Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
Ja sobie robię 4 serie po 10-12 powtórzeń. Progresu w tym ćwiczeniu raczej wielkiego nie będzie. Mi się chyba w pół roku udało o 3kg podnieść. Kumpel podobnie.
wnosy bokiem to cwiczenie ktore ostatecznie zniechecilo mi ogladanie sportowego youtuba.3 typow saker,fenix ktos jeszcze,kazdy inaczej tlumaczyl jak robic poprawnie. rozne rotacje rozne zakresy. takze chuj z tym byku rob tak jak czujesz ,ja cisne z dropsetem 10 + 10 np i mam bary jak kule armatnie essa
zawsze jakos 3-5 serii 8-12 powtorzen, protip: wypuszczanie (i lapanie od razu wiadomo) hantli z rak na gorze, przez to normalnie wolno opuszczasz
co do modyfikacji polecam w zależności od aktonu
https://www.facebook.com/MennoHenselman ... o&__tn__=R]-R
#free2rzyn
kazdy tlumaczy inaczej jak rapery niby o tym samym nawijaja ale co innego ale kurwa najlepiej musisz sobie kurwa tez rozkminic to na wlasnym patencie bo masz nieco inna budowe niz kazdy czlowiek i przetestowac pare wariantow i bd widzial jak ci kurwa miesien pracuje kiedy odczuwasz prace jego a kiedy huja ci to daje i w taki sposob bedziesz mogl cos wypracowac na swoim przykladzie
pamietaj ze jest w huj cwiczen ktore na ogol huja daja kiedy cwiczysz naturalnie i wiecej by dalo bicie soku i robienie tego cwiczenia niepoprawnie wiekszym ciezarem niz rozbijanie go na 3 osobne warianty
na kazdego inaczej tez dziala bo kazdy ma inny gen inna struktura jeden ulany jeden wysuszony jeden ma dobre miecho
Dodano po 3 minutach 13 sekundach:
ogolnie minus kaloryczny to zawsze utrata wagi tylko musisz rozkminic czy dokladajac tluszczy nie przekroczysz limitu kalorki czy lepiej np zejsc z tluszczami i wrzucic bialko wiesz ocb
pamietaj ze jest w huj cwiczen ktore na ogol huja daja kiedy cwiczysz naturalnie i wiecej by dalo bicie soku i robienie tego cwiczenia niepoprawnie wiekszym ciezarem niz rozbijanie go na 3 osobne warianty
na kazdego inaczej tez dziala bo kazdy ma inny gen inna struktura jeden ulany jeden wysuszony jeden ma dobre miecho
Dodano po 3 minutach 13 sekundach:
ziomus wszystko ma kalorke ogolnie jest tak ze 1g bialka ma chyba 4kcl potem tluszcze 1g maja 9kcl albo 10 nie pamietam i wegle maja 1g chyba 4 albo 5 kclcon shonery pisze: ↑29 paź 2020, 9:14 a wlasnie, bo mam taką zagwozdke - jesli zjem troche za dużo tłuszczy, ale nie dojem węgli, bilans kaloryczny będzie na minusie to i tak będę chudnąć? wydaje mi sie, że tak, ale jak czasem widze, ze te tłuszcze przekroczyłem to boje sie, ze bede ulany do konca zycia.
ogolnie minus kaloryczny to zawsze utrata wagi tylko musisz rozkminic czy dokladajac tluszczy nie przekroczysz limitu kalorki czy lepiej np zejsc z tluszczami i wrzucic bialko wiesz ocb
- con shonery
- Moderator
Spoko, rozumiem, tylko chciałem się upewnić że nie ma jakiejś oddzielnego ogranicznika dla tłuszczy:D Bo jak widziałem, że przekraczam to siadało na banie, no ale kalorie się zgadzają jest git.
Ciężko mi bez siłowni, nie mam celu w życiu ;(
Ciężko mi bez siłowni, nie mam celu w życiu ;(
z jakich ubrań korzystacie trenując? bielizna termoaktywna, czy prawilnie bawełna?
ja jestem wielkim fanem under armoura, zanim kupiłem pierwszego tanktopa byłem przekonany, że nie jest warty swojej ceny, a teraz nie widzę lepszych ubrań do sportu, zwłaszcza coldgear na zimno jest przekozakiem
ja jestem wielkim fanem under armoura, zanim kupiłem pierwszego tanktopa byłem przekonany, że nie jest warty swojej ceny, a teraz nie widzę lepszych ubrań do sportu, zwłaszcza coldgear na zimno jest przekozakiem
jakaś recepta mordo tej?
Bawełniane tanki all day all night, chyba, że wszystkie w praniu. Na dworze w taką pogodę to termo wiadomo. Ale tęsknię za siłką, plecy mnie tak bolą, a tak to zawsze się poszło poruszać te 3 razy w tygodniu i się to korygowało.
