Sokół

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Sokół

Post autor: Haczapurjan »

Dzięki za rzucenie światła na tę sprawę @jajca

Czyli mamy do czynienia ze zwykłą FUjarą tak naprawdę
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Haczapurjan pisze: wczoraj, 0:33 Z Fu w ogóle nie było jakiegoś motywu, że to był kiedyś ziomek Tedego i potem się na Tedasa wypiął? Kojarzę coś takiego
nie przeszkadzało mu to zaprosić go na płytę jak była dobra koniunktura:
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

wujot pisze: 06 lip 2026, 23:46 Obrazek

co tam Fu?

niesamowite pierdolenie ten post Fu - jedna rzecz przekreśla WSZYSTKO, no tak, bo przez jedną przypałową akcję wszyscy tego biednego Sokoła przestali słuchać, nie gra już koncertów, co on biedny ma teraz robić. i kumałbym jakby Fu, jak typowe włazidupy komentatorskie pisał w stylu: Nie wolno obrażać legend, jak Sokół rapował, to ty srałeś w pieluchę, itd, no niektóre stare ludzie tak mają, co poradzić, ale on tam dorzuca jeszcze "można krytykować", "można nie lubić" i ja nie wiem, czy w końcu można czy nie można, pewnie przy niusie, że Sokół czyta koncert z promptera należałoby wypisać 20 stron jego sukcesów i wtedy na końcu napomnknąć o wpadce - to jest pewnie ta oczekiwana "uczciwość"
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

Ale jemu nie chodzi o to, że teraz wszyscy przestali Sokoła słuchać itd. Chodzi o to, że ludzie w internecie wyolbrzymiają błahostki. Tede się wypowiedział o Sokole i teraz cały internet jebie Sokoła. No nie powinno tak być. Niestety, internet żyje swoim życiem i też taki Fu nie ma na to żadnego wpływu. A druga sprawa - ludzie jak Ty @Jose , którzy robią opiniotwórcze media, nie powinni uczestniczyć w tak głupiej nagonce. Więcej - uważam, że jeśli nie odpowiada Ci tak działający internet, to (jeszcze raz) jako osoba tworząca opiniotwórcze media, powinieneś stać po stronie Fu. Sokoła nie ma co bronić, zrobił co zrobił, zostało to wytknięte i na tym powinien być koniec. Takie moje zdanie. Ale jeśli nie masz nic przeciwko takiemu internetowi to luz - Twoja sprawa, nic mi do tego.
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Sokół Jan paweł 2 polskiego rapu
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

jajca pisze: wczoraj, 8:44 pozniej po sukcesie komercyjnym mieli a'la konflikt i chyba nawet dali sobie po mordach pod Remontem
W to że sobie"dali po mordach" to chyba nikt nie uwierzy. :lol: :lol:

Zwłaszcza że Tede mówił, że nigdy się nie bił w swoim życiu. A już na pewno nie z Fu, bo jak ten go wyzywał z Sokołem, to on z numerem udawali, że nie słyszą.

Teraz po 30 latach próbuje się odgryźć jakimś prompterem. Zresztą Tedego zawsze ten sokół uwierał. Śmiał się z niego za plecami z Peją z Marzanny, wyzywał go za plecami z Winimi. A i w beefie z Pezetem i Onarem próbował go wmieszać we wszystko.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Tede twierdzi, że "nigdy się nie bił od liceum", więc jakiś tam background ma.
Po loośnych latały różne historie, że rzekomo z Pelsonem miał napierdolić Bilona, ale to równie dobrze ktoś mógł w przypływie inwencji twórczej przelać to na klawiaturę.

W każdym razie Tede z czasów "S.P.O.R.T.-u" dawał vibe takiego pewnego siebie kozaka, zwłaszcza podczas Bitwy w Płocku.

Musiał z czasem ulecieć z niego ten testosteron
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

chaya pisze: wczoraj, 9:17 Ale jemu nie chodzi o to, że teraz wszyscy przestali Sokoła słuchać itd. Chodzi o to, że ludzie w internecie wyolbrzymiają błahostki. Tede się wypowiedział o Sokole i teraz cały internet jebie Sokoła. No nie powinno tak być. Niestety, internet żyje swoim życiem i też taki Fu nie ma na to żadnego wpływu. A druga sprawa - ludzie jak Ty @Jose , którzy robią opiniotwórcze media, nie powinni uczestniczyć w tak głupiej nagonce. Więcej - uważam, że jeśli nie odpowiada Ci tak działający internet, to (jeszcze raz) jako osoba tworząca opiniotwórcze media, powinieneś stać po stronie Fu. Sokoła nie ma co bronić, zrobił co zrobił, zostało to wytknięte i na tym powinien być koniec. Takie moje zdanie. Ale jeśli nie masz nic przeciwko takiemu internetowi to luz - Twoja sprawa, nic mi do tego.
No ale gdzie nagonka, jaka nagonka, Sokół w opinii wielu ludzi zjebał, to wypowiadają swoją opinię na temat tej sytuacji, nie ma co z tego robić jakiegoś dramatu i próbować kreować alternatywą rzeczywistość, w ktorej Narrator jest ofiarą internetowego linczu.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

gods bidness pisze: wczoraj, 9:46 W to że sobie"dali po mordach" to chyba nikt nie uwierzy.
jesli wierzyc numerowi, to starcie odbylo sie w formule paraolimpijskiej, doslowny cytat z numera raza "pamietam, że tam była jakaś SOLÓWA, w koncu nie doszlo chyba do niczego, coś tam pomachali rękami i nogami, nikt nie dostal"

Dodano po 51 sekundach:
Haczapurjan pisze: wczoraj, 9:54 Po loośnych latały różne historie, że rzekomo z Pelsonem miał napierdolić Bilona
:bowdown:
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

chaya pisze: wczoraj, 9:17 Ale jemu nie chodzi o to, że teraz wszyscy przestali Sokoła słuchać itd. Chodzi o to, że ludzie w internecie wyolbrzymiają błahostki. Tede się wypowiedział o Sokole i teraz cały internet jebie Sokoła. No nie powinno tak być. Niestety, internet żyje swoim życiem i też taki Fu nie ma na to żadnego wpływu. A druga sprawa - ludzie jak Ty hose , którzy robią opiniotwórcze media, nie powinni uczestniczyć w tak głupiej nagonce. Więcej - uważam, że jeśli nie odpowiada Ci tak działający internet, to (jeszcze raz) jako osoba tworząca opiniotwórcze media, powinieneś stać po stronie Fu. Sokoła nie ma co bronić, zrobił co zrobił, zostało to wytknięte i na tym powinien być koniec. Takie moje zdanie. Ale jeśli nie masz nic przeciwko takiemu internetowi to luz - Twoja sprawa, nic mi do tego.
wtf
mundialopsychoza
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Jose jako opiniotwórczy twórca podcastu Rap Materac nie powinien wyrażać własnego zdania, tylko każdemu raperowi włazić do odbytnicy i klepać po plecach że nic się nie dzieje jak jakiś siurkoski :crazy:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
chaya

Nie. Totalnie mnie nie zrozumiałeś. Mówiąc krótko - nie podoba mi się jak funkcjonuje internet i wydaje mi się, że Fu też o to chodzi. W związku z tym wyrażam opinię, że jeśli Tobie lub Jose też się to nie podoba to trzeba zmieniać internet od siebie zaczynając.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Sokół elegancka strategia, żeby odczekać i przemilczeć. Za chwilę wszyscy zapomną i kolejne featy, reklamy. Jest tu dla hajsu jak Tede, ale jest skuteczniejszy w zarabianiu. Propsy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

chaya pisze: wczoraj, 10:51 Nie. Totalnie mnie nie zrozumiałeś. Mówiąc krótko - nie podoba mi się jak funkcjonuje internet i wydaje mi się, że Fu też o to chodzi. W związku z tym wyrażam opinię, że jeśli Tobie lub Jose też się to nie podoba to trzeba zmieniać internet od siebie zaczynając.
To jaka byłaby poprawna reakcja? Przemilczenie?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
chaya

Nie wiem co w tym przypadku znaczy "poprawna". Moja reakcja była taka, że przemilczałem sprawę. "Redaktorzy" glamrapu zrobili w tego news w swoim stylu. Inne media mogłyby np. napisać suchy news. Nie widzę w tym nic złego. Natomiast zwykły użytnik itnernetu nie musi całej tej sytuacji komentować, tym bardziej używając jakichś obelg.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

chaya pisze: wczoraj, 11:31 Natomiast zwykły użytnik itnernetu nie musi całej tej sytuacji komentować
Ale może ogólnie? Czy raczej nie wypada?
Awatar użytkownika
chaya

Zastanawiałem się chwilę czy Ci odpisywać, bo to raczej głupia zaczepka. Ale powiem Ci, że zarówno zwykły użytkownik internetu, "redaktor" glamrapu jak i Jose lub Ty możecie robić co się Wam podoba. W moich postach nie o to chodzi.
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

miarą sukcesu jest to jak bardzo patrzą ci na ręcę i kiedy wy rozkminiacie czy Sokół powinien zapamiętać tekst, on już szykuje deale reklamowe z suplementami diety na poprawe pamięci.
Falcon is always 5 steps ahead of us.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

chaya pisze: wczoraj, 11:31 Nie wiem co w tym przypadku znaczy "poprawna". Moja reakcja była taka, że przemilczałem sprawę. "Redaktorzy" glamrapu zrobili w tego news w swoim stylu. Inne media mogłyby np. napisać suchy news. Nie widzę w tym nic złego. Natomiast zwykły użytnik itnernetu nie musi całej tej sytuacji komentować, tym bardziej używając jakichś obelg.
Po co nam forum dyskusyjne jak nie można dyskutować, a wolno tylko przedstawiać suche fakty?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

mozna, ale tak zeby nie robic przykrosci łakom i słupom reklamowym
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
ODPOWIEDZ