Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

pardon

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: pardon »

seweryn przyznaj ze nie miales za gowniarza canal+ i nie ogladales ronniego w primie to wybacze i zapomiamy o sprawie
RIVALDO111
Zbanowany

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: RIVALDO111 »

Jeśli to byłaby dziś 3 opcja dla Realu lub Barcy to ja wysiadam.

Dodano po 6 minutach 39 sekundach:
Ja przez Ronaldinho nigdy nie pokochałem Neymara, bo facet przy jego trikach był jak maluch przy Porsche.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Bakan

Post autor: Bakan »

Nie no @@SWN trochę za daleko poszedłeś. Ronaldinho czy Rivaldo to absolutnie genialni piłkarze, którzy oprócz trików robili też liczby. Chodzi o to, że mieli krótki primetime. No ale też warto dodać, że jeśli