Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
116
60%
Split
53
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 194

Awatar użytkownika
Wtn

Re: Siłownia

Post autor: Wtn »

@Łąsą może ty będziesz wiedział o co chodzi,wytłumaczysz mi ktoś czemu typiara nie chciała mi zbadać testosteronu wolnego xD? Powiedziała że ten hormon jest niestabilny czy coś takiego a teraz patrze na stronie labu i normalnie jest badanie i jego cena,co jest kurwa :dunno:
Awatar użytkownika
Łąsą
judym

Post autor: Łąsą »

Wtn pisze: 24 paź 2020, 0:15typiara
jakaś recepta mordo tej?
SiemaBartek

Post autor: SiemaBartek »

Wtn pisze: 24 paź 2020, 0:15 @Łąsą może ty będziesz wiedział o co chodzi,wytłumaczysz mi ktoś czemu typiara nie chciała mi zbadać testosteronu wolnego xD? Powiedziała że ten hormon jest niestabilny czy coś takiego a teraz patrze na stronie labu i normalnie jest badanie i jego cena,co jest kurwa :dunno:
Dziwna sprawa. Ja przy okazji badań na boreliozę (płatne) zazyczylem sobie zbadanie testosteronu i estrodiolu. Pobrali, zapłaciłem i byli git
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Testosteron wolny to inne badanie niż testosteron.

Może testosteron wolny jest traktowany jako badanie labilne i wymaga odwirowania i transportu w specjalnych warunkach i ten konkretny punkt pobrań nie ogarnia tego? Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy.
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

kurwa tam chodzi ze jak masz shbg to czesc hormonu jest z nim polaczona i kurwa nie jest czynna
i tera kurwa to shgb sie waha czasami i kurwa moga wychodzic zaburzone wyniki testu na tt - testa calkowitego i ft - testo wolny to wlasnie kurwa dokladniejszy wynik a kurwa ogolnie to shgb sie waha jak wahadlo jak masz kurwa problemy z hormonami ogolnie z tarczyca albo jak nakurwiasz wlasnie androgeny
czyli tt - calkowity testo to masz kurwa wlasnie w nim wzor tt = ft -czyli testo wolny + shbg + jakies gowno i te gowna wlasnie i shbg moga wynik zaklamac dlateog sie kurwa siega po ft
baba nie wiem co pierdolila ci za bzdury jak to sie przeciez z krwi robi i to komputer liczy

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
z piec dyszek zaplacisz i prywatnie ci gdzies zrobia od reki ja normalnie mowie babie ze biore sterydy i musze kurwa wiedziec co jest piec ona zawsze kurwa oczy duze robi i nie probuje dyskutowac tera powiem szczerze dojebalem ze wiosna nie kontrolowalem stezen we krwi dopiero latem i tera na jesien zdazylem ale zima watpie ze bede mial mozliwosc odjebania pomiaru

Dodano po 3 minutach 12 sekundach:
tam kurwa nie ma opcji na jakies wirowanie pojebane bo jak robia ci wynik tt to maja tez kurwa stezenie shbg i kurwa tych innych gowien to w google jest i to jest kurwa dla nich jak matematyka to komputer kurwa liczy za nich to ja nie wiem co baba pierdoli to nie czasy einsteina ani slodowskiej curie ze to sie liczy kurwa ciala atomowe na liczydle w piwnicy na bank spermy sie urwala z choinki niech idzie tam kurwa manifestowac ze jej pizda jest jej wlasnoscia moja pizda moj biznes utrzymuje nia moje dzieci czy co sie tam krzyczy kurwa
Awatar użytkownika
msh

Post autor: msh »

Na co najbardziej zwracacie uwagę, jeśli chodzi o rzeźbę?, bo ja cały czas tylko biceps chce miec większy:) Teraz może ze 43 w łapie, klata zajebista, tylko ten brzuch kurwa jego mać, wiem, że oprócz siłki trzeba najzwyczajniej w świecie pobiegać. Już nawet nie mówię że chce jakiś kaloryfer tylko płaski, no ale też mi nie wystaje, tylko mała oponka pod koszulką. A że ja mam na punkcie wyglądu najebane to mnie to męczy, macie jakieś magiczne rozwiązania? no przecież diety sobie nie rozpierdolę, ja sie na tym nie znam, ale kobieta mi co do kalorii wyliczyła. A propo tematu, to powiem wam, że jak brałem teścia na rozruch i akurat miałem badania do pracy, to w moczu coś mi tam wyszło, że lekarka pytała czy byłem ostatnio chory i czy miałem zapalenie pęcherza, no to oczywiście, że powiedziałem, że tak, jakbym walił jeszcze teścia (ale juz jestem wystarczająco duży), to wiem, żeby mówić, że miałem zapalenie pęcherza:) piszę to, może komuś się przyda:))
Awatar użytkownika
yytr

