[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
- marmolad_k2
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
I o czym on tam nawinął?
- JESTEM_HIPHOPEM
@marmolad_k2 PRAWILNIE PRZYPOMINAM, ŻE WEDŁUG TEGO PAJACA @2rzyn DISS MIAŁ BYĆ W SOBOTĘ. TAKŻE TEGO.
- marmolad_k2
Ach ten 2rzynowe fiksacje fekalne 
Sam bit puscil na sprzecie, cos tam gadal w tle do kogos (chyba) ale slabo bylo slychac bo bicik nakurwial pieknie
Potem najazd na jape i v rękoma
czyli jest szansa że diss dzisiaj o północy
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Oby z zaskoczenia, bo na żadne premiery i wyczekiwanie nie dam się już nabrać.
- Haczapurjan
Ktoś pamięta czy „Samica psa” była jakoś zapowiadana czy wpadła tak znienacka?
wrzucał pare godzin przed na instagramie "okładke" samica psa i dał info że w diss wleci w sobote minute po północy
- Haczapurjan
A, czaję. Tak najlepiej, a nie jak Wieprz robić jakiś rytuał, nakręcać hype tylko po to, żeby zdefekować mi do słuchawek, bo Jaca Praca obsrany konfrontacji z domofonowym harpaganem
dla mnie ogromnym plusem dissów Mesa jest to, że nie ma żadnych pierdolonych, cringowych przemów jak w dissach eripe - bedoes czy 3 komorach, tylko jeb muzyka, o to chodzi, jak chcesz coś kurwa powiedzieć, to na bicie, RAPERZE
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2025, 20:01 przez Malloy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haczapurjan
Tede z czasów beefu z Płomieniem czy Peją miał parę fajnych skitów/przemów jako DJ Buhh czy w „Czasie honoru”, ale Tede Anno Domini 2024/2025, to tak jak kiedyś pisałem - infantylny bezbek.
Dissy Tedego to dukanie do bitu i tłumaczenie się jak na komendzie, a u Mesa jest zabawa flow, śmieszne i zapadające w pamięć wersy
- Haczapurjan
No „88 lajen”, choć był kierowany do Winiego, a nie do Mesa, to był podręcznikowy przykład tłumaczenia się kurwa do tablicy i meldowania do kaloryfera. Nawet panczy mu się na grubego nie chciało pisać. „64 lajny” uznaję za jako tako porządny diss, ale bez repeat value.
A Tede po akcji z domofonem ewidentnie spokorniał i zaczął być wycofany na „3 komorach”, co już rozbierałem na czynniki pierwsze w poprzednich postach, jeden z nich przekopiuję nawet, bo po co mam pisać coś, co już zostało napisane i nic nowego od siebie nie dodam:
A Tede po akcji z domofonem ewidentnie spokorniał i zaczął być wycofany na „3 komorach”, co już rozbierałem na czynniki pierwsze w poprzednich postach, jeden z nich przekopiuję nawet, bo po co mam pisać coś, co już zostało napisane i nic nowego od siebie nie dodam:
Haczapurjan pisze: ↑09 wrz 2025, 22:49 Te linijki w „Drimlajnach” to ewidentna próba deeskalowania. Już nie ma zapraszania na Kabaty i ugoszczenia soczystym pętem na ryj jak w filmiku po „Suce”, tylko obsranko i przekaz na zasadzie: „Ej ziom, ale to rap tylko ziom, wiesz, tylko majkami się stykamy”.
Nie namawiam do napierdalania się, bo faktycznie powinni się bić tylko lirycznie, ale wyobrażasz sobie np. Peję, co obsrany nawija, że on tu tylko na majku chce i bez przemocy, peace and love? No nie, bo tracisz image bojowego rapera, sam się kastrujesz na wstępie, chociaż nawet zagrożenia nie ma.
W remixie „69” oryginalne linijki, że „możesz tylko wpierdol dostać”, „poczujesz jak się grubo pizga”, „ktoś, kto coś waży może wyjść zza rogu” - tego nie ma, wyjebał to, w innych linijkach zostawił „pierwotne konstrukcje”, a to specjalnie wypierdolił, bo jest obsrany po prostu.
No kurwa nie będę udawać, że tego nie widzę.
nie no ja obstawiam że mes tego nie dźwignie xD nie ma szans, i że akcja z domofonem była na poważnie, jako anonim się boję leszczowi w metrze wypłacić żeby mnie po sądach nie ciągał, a tutaj... fantazja mesa poniosła za daleko, trochę realizmu
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Propsowani, którzy nie słyszeli, a uwierzyli
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- Haczapurjan
No właśnie o to się rozchodzi, że akcja z domofonem była do beki, a nie na poważnie i mimo to Tedzik się obsrał i na lajwach zaczęli mu przewijać o obronie koniecznej, Psychostach mu doradzał gaz, a on sam zaczął coś pierdolić, że ma paralizator 20-letni od Kiełbasy.
I że pewnych brudów nie wyciągnie, bo Mes albo by wyskoczył przez okno, albo by do nich wparował ich odjebać.
Dawał vibe ewidentnego obsrańca. Stracił animusz po niewinnej akcji z domofonem, więc kogo jak kogo, ale Tedego nieprzyzwoicie łatwo wziąć na huki.
E: Dlatego nawet specjalnie się nie dziwię, że tak łatwo wypłacił "Uliczny ZAiKS".
I że pewnych brudów nie wyciągnie, bo Mes albo by wyskoczył przez okno, albo by do nich wparował ich odjebać.
Dawał vibe ewidentnego obsrańca. Stracił animusz po niewinnej akcji z domofonem, więc kogo jak kogo, ale Tedego nieprzyzwoicie łatwo wziąć na huki.
E: Dlatego nawet specjalnie się nie dziwię, że tak łatwo wypłacił "Uliczny ZAiKS".