niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów spoza naszego kraju.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
ART

Re: niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie

Post autor: ART »

bcn pisze: wczoraj, 4:12 zrozumiem hejt na the streets ale nie na ten konkretny numer
bez kitu topka wspanialych piosenek
the streets muzyka o zyciu a original pirate material jedna z najwiekszych plyt
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

OPM piekna rzecz. W Gdańsku bedzie chlopak jesienią na jakimś dziwnym festiwalu i akurat sobie zajrzę bo jeszcze piekni chlopcy z Hermanos Gutierrez tam będą.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

baqlashan pisze: wczoraj, 15:08 pierwszy raz słyszę to całe the streets. straszne to jest
długo się od niego odbijałem, ale teraz doceniam mocno, rap o życiu stereotypowego bloke z UK dla innych bloke
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

baqlashan pisze: wczoraj, 15:08 pierwszy raz słyszę to całe the streets. straszne to jest
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
gagugi

Post autor: gagugi »

Burr pisze: wczoraj, 14:42
kupione w dealz po 5zl
Ahh, man of culture
Też mam
Płyty w idealnym prawie stanie.
Miałem je zostawić, żeby się marnowały?
Rozumiem, że według Ciebie trzeba zapłacić dużo za twór kultury, żeby było legitnie.
The Streets znalem wcześniej. W erze mp3.
Na wyspach to normalne, że wchodzisz do takiego sklepu typu goodwill czy dealz i wychodzisz z kupką płyt / gier / filmów. Dealz to była namiastka tego w Polsce.
Grunt, że w świetle prawa, odkupiłem winę, że w młodości spiraciłem jego płyty. Wiem, że te pieniądze do niego nie trafiły, ale mieć oryginalne płyty nawet za bezcen a nie mieć...
Rozumiem, że Twoje kopie są bardziej autentyczne, bo kupiłeś je w dniu premiery za oryginalną cenę
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

a o co ty sie do niego zesrales geogadi
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

ART pisze: wczoraj, 15:11 the streets muzyka o zyciu a original pirate material jedna z najwiekszych plyt
Ciężko sie nie zgodzić. Zajebisty album
Jak suka klęczy, to nie trzymam się poręczy
Mój kutas nieporęczny jest bo wielki

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

ART pisze: wczoraj, 15:11
bcn pisze: wczoraj, 4:12 zrozumiem hejt na the streets ale nie na ten konkretny numer
bez kitu topka wspanialych piosenek
the streets muzyka o zyciu a original pirate material jedna z najwiekszych plyt
Prawdę tu rzecze użytkownik ART.
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

Dzięki za polecajke albumu, rzeczywiście fajny
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

gagugi pisze: wczoraj, 17:11
Burr pisze: wczoraj, 14:42
kupione w dealz po 5zl
Ahh, man of culture
Też mam
Płyty w idealnym prawie stanie.
Miałem je zostawić, żeby się marnowały?
Rozumiem, że według Ciebie trzeba zapłacić dużo za twór kultury, żeby było legitnie.
The Streets znalem wcześniej. W erze mp3.
Na wyspach to normalne, że wchodzisz do takiego sklepu typu goodwill czy dealz i wychodzisz z kupką płyt / gier / filmów. Dealz to była namiastka tego w Polsce.
Grunt, że w świetle prawa, odkupiłem winę, że w młodości spiraciłem jego płyty. Wiem, że te pieniądze do niego nie trafiły, ale mieć oryginalne płyty nawet za bezcen a nie mieć...
Rozumiem, że Twoje kopie są bardziej autentyczne, bo kupiłeś je w dniu premiery za oryginalną cenę
No ale o co ci chodzi, przecież mówię że tez mam z tego samego źródła mniej wiecej i props, man of culture, po co ta sciana
Na niczym się nie znam
gagugi

Post autor: gagugi »

Myślałem, że to jakiś elitystyczny gatekeeping w stylu moja kopia płyty kupiona za pełną cenę jest lepsza niż twoja kupiona na wysprzedaży w dyskoncie.

Znając podejście ostrego do piractwa, aż dziw, że jeszcze nie poruszył w swojej twórczości tematu płyt z wyprzedaży. Swoją drogą kiedyś stertę jego płyty 7 widziałem w Tesco po 10 zl sztuka. Żałuję, że nie kupiłem wtedy hurtowo. Dzisiaj bym scalpował na allegro kilka razy drożej.

W ogóle to sranie ostrego, jak I innuch raperów polskich o to, że ktoś ściągnął ich płytę. Nie ma to jak mieć swoje 15 minut sławy, bo akurat twoja muzyka jest promowana w mainstreamie, mieć akurat tyle hajsu, że nie zastanawiasz się nad wydatkiem płyty vs. przeżycie, i pouczać młodzianów, z których nie każdy dostaje wysokie kieszonkowe i ma disposable income, że są złodziejami, bo ściągają muzykę, w dodatku w tekstach samemu się przyznając, że jest się złodziejem. Ostry I inni legacy artists, co tak piętnowali piractwo w swoich tekstach, dzięki między innymi piractwu sprzedają jeszcze bilety na koncerty, bo kupują je ci, którzy w młodości piracili ich muzykę i się na niej wychowali.
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

Słuchałem ostrego całe gimnazjum i liceum, byłem fanem, ale nigdy nie kupiłem płyty
Ale chodziłem na koncerty, wiec coś tam na mnie zarobił
I ciekawe jakby przyszło do czyszczenia sampli na takim jwwch czy jazzurekcjo to by się kurwa zesrał, i kto byłby piratem wtedy?
Na niczym się nie znam
ODPOWIEDZ