów, którzy znają Ryśka kolegów, którzy znają Ryśka i się pytali czy już jechać” przy beefie z poznaniakiem
AKURAT WTEDY DZWONIŁ DO MNIE USZOL, KTÓRY CHYBA DO DZISIAJ MA KOSĘ Z RYSIEM I SIĘ PYTAŁ CZY ZAŁATWIĆ TEMAT "FARMAZONIARSKIEGO WYCHECHŁAŃCA" #REALTALK
Jebać tego neonazistę, ale w tych latach to jedyny telefon jaki Tede mógł odebrać z Poznania to od Donia czy Owala.

Kurwa, teraz dopiero sprawdziłem te Kasie Babis i jeśli to ta blondyna od komiksów, to ja ją kojarzę z prowadzenia podcastu z jakąś koleżanką, no był to swojego czasu mój guilty pleasure, ale kurwa Piotrek czy już pukasz w wieczko dna?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

bobsonbejbi pisze: 24 wrz 2025, 9:17 Wyjątkiem byloby wrzucenie dissa na tedego w trakcie jego live'a, bo mozna by było obserwować reakcje w czasie rzeczywistym.
To nie jest tak, że Mes jest taki głupi, a w internecie tacy sami geniusze, żeby wpaść lub nie wpaść na ten ARCYPRZENIKLIWIE GENIALNY plan, zwłaszcza jak mu o tym ze sto osób napisze.

Widzę pewne mankamenty tego genialnego planu - te tedenovele raz są, raz ich nie ma, kawałki jak się okazuje trzeba wrzucać z iluś dniowym wyprzedzeniem przed publikacją. Nie sądzę żeby w spotifajach i innych były to jakieś super skrzętnie skrywane tajne dane. Więc istnieje ryzyko, że tede się dowie i zrobi z niego durnia. Zresztą sam zaplanował wrzutę w trakcie koncertu Mesa, okazało się że Staszek Sojka umarł i cały ten misterny plan, żeby śmiać się z Mesa (bo przecież wiadomo że mes na scenie zamiast grać przeglądałby internet na komórce żeby patrzeć co ludzie piszą) poszedł w pizdu.
bobsonbejbi

Przecież wrzucenie filmu na yt i ustalenie godziny publikacji to jest chwila, jak miałby sie tede dowiedzieć ze cos sie swieci. Jego kontakty w środowisku wrogów sa tu notorycznie obsmiewane, w dodatku zazwyczaj miałyby dotyczyć byłego środowiska mesa, nie obecnego. Także nie wiem kto miałby mu sprzedać jakies nieoficjalne info.

Live'y sam zapowiada, wiec to nie jest tak ze mes by cos wrzucil, a live'a okazloby sie nie byc. Przykładowo, tede zapowiada live w czwartek o 15, mes w czwartek o 16 uploaduje diss, ustala godzine publikacji o 20, a forumek ma święto i +50 stron w temacie. Już inna sprawa ze te streamy chyba jednak są notorycznie w czwartek o 19, nie? Specjalnie sprawdziłem na yt i ostatnie dwa miesiące to stream tydzień w tydzień. Jeszcze większą byłaby beka, jakby go odwołał bo sie diss swieci, mes by miał dodatkowe punkty.

I zeby nie bylo, ja tego nie uznaje za żaden genialny plan, to są proste rzeczy które nadałyby tej całej telenoweli trochę zycia i punkty za free przy oficjalnym werdykcie kto tu jest na prowadzeniu. I jestem zwyczajnie zażenowany, ze ludzie w branży mniej lub bardziej kreatywnej nie sila sie na choć trochę wysilku i dostarczają tylko średniej jakości dissy, a szczytem kreatywnosci jest dołączenie teledysku w którym jeden jeździ autem/dziwnie tańczy, a drugi robi hiphopowe bujanko/leży na kanapie.
ODPOWIEDZ