Mata - Młody Matczak (2021)
Re: Mata - Młody Matczak (2021)
Myślę że raczej nie, za rok mata odejdzie do lamusa, dla boomerow, maksymalnie 2 lata. Jeśli kolejna dobra płytę, to kibicuje. Jeśli pojdzie w tym kierunku że ok, fajne piosenki i zaproszą mnie tez.do tvn, bo krzyknę że jebać telewizję polską .Gwiazda lewicy, do czasu kogoś bardziej sensownego
A tak podsumowując, to koks mata, i jabo, pokażcie się bo tu każdy na was czeka
A tak podsumowując, to koks mata, i jabo, pokażcie się bo tu każdy na was czeka
gwiazda libkolandu jeśli już, żadnej tam lewicy.
Mata - Blok (feat. Gombao33)
Wleciał klip na kanale Gombao
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Mocarna przewózka typa którego tatko uratuje z każdego przypału
- oKulTywowany
00:40 pany w jakim kawałku takie flow było ?
This page is no longer available.
gruby33 powoli przejmuje pozycje.
bardzo ni się podoba, bardzo głupie.
bardzo ni się podoba, bardzo głupie.
[AFERA][DYMY][JEDYNKI W POSTACH LOSUJEMY NAKLEJKI Z ZESTAWU]
Prawdopodobnie okładka albumu "Młody Matczak" jest plagiatem fotografii innego artysty / artystki
Źródło, że fotografia powstała wcześniej - przed albumem.
Prawdopodobnie okładka albumu "Młody Matczak" jest plagiatem fotografii innego artysty / artystki
Hard head, tight fists, I stand tall,

wgl strasznie nieładna ta okładka jest, nwm może to jest dla kogoś fajne artystycznie czy coś, ale mnie po prostu brzydzi fuj
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
prawda
a nawet jak to jest zajebane to i tak sie rozejdzie po kosciach i tyle nie ma co nawet afery krecic
a nawet jak to jest zajebane to i tak sie rozejdzie po kosciach i tyle nie ma co nawet afery krecic
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
chuja nie prawdopodobnie, to zdjęcie też pewnie mogłoby być plagiatem gdyby się uparł xD Robi się tyle fot w ad. 2021, szczególnie tych artystycznych, że wszystkie pod pewnym kątem da się podciągnąć pod plagiat. Może to ostatnie jest oryginalne z linku, albo to pierwsze. xD
Dwóch różnych ludzi mogło wpaść na ten sam pomysł, szczególnie, że ten jest uniwersalny. Jeśli ktoś wie w ogóle co to są za narzędzia.
A tak naprawdę stare jak świat.
Dwóch różnych ludzi mogło wpaść na ten sam pomysł, szczególnie, że ten jest uniwersalny. Jeśli ktoś wie w ogóle co to są za narzędzia.
Tak ma być. Zoomerskie, neointernetowe, posttumblrowe aesthethic dzisiejszych czasów. Ma boleć i przez to ma być ładne. Im bliżej uncanny valley tym lepiej.
A tak naprawdę stare jak świat.
-
Telefunken
W kwestii plagiatowania przez Matę innych wykonawców, od czasu premiery Patokreacji zawsze mam bekę z tego fragmentu:manieq pisze: ↑18 lis 2021, 16:22 [AFERA][DYMY][JEDYNKI W POSTACH LOSUJEMY NAKLEJKI Z ZESTAWU]
https://youtu.be/t4O1LLk6qlY?t=310
vs
https://youtu.be/fN-xq7t6pKw?t=150
Podoba mi się, jak Polscy raperzy nie przyznają się od "inspiracji"
:palacz:
Młemłemłemłeeeeeeeeeeeee
- oKulTywowany
-
Telefunken

Oczywista inspiracja imo sosa goat imo essa
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
No taka se ta płytka, debiut zdecydowanie lepszy, ale słucha się przyjemnie.
Klasyczny zestaw tematów post-2019:
- jaram w chuj blantów i gram w gierki
- kocham Cię bardzo, jesteś jedyna
- rucham pełno dup, BDSM
- jest zajebiście
- mam depresję, jestem smutny
- mam hajs
- kocham moją rodzinę
- Covid ty kurwo
Klasyczny zestaw tematów post-2019:
- jaram w chuj blantów i gram w gierki
- kocham Cię bardzo, jesteś jedyna
- rucham pełno dup, BDSM
- jest zajebiście
- mam depresję, jestem smutny
- mam hajs
- kocham moją rodzinę
- Covid ty kurwo
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
plagiat czy nie, obrzydliwa jest ta okładka a płyta mierna
I pack a mac11 we at 7eleven
Z tego co widzę okładkę zrobiła Zuza Krajewska. Zdolna jest mega ta babka i raczej po plagiaty sięgać nie musi. Natomiast jest tak ze mózg płata figle. Jak w czymś siedzisz mocno niezależnie czy to foto czy muzyka to dużo tego przeglądasz w internecie. Mózg prawdopodobnie podświadomie zapamiętuje te obrazy / dzięki i potem postawia ci je w formie własnych pomysłów. Dlatego np Noon w jednym z wywiadów opowiadał ze zawsze przed wypuszczeniem kawałka puszcza go do Shazam bo nie do końca ufa własnej głowie i woli to algorytmicznie sprawdzić
Mi tam się akurat okładka bardzo podoba. Przynajmniej nie jest to zdjęcie czterolatka z rodzinnego albumu
Graficznie dużo lepsza niż np. "Achtung" Onara. Ładne kolorki, portret charakterystyczny, rozdziawiona japa to z jednej strony atrybut rapera a z drugiej - jakaśtam wiwisekcja bo dłonie trzymające klamry nie są Maty. A sam widok szczęki jakoś mnie specjalnie nie brzydzi, co to przy okładkach Afrojaxa 
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
- JoeyJoeJoe
uwaga niebezpieczny anarchista
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
No fajnie, ale kurwa tam się wszystko zgadza. Kadr, ułożenie głowy, pomysłipk pisze: ↑19 lis 2021, 10:08 Z tego co widzę okładkę zrobiła Zuza Krajewska. Zdolna jest mega ta babka i raczej po plagiaty sięgać nie musi. Natomiast jest tak ze mózg płata figle. Jak w czymś siedzisz mocno niezależnie czy to foto czy muzyka to dużo tego przeglądasz w internecie. Mózg prawdopodobnie podświadomie zapamiętuje te obrazy / dzięki i potem postawia ci je w formie własnych pomysłów. Dlatego np Noon w jednym z wywiadów opowiadał ze zawsze przed wypuszczeniem kawałka puszcza go do Shazam bo nie do końca ufa własnej głowie i woli to algorytmicznie sprawdzić
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji