Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Kalom

Re: Football Manager

Post autor: Kalom »

Spoiler
Obrazek
witam w pierwszej karierce
UI chujowe, ale trzeba przetestować co tam silnik ma do zaoferowania, więc na start ciężkie wyzwanie - wygrać więcej meczów niż Pioli w tym sezonie serie a!!!

kurwa mać jeszcze w żadnym meczu mi się nie udało zrobić 5 zmian, bo po zrobieniu 3 albo 4 mi się blokuje możliwość robienia kolejnych :lol: :lol:

ktoś wie jak odblokować ten ficzer
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Nie wiem jak w FM, ale w normalnym świecie możesz zrobic do 5 zmian ale masz dalej 3 okienka na to, mam nadzieje ze masz to na uwadze?
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
2do5

Post autor: 2do5 »

xD no, nie wiem jak w najnowszej edycji bo jeszcze nie zostałem managerem, ale w poprzedniej po rozpoczęciu meczu w interfejsie zmian/taktyki miałeś dla ułatwienia takie dwa staty - 3/3 oraz 5/5. ta pierwsza oznaczała ile razy wykorzystałeś możliwość zrobienia zmiany a ta druga ilu wpuściłeś grajków.
Blazfm pisze: 08 lis 2025, 17:42 No cały czas tak jest, w lewym dolnym rogu xd
domyślam się, odkąd irl zaczęto realizować system pięciu zawodników do wprowadzenia z ławki to podział przerwy-zmiany chyba w każdym fmie jest, więc po prostu dziwne przeoczenie kaloma. chyba, że faktycznie jakiś glitch tam się zadział, w takim wypadku pardon
Ostatnio zmieniony 08 lis 2025, 18:11 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

No cały czas tak jest, w lewym dolnym rogu xd
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Kalom

no grałem w 24 też więc jestem świadomy takowego przepisu xD

grałem np. kwali do ligi konferencji miałem napisane zmiany 1/5, przerwy w grze 1/3, zaczęła się dogrywka wskoczyło mi zmiany 2/5, ale gra i tak pozwoliła mi zrobić jedną, a przy drugiej wyskoczył mi komunikat o przekroczonym limicie zmian :dunno:

jak mi się jeszcze przytrafi to zescreenuje
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Ej da się włączyć podgląd na tabelę i ostatnie wyniki podczas meczu w tym nowym FMie?
Bo lubiłem to obserwować w tle a teraz nie mogę tego znaleźć.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

No i co, gracie?

chyba zrobię ponowne podejście, bo dzisiaj wjechała aktualizacja i można będzie znowu przewijać wiadomości spacją :bowdown:
Zacząłem West Hamem, ale szło jak krew z nosa i totalnie nie mogłem się wkręcić. Brakuje mi tej legendarnej IMMERSJI (pewnie to i lepiej dla snu i życia prywatnego :lol:). Ale może to być kwestia samej kariery. Nigdy nie przepadałem za graniem w premier league na dłuższą metę, może wezmę coś w Ligue 1 albo polskiej 1 lidze.
Spoiler
Obrazek
na start z 3 godziny w ekranie taktyki i zabawa formacjami, nowymi rolami :oops:, a potem mocny zonk co gdzie jest. Trochę mi to zajęło ale idzie się przyzwyczaić:

- UI po czasie nawet zaczyna się podobać, wolałem poprzednie wydanie, ale nie będę też na siłę krytykować. Jeżeli usprawnią bugi i mimo wszystko uproszczą przejrzystość, to będzie git.

- Wkurwia tylko że czasami klikniesz coś i nie możesz strzałką w tył wrócić do tego głównego portalu, albo poprzedniego okna

- widać że zachowania zawodników i grafika jest usprawniona, ale też nie odczułem jakiegoś efektu WOW. Te oprawę meczu premier league o którą tyle było srania się skipuje po jednym obejrzeniu. Props tylko że jak dałem z Chelsea wszystkich do ataku, to bramkarz strzelił po różnym w ostatniej minucie na 2-2, od wielu lat tego nie widzialem

- spróbowałem ten dynamic mode i mi pokazuje jakieś nic nie znaczące faule w środku pola :crazy:

- Nwm czy mam coś źle ustawione na MacBooku Air M1, ale przy grafice ustawionej na 3D balanced czasami się ścinają akcje w meczu

- Mam od chuja remisów, bilans 3-10-3
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Parlae

Ja póki co jestem w połowie sezonu. Zacząłem grać Birmingham City FC i idzie zaskakująco łatwo już w pierwszym sezonie. Jest styczeń, jestem pierwszy z 4-punktową przewagą nad Norwich i blisko awansu do Premier League. Nawet z rywalem Aston Villą udało się wygrać w pucharze.
Tylko transfery ciężko zrobić, bo nikt sensowny nie chce przyjść. Ale po awansie do Premier League pewnie to się zmieni. XD
Nic mi się nie ścina i nie mam tak wiele remisów. W ogóle bugi są zazwyczaj tylko w tekście jakieś literówki albo dziwne znaczki i tyle. Nie dopatrzyłem się większych błędów, może mam farta.

Awatar użytkownika
Parlae

Spoiler
Obrazek
Gość z reddita podmienił staty liczbowe ze słowami. Ciekawa sprawa.

Kalom

:lol:
no przyznam że jak przyszło mi ściągać ludzi do sztabu to kliknąłem pierwszych lepszych bez większej analizy, bo to jakaś tragedia jest
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

ostatni raz gralem w fm22 wiec zadnym ekspertem nie jestem. ui mi nie przeszkadza, na pewno jest ladniejsze. mam dwie rzeczy ktore mnie najbardziej wkurwiaja. 1 ilosc slupkow w meczu, ostanio mialem 5 slupkow i poprzeczke, hit. kazdy strzal z dystansu na highlighcie to poprzeczka. 2 transfery z klubu. jak gralem juve to nie bylo to tak odczuwalne, ale tera mam save w islandii i tam zawodnicy sa niesprzedawalni, bo nie ma kasy w lidze. nie mowie nawet o sprzedawaniu z profitem, ale chodziaz o wypchaniu szrotu z zespolu za worek pilek marki kipsta. ogolnie bawie sie dobrze i mysle ze z kazym patchem jest jakas poprawa.
Awatar użytkownika
Parlae

Tak ja też mam problem z wypchaniem szrotu teraz. Niektórych bym chciał się pozbyć, bo mają spore tygodniówki ale KURDE NIKT ICH NIE CHCE po wystawieniu za czapkę gruszek. A jak ktoś już chce to moi piłkarze odrzucają propozycje kontraktów. XD Chyba trzeba zacząć podpisywać krótsze kontrakty.

Dodano po 1 dniu 3 godzinach 35 minutach 45 sekundach:
W końcu dodali okrzyki motywujące podczas meczu. :D

Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

gracie? jakieś fajne sejwy?

ja robię jeszcze jedno podejście, to z początku grudnia totalnie nie wciągnęło i nie odpalałem od tego czasu

Widziałem że jakiś ziomeczek zrobił zajebistą paczkę że stadionami :bowdown:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
gloryboy

Post autor: gloryboy »

Ta zjebana wersja wyleczyła mnie z uzależnienia, grałem od 2007 roku i po ich zapowiedziach super rewolucji myślałem że FM będzie wyglądał tak samo jak poprzednie, a po prostu silnik meczowy pójdzie do przodu i będzie bardziej realistyczny, a oni rozjebali całą gierke :dunno:
Kalom

no ja ostatni raz grałem na początku grudnia i też od tamtego czasu nie chce mi się totalnie tego odpalać, a na liczniku nabite z biedą 60h xD

nawet do 24 próbowałem wrócić i nie pykło

ostateczna próba powrotu pewnie w okolicach ostatniego patcha i jak wejdzie mundialowy upadate, ale słabo to widzę
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

A ja regularnie sobie pykam. Bardzo dobrze mi się gra Legią, robię sobie powoli już kolejny sezon i nie narzekam na gierkę.
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Wróciłem, ale do 24. Objąłem Bolton.

26 jeszcze nie odważyłem się kupić. xd
Awatar użytkownika
Parlae

xD

Awatar użytkownika
gloryboy

Post autor: gloryboy »

Mam taki mały stary komputer na którym grałem w fma24
i5 4570
8Gb ram
Dysk SSD

I myślę czy nowy fm by poszedł jakbym dorzucił 8gb ramu i włożył tam jakiegoś gtxa 1060/1650, myślicie że to ma sens?
Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

jesli chcesz juz probowac tego fm26, to powinno ci pojsc, tutaj procek bedzie bottleneckowal. powinno byc grywalne
ODPOWIEDZ