Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
Z racji tego, że mam przymusowy płatny urlop przedłużony do końca lutego 2021, dzisiaj rano trochę machałem 10kg hantlem oraz sprawdzałem 20kg kettlebell, bo powoli zaczynam się przyzwyczajać do trenowania w domu, bo chciałbym w lepszej kondycji fizycznej wrócić do pracy.
Związku z tym mam kilka pytań.
Czy lepiej ćwiczyć przed lustrem czy to nie ma żadnego znaczenia?
Czy jedna ręka może być silniejsza od drugiej? Bo jak praworęczna osoba i lewooczna, podczas ćwiczenia z jednym 10kg hantlem zauważyłem, że prawa ręką trudniej mi się go podnosi niż lewą.
Czy to jest normalne czy oznaka jakiegoś schorzenia?
Związku z tym mam kilka pytań.
Czy lepiej ćwiczyć przed lustrem czy to nie ma żadnego znaczenia?
Czy jedna ręka może być silniejsza od drugiej? Bo jak praworęczna osoba i lewooczna, podczas ćwiczenia z jednym 10kg hantlem zauważyłem, że prawa ręką trudniej mi się go podnosi niż lewą.
Czy to jest normalne czy oznaka jakiegoś schorzenia?
ja jestem leworeczny i tez lewa silniejsza
Czyli to jest normalne?
Trochę mnie to zdziwiło, bo robię wszystko prawą ręką.
Przeglądam sobie i zapisuje sobie niektóre zdjęcie
https://www.instagram.com/weighttrainingguide/?hl=pl
Powoli dochodzi do mnie, że musze zacząć coś ćwiczyć jeżeli mam nie tyć, a wolę ćwiczyć w domu niż biegać.
Trochę mnie to zdziwiło, bo robię wszystko prawą ręką.
Przeglądam sobie i zapisuje sobie niektóre zdjęcie
https://www.instagram.com/weighttrainingguide/?hl=pl
Powoli dochodzi do mnie, że musze zacząć coś ćwiczyć jeżeli mam nie tyć, a wolę ćwiczyć w domu niż biegać.
- scam_sakawa
Lepiej późno niż wcale.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Nie musisz. Możesz mniej jeść i też będziesz chudł. Tylko, że będziesz wyglądał jak wieszak.
Zawsze marzyłem by wyglądać jak Bruce Lee, być szczupłym i być mocno dociętym.
Chris Hemsworth widzę, że mocno trenuje do roli Hulka Hogana.
Z tego co pamiętam będzie musiał zbudować więcej masy mięśniowej niż do roli Thora.
Takie treningi coś dają?
Bo wyglądają ciekawiej od tych standardowych co są strasznie monotonne.
Spoiler
Z tego co pamiętam będzie musiał zbudować więcej masy mięśniowej niż do roli Thora.
Takie treningi coś dają?
Spoiler
Jeszcze tutaj będzie zaśmiecał temat

Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Ekipa wklejam moje pytanie dot. usuwania odcisków również tutaj, bo pewnie wielu z was zmaga się z tym problemem.
Zrobiły mi się na dłoniach odciski od kettli. No i jeden zaczął mi schodzić ale nie w całości. Trochę bezboleśnie zerwałem ale pozostała część boli w juhc i boję się ją zrywać. Czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się pozostałej części odcisku możliwie jak najmniej boleśnie?
Spoiler alert: częściowo zerwany odcisk!
Zrobiły mi się na dłoniach odciski od kettli. No i jeden zaczął mi schodzić ale nie w całości. Trochę bezboleśnie zerwałem ale pozostała część boli w juhc i boję się ją zrywać. Czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się pozostałej części odcisku możliwie jak najmniej boleśnie?
Spoiler alert: częściowo zerwany odcisk!
Spoiler

nic na potem
Moja radana przyszłość - nie zrywać. Od podciągania miałem odciski non stop, jak przypadkiem zerwałem to przyklejałem plaster, a tak to ich nie ruszałem.
Kurcze no mi się coś tam porobiło, że skóra na łączeniu odcisku z żywą pękła i sączył się płyn. Przy kąpieli mi to zmiękło i myślałem, że zerwę trochę, żeby ten płyn zszedł i szybciej się goiło a poszło więcej :/. Stosowałeś jakieś plastry na odciski? Bo taki normalny plaster wiadomo, że nie będzie się trzymał wewnątrz ręki a nie wyobrażam sobie teraz targać kettla z takim czymś. Wiadomo, wjedzie pot, jakiś brud z uchwytu kettla i boję się, że będzie się to paskudzić.
nic na potem
nie marudź tylko wydupiaj na trening 
Kup sobie gąbke do mycia auta za 5zł i wytnij cos takiego:
a na odcisk plater i jakoś dasz rade
Spoiler

O Boże ale beka @Rossi, sam to wymyśliłeś?
Normalnie dzisiaj był trening robiony. Lecimy z tym gównem dalej. Żadnych gąbek nie będę na crossie/kettlach używał, bez przesady HE HE.
Normalnie dzisiaj był trening robiony. Lecimy z tym gównem dalej. Żadnych gąbek nie będę na crossie/kettlach używał, bez przesady HE HE.
nic na potem
@kr0pka nie stosowałem żadnych specjalnych plastrów, takie zwykłe co na siłce zawsze są dostępne. Po jakimś czasie skóra jest na tyle gruba, że nawet jak schodzi jedna warstwa to pod spodem dalej jest twardo.
a odciski normalna sprawa, z czasem się wyrobią łapy i będziesz miał tylko stwardniałą skórę w tym miejscu, been there, done that
Nie no nie pierwszy raz mam odciski. Swego czasu rok naparzałem na kettlach i zostały już praktycznie na zawsze ale nigdy nie zerwałem, ot.
nic na potem