Post autor: yytr »

Zdecydowanie brzuch, wszystkie okolice na tułowiu, typu słynne V przy gaciach czy obojczyki. Jaranko jak wszystko widać XD Ja generalnie na każdym treningu robię brzuchy, a tak to piłeczka, do biegania trzeba wrócić. Ja tam nic nie biorę, naturalnie powoli ciężka praca, a efekty będą na dłużej.
Awatar użytkownika
BENGAL

ziomus jak chcesz miec rzezbe to musisz zejsc z fatem i na to jest dobre polaczenie to klasyk indywiduales pt 2tyg t5 2tabs ed naprzemian 2tyg clen min 20mcg ed i ciagniesz tak przez 8 tyg
ogolnie sa rozne teorie niektorzy ciagna 12 tyg nawet na clenie solo albo efedrynie solo ale musisz miec w bani taki komunikat zebys nie zapomnial ze kurwa moze byc taka sytuacja pojebana ktora sie nazywa tolerancja i musisz ziwkeszac kurwa dawke i tutaj kurwa wlasnie zajebiscie efektywne jest zmieniane tych dwoch srodkow a nie sa to jakies ciezkie spalacze
a kurwajak bedziesz t5 motal to koniecznie zeby mial efedryne w skladzie niektorzy polecaja tussi albo efke inj no sa rozne rozkminy

samo nakurwianie brzucha huja daje jak nie zrzucasz fatu a tymbardziej jak fat zjedzie to zawsze lepiej widac definicje i nie trzeba drakonskich wyzeczen i nakurwiania dragon flysow jak bruce lee albo chinski mnich shaoilinski i zawsze jakies kochy sa i zarys ale musicie kurwa sobie tez rozkminic ze jak walicie silowke to wam bardziej sa glebokie potrzebne na stablizacje a powierzchowne przy rzezbie wlasnie

jest kurwa niezly material kota o tym jak dojebac waska talie ale tez musicie rozkminic ze was matula natura obdarzyla roznymi miednicami i nie zawsze bedzie u was zajebista proporcja ale i tak jak wam fat sie spali to zawsze sie git wyglada

Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
@msh wiesz jak chcesz kopotyo miec nabite na redukcji jak rambo co jak z luku rozjebal helikopter to musisz haj protejna napierdalac i sie dobrze nawadniac i od czasu do czasu doladowac weglami bo kurwa wiadomo ze kazdy jak sie zrobi na miska to lapa siedzi dobrze udo nabite i dominacja genetyczna ale kurwa na redu niektorzy sie znowu szczurkuja takze trzeba przekminic umiejetnie jak luis de fines z kosmita temat i to dobrze ogarnac bo nawet na minusie kalorycznym jak masz plus protein bialek w sensie pojebanych w diecie swej to bedziesz dalej budowal miecho suche
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Mko21

Post autor: Mko21 »

msh pisze: 27 paź 2020, 11:03 Na co najbardziej zwracacie uwagę, jeśli chodzi o rzeźbę?,
Też na łapę, poza tym zdecydowanie najbardziej łapy lubię ćwiczyć, teraz jak siłka zamknięta to łapy 4-5razy w tygodniu w domu dociskane, barki 2-3, klatę jakoś raz w tygodniu zrobię i plecki poza chatą, ale codziennie 300pompek i 50 podciagniec nachwytem leci minimum i jest w miarę git, aczkolwiek wolałbym powrót siłowni. W łapie to 40 jest wreszcie. Za brzuch się nawet nie zabieram, ale jest płaski w sumie, biegam też trochę, sporo chodzę, do tego a weekendy często w Tatry na 30kilometrowe spacerki/wspinaczki więc spalanie jest niezłe, ale przy tej diecie za mięśnie brzucha nie mam się co brać, ale szczere mi na tym nie zależy, taki mega kaloryfer to się nawet kłóci z moją estetyką
Mniej więcej równo rok temu miałem 39 I byłem blisko tej 40, ale w międzyczasie spotkały mnie dwie kontuzje (złamanie ręki i zwichnięcia barku) które zabrały mi na czysto 3miesiecy treningu i trochę dodatkowo przez gorsze okresy i powolne powroty , teraz się udało,siłowo też wróciłem wszędzie na maksy a w niektórych aspektach, głównie właśnie
w łapach mocno do przodu , jednocześnie ważę 7kilo mniej niż wtedy, bo była lekka oponka na brzuchu też, ale już płaski brzuch
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, 23:24 przez Mko21, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
Awatar użytkownika
msh

