Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Było Auer .prod Sidney Polak, a teraz jest Szamz .prod Auer 
Bit był współprodukowany, no ale dalej niewiele to zmienia, Szamz powinien być wpisany obok Auera
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
Dla mnie osobiście nowe kawałki na wersji Extended to naturalna kontynuacja tego albumu. Nie zdecydowałem się wypuścić epki z nowymi utworami bo wszystkie utwory, które teraz dodałem do tej specjalnej wersji Muzyki Współczesnej są w moim odczuciu częścią tamtej historii.
Chciałem, żeby „Muzka Współczesna” była taką płytą jak kiedyś, całością, czymś czego można posłuchać od deski do deski i nie jest tylko zbiorem singli. To się udało, ale cały czas czułem, że mam do powiedzenia coś jeszcze. Tamtym językiem, zawartego w tym czasie i stylistyce. Ba, nowe numery nie są tylko dodane na końcu tracklisty jak bonus tracki. Są w nią wplecione tak by móc stworzyć nieco inny odbiór, móc tę historie jakoś wzbogacić czy wręcz zmienić. Tym dla mnie jest Muzyka Współczesna Extended.
~Paweł z Ursynowa
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Intro ma wstawkę na koniec, nic specjalnego a tego drugiego nie jestem w stanie przesłuchać nawet do połowy więc nie wiem.encrenoire pisze: ↑08 sty 2021, 11:40 A dlaczego Intro i Czas to Iluzja wrzucone na nowo, z inna dlugoscia?
- przedszkolanek
słyszałem ten kiczowato-sentymentalny (ale jakoś tam pokracznie ładny tbh) broniewski i to na bicie szamza, gdzie wszyscy brzmieli jak księżycowe dzieci, nie wiem czy jest coś jeszcze, ale chyba nie warto
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:06 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta wstawka na koniec intra jest też na oryginalnej wersji płytowej, po prostu na streamingu tego nie było.
"Amber Gold" najbardziej podoba mi się z tych dodatkowych utworów. Ciekaw jestem jak brzmiałby album Pezeta na bitach Louisa Villaina.
"Amber Gold" najbardziej podoba mi się z tych dodatkowych utworów. Ciekaw jestem jak brzmiałby album Pezeta na bitach Louisa Villaina.
Ile tam jest wiecej tracków w porównaniu do zwykłej wersji?
Wygrzeszam Cię, mordzia.
5, z czego 3 zostały opublikowane przed premierą.
Ten "Broniewski" napisał Przemo DBM? Bo mocne ksero w wersach i nawijce.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
chodzi Ci o 808 slide?Swoja droga, czy pojawiajaca sie w "Amber Gold" Pop Smoke'owa progresja (?) ma jakas nazwe? Bo chyba nie tylko Szamz robi cos takiego, ale zajebany jest tym caly album Smoke'a, a mozliwe ze tez innych drillowcow.
-
impertynencki
Wytłumaczy czy jest inna motywacja wydawania wersji płyt w wersji deluxe niż pieniądze? Rozumiem jak ktoś rzuca wersję deluxe na swój sklep, a resztę do dystrybucji aby w ten sposób zachęcać do zakupu bezpośrednio u wydawców, ale gdy dwie wersje są wydawane praktycznie w tym samym czasie? W Stanach to normalna praktyka, ale po co?
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
-
impertynencki
Pytanie ogólne, Pawła wiadomo co motywuje do pracy.
najlepsze dni uciekają nam na właśnie dziś
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:05 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale na nią był już motyw, hajs lub psychotropy
- benzoabuser
- Zbanowany
ten kawałek z emasem i avim piękny jest, pezet robi ładną robotę na tym refrenie/bridgu
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
na IG u Pawła stories ze studia z PRO8L3Mem, także jakieś kollabo będzie. pytanie czy PZ coś znowu szykuje na ten rok, czy na tym Block Party Mixtape wspólny track, ale pewnie to drugie.