Finalnie pewnie w styczniu będzie.Z powodu opóźnień spowodowanych pandemią COVID-19 premiera „Muzyki Współczesnej Extended” Pezeta została przełożona na 8 stycznia. Wydawnictwo promują single „Zonda” oraz „Nisko jest niebo”, w którym możemy usłyszeć głos Kayah.
- Z powodu opóźnień spowodowanych pandemią COVID-19, które pojawiły się na różnych etapach prac nad tym wydawnictwem z przykrością muszę Was poinformować o przesunięciu premiery na 18 grudnia. Do ostatniej chwili mieliśmy nadzieję, że mimo przeciwności uda nam się zdążyć, ale niestety nie jest to możliwe. Dziękuję Wam za świetny odbiór „Zondy” i „Nisko Jest Niebo”. Niebawem powiem więcej, o kolejnych kawałkach, które będą na płycie – Pezet.
Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Premiera Muzyki Współczesnej Extended przesunięta. Na kiedy? Sami nie mogą się zdecydować w informacji prasowej xD

Może w grudniu Muzyka Współczesna Extended, a w styczniu Muzyka Współczesna Extended Deluxe?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
a w lutym Muzyka Współczesna Extended Premium Deluxe
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
w ogóle tylko ja mam wrażenie że mix jest jakiś chujowszy w nie zobaczysz łez i piromanie względem singlowych wydań?
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
-
pawoleh666
- Zbanowany
dla mnie muzyka współczesna to najgorszy z projektów pezeta, z drugiej strony ja jaram się Muzyką Emocjonalną.. 
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
wywiad z Wojewódzkim spoko, ale Pezet chyba zapomina że większość osób nadal uznaje płyty z Noonem jako jego najlepszy materiał
1# fan francuza mordo
-
pawoleh666
- Zbanowany
^ ja nie kumam totalnie czemu pezet o tym zapomniał, serio komuś się podoba to nowe coś tak poza sentymentem do artysty? 
akurat bardzo spodobała mi się muzyka współczesna, szczególnie numery jak dom czy niki, ale trudno mi to porównać do muzyki poważnejpawoleh666 pisze: ↑21 gru 2020, 0:59 serio komuś się podoba to nowe coś tak poza sentymentem do artysty?
98 było zajebiste, nie wiem skąd ten hejt na auera
1# fan francuza mordo
-
pawoleh666
- Zbanowany
słucham sobie Ukryty w mieście krzyk, dla mnie ten numer jest o wiele lepszy (poza tym, że pezet w pewnym momencie ma artykulacyjny problem i nie umie powiedzieć ,,ć", tylko ,,c") nawet pod względem brzmieniowym od czegokolwiek z Muzyki Współczesnej.
Dom to spoko kawałek, ale chyba guilty pleasure.
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
ja tam nie hejtuje auera i nic nie wiem o hejcie na niego, produkcyjnie fajnie ale dla mnie jednak NOON to top25 producentów na świecie.
ja tam nie hejtuje auera i nic nie wiem o hejcie na niego, produkcyjnie fajnie ale dla mnie jednak NOON to top25 producentów na świecie.
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
mi się w sumie podoba ten albumik, nie mam z nim żadnych większych niesnasek
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
pawoleh666 pisze: ↑21 gru 2020, 1:08 słucham sobie Ukryty w mieście krzyk, dla mnie ten numer jest o wiele lepszy (poza tym, że pezet w pewnym momencie ma artykulacyjny problem i nie umie powiedzieć ,,ć", tylko ,,c") nawet pod względem brzmieniowym od czegokolwiek z Muzyki Współczesnej.
W ktorym miejscu ten problem z "ć"?
-
pawoleh666
- Zbanowany
ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznac
0:59
Z biegiem lat do chodzę do wniosku że trylogia Pezeta (bez Emocjonalnej) to większej mierze sukces producentów niż tekstów Jana Pawła. Te płyty powinny nazywać się Noon-Pezet i Szogun-Pezet (boli mnie jak potoczyła się kariera Szoguna i uważam że to najbardziej niedoceniany producent w Polsce), a Auer nie dorasta im do pięt.
O klasie Noona niech świadczy to że jego instrumentale z płyt Pezeta i Grammatika były wypuszczane jako samodzielne krążki.
Jakby ktoś nie widział to polecam bo piękny bit pod Refleksje był brany pod uwagę:
Współczesnej w ogóle nie mam na repeacie, Muzyka Komercyjna byłaby lepszym albumem gdyby rzeczywiście wyszła.
Edit: A najlepszy bicik Noona to oczywiście "W branży" (ex aequo z "To samo") . Pezet położył fajne wersy i nakręcili do tego piękny teledysk. Genialny numer, który jest wart więcej niż cała Współczesna.
O klasie Noona niech świadczy to że jego instrumentale z płyt Pezeta i Grammatika były wypuszczane jako samodzielne krążki.
Jakby ktoś nie widział to polecam bo piękny bit pod Refleksje był brany pod uwagę:
Spoiler
Współczesnej w ogóle nie mam na repeacie, Muzyka Komercyjna byłaby lepszym albumem gdyby rzeczywiście wyszła.
Edit: A najlepszy bicik Noona to oczywiście "W branży" (ex aequo z "To samo") . Pezet położył fajne wersy i nakręcili do tego piękny teledysk. Genialny numer, który jest wart więcej niż cała Współczesna.
Spoiler
Połowa sukcesu Pezeta to Noon.
@kosciey
Ja bym nawet powiedział, że Noon 51% do 49% Pezeta.
Ja bym nawet powiedział, że Noon 51% do 49% Pezeta.
Ale pierdolenie. Przeciez multum featuringow i solowych numerow/luzakow na bitach roznych producentow w latach 1999-2007 to przejebane kozaki w wiekszosci. Pezet to po pierwsze wybitny raper. Kazdy wybitny raper zeby nagrac wybitny numer musi miec dobre bity, inaczej wychodzi takie gowno obesrane jak 3/4 dyskografii Nasa. Pezet jest jednym z najlepszych raperow jacy chodzili po polskiej ziemi, koniec kropka.
podpisuje sie pod calym postem
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
2rzyn pełna zgoda.
Pezet był i częściowo jest moim ulubionym polskim raperem ale ma ten sam problem co Nas z wybieraniem bitów, trafiło mu się szczęście z Noonem jak Nasirowi z Premierem czy Pete Rockiem na illmatic
1# fan francuza mordo