Post autor: msh »

Dziękuję wszystkim za radę, ale trochę chyba się nie zrozumieliśmy, napisałem, że brałem teścia faktycznie na rozruch ale jest już na czysto długo. Po prostu siłownia u mnie jest grana około 10 lat, z przerwami czasami i na rok. Więc jak wracam do silki to jeden flakonik teścia propka robię, a potem już na sucho, tyle, że wtedy spędzam 2 razy wiecej na siłowni. Brzuszek jest lekki, tak jak pisałem oponka mała:) a to z tego powodu, że na ten moment poprzez covid oprócz siłowni domowej, nie uczęszczam na boks. Walk amatorskich mam dosyć sporo, ale jednak nie zdecydowałem się na zawodowstwo, poszedłem w naukę, ale nie raz jeszcze stoczę z kimś walkę, bo to jest coś niesamowitego:). No jak na razie na pewno wezmę wnioski od was wszystkich e-koledzy. @BENGAL AL dzięki za rady odnośnie badań, bo nie chcę powtórki kiedyś jakbym akurat brał teścia. A jeśli chodzi o te badania to faktycznie może to była krew, ja stary nie pamiętam bo ja zawsze biorę dużo benzodiazepin na takie badania bo nienawidzę pobierania krwi:) Jeśli chodzi o odchudzanie to nie jestem karkiem tylko umiesnionym typem z małą oponką, duzym bicem i pokaźną klatą, ale co do tych t5 kiedys sie zastanawiałem, tylko moze najpierw sprobuję zwalić to sportem, trochę bym się ponapierdalał na ringu i zaraz będzie idealnie:) @encrenoire a ty co taki niemiły, zaraz mi tu ze skandaliczna beka wychodzisz. Zmienią się zaostrzenia wrócę na ring i po problemie, który i tak nie jest widoczny gołym okiem, a dopiero jak ściągnę koszulkę.
encrenoire

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BENGAL

dbanie o miche przy biciu soku jest wazne w huj mimo wszystko chociaz i tak mozna zrobic forme jedzac tosty i paluszki rybne frosta a sam rower jest kotem bo jest lagodny dla stawow dla grubasow wszystkich polecam wlasnie rower stacjonarny niz bieganie bo kostki i kolana super to znosza i pol godzinki godzinka zwawym tempem na stacjonarce tez duzo potrafia zdzialac

Dodano po 52 sekundach:
pamietajcie ze jak obcinacie kalorke to bialko sie musi zgadzac mimo wszystko
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

a wlasnie, bo mam taką zagwozdke - jesli zjem troche za dużo tłuszczy, ale nie dojem węgli, bilans kaloryczny będzie na minusie to i tak będę chudnąć? wydaje mi sie, że tak, ale jak czasem widze, ze te tłuszcze przekroczyłem to boje sie, ze bede ulany do konca zycia.
Awatar użytkownika
stanky

Post autor: stanky »

Tak, kcal są najważniejsze
SiemaBartek

Post autor: SiemaBartek »

Dorzuciłem do suplementacji kreatyny od wczoraj A-akg. Teraz moje pytanie, różnie dawkowania na necie widzę. Producent zaleca 5g przed treningiem, w różnych artykułach widze, żeby taka samą dawkę grać po treningu. Jest potrzeba tej drugiej dawki, biorąc pod uwagę fakt, że kreatynę stosuje przed i po treningu( dziennie srednio 10g)? Następne pytanie, czy do wzmocnienia pompy mięśniowej moge dorzucić cytruline, czy narazie sobie odpuścić?
encrenoire

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:25 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
yaneq

Post autor: yaneq »

Pytanie do sportowych wariatów, wznosy bokiem na jakim zakresie powtórzeń robicie, czy progresujecie w ciężarze i ewentualnie jak modyfikujecie by dawać troche inny bodziec w tym ćwiczeniu
zuperhero

Post autor: zuperhero »

ja robie sobie na wyciągu(linka), masz stałe obciążenie w każdym momencie ruchu, a ćwiczenie typowo na czucie, nie ma co pakować maxów bo się ciągnie z karku i bujania, tak >8 powtórzeń bym powiedział
yaneq

Post autor: yaneq »

ja osobiście robię hantlami siedząc z powolną fazą opuszczania i ogólnie fajnie czuje to ćwiczenie, tylko jednym ciężarem mogę machać po 20 powtórzeń a dołoże 1kg i już jest mocny zjazd z powtórzeniami

e: no właśnie w chwili obecnej nie pokombinuje z linkami :/
ODPOWIEDZ