- checollada
Ja z kolei nie lubię trenować w bawełnianych koszulkach. Mam kilka takich pseudo odprowadzających pot do biegania i na siłownie. Nie przywiązuję zbytnio uwagi do tego żeby zachować świeży look podczas ćwiczeń, ma być wygodnie i schludnie. Ostatnim odkryciem dla mnie są krótkie spodenki do biegania z decathlonu, które mają sporo użytecznych kieszonek np. z tylu na dupie kieszeń na zamek (można tam schować telefon podczas biegania i w ogóle go nie czuć, więc nie przeszkadza i nie trzeba używać dodatkowych pasów/opasek na ramie), kieszeń z siatką z przodu gdzie też wchodzi telefon albo przekąski/żele energetyczne, a pod nią kolejna kieszeń na zamek, która można użyć jako skrytki na klucz do domu. Genialny wytwór, jak mam iść biegać/trenować to zawsze staram się mieć czyste te spodenki, bo są mega praktyczne:D
Te spodenki z Decathlonu są zajebiste, bo chyba wiem o których piszesz (zarówno te w wersji zwykłej, jak i trailowej). Ani Adidas, ani Nike, ani UnderArmour nie mają takich - albo nie znalazłem. Dla porównania kupiłem zamówiłem jakieś w Adidasie z dobrymi opiniami, i kieszenie tam to jakiś żart, czego bym nie włożył, to obija się o nogi.
Co do teesów - przez długi czas ćwiczyłem w zwykłych decathlonowych gym/pilates, strasznie fajnie fitują, tanie, i v-necki. Jakiś blend polycotton z przewagą bawełny - nie przepadam za samym poliestrem na skórze (ale za to lepiej odprowadza pot, więc coś za coś). Te decathlonowe raczej kiepsko odprowadzają.
Testowo kupiłem jakiś bezrękawnik do biegania poliestrowy w Decathlonie też, i mi tak suty przytarło, że więcej go nie założyłem.
Na ostatniej wyprzedaży w Adidasie dokupiłem kilka teesów Freelift, i są bardzo spoko też.
Co do termicznych rzeczy - rozglądam się teraz za teesami/longsleevami z wełny merino (kolega polecał do biegania), ale mam ogólny problem z takimi opinającymi rzeczami, bo nigdy nie zjechałem do sensownego BF, i czuję się jak baleron. Plus przez to właśnie nie do końca wyczuwam, który rozmiar jest OK.
Co do teesów - przez długi czas ćwiczyłem w zwykłych decathlonowych gym/pilates, strasznie fajnie fitują, tanie, i v-necki. Jakiś blend polycotton z przewagą bawełny - nie przepadam za samym poliestrem na skórze (ale za to lepiej odprowadza pot, więc coś za coś). Te decathlonowe raczej kiepsko odprowadzają.
Testowo kupiłem jakiś bezrękawnik do biegania poliestrowy w Decathlonie też, i mi tak suty przytarło, że więcej go nie założyłem.
Na ostatniej wyprzedaży w Adidasie dokupiłem kilka teesów Freelift, i są bardzo spoko też.
Co do termicznych rzeczy - rozglądam się teraz za teesami/longsleevami z wełny merino (kolega polecał do biegania), ale mam ogólny problem z takimi opinającymi rzeczami, bo nigdy nie zjechałem do sensownego BF, i czuję się jak baleron. Plus przez to właśnie nie do końca wyczuwam, który rozmiar jest OK.
miałem wcześniej inne termo ubrania, ale under armour bije je na łeb, polecam przetestować
jakaś recepta mordo tej?
Dajcie linka do. Tych spodenek z decathlonu
Wysłane z mojego YAL-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego YAL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
encrenoire
chyba robi się trekkingowe przede wszystkim (mój ziomo himalaista), ale podobno się sprawdzają dużo lepiej niż tradycyjne poliestrowe podczas jakichkolwiek ruchów w zimie, lepiej schną i mniej śmierdzą. z drugiej strony nie wiem jak z praniem, muszę się dopytać, bo zawsze jestem zesrany z praniem wełny.
@emdeer:
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do- ... R-p-145971
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do- ... R-p-301319
Maratonowe nie mają suwaka z tego co pamiętam, ale są lżejsze (no i suwak trochę chujnia jak się trzyma telefon z przodu, bo może porysować obusowę), jak zniszczę te trailowe, to pewnie zgarnę dodatkową parę właśnie tych marathon.
@emdeer:
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do- ... R-p-145971
https://www.decathlon.pl/p/spodenki-do- ... R-p-301319
Maratonowe nie mają suwaka z tego co pamiętam, ale są lżejsze (no i suwak trochę chujnia jak się trzyma telefon z przodu, bo może porysować obusowę), jak zniszczę te trailowe, to pewnie zgarnę dodatkową parę właśnie tych marathon.
-
encrenoire
Ktoś jakieś doświadczenia z Anavarem solo? Wiadomo, że dla kobiet itd, ale walnąłbym żeby tłuszczu zguić trochę. Coś na wątrobe? Tudca?
Najlepszy na tłuszcz jest deficyt kaloryczny 
uwielbiam takich ludzi. magic pill i chuj 
Ale to, to powiedz starej. Zadałem normalne pytanie i nie życzę sobie smarkackich odpowiedzi.
magic pill to powinna przyjebać twoja stara 24h po.
e: warn, na Twoim miejscu skontrolowałbym poziomy teścia, bo ewidentnie przesadzasz
smarkacich odpowiedzi a zaczynasz do mojej matuli nawiązywać,beka
jak chcesz sadło zrzucić to spierdalaj biegać i mniej żryj
elo
jak chcesz sadło zrzucić to spierdalaj biegać i mniej żryj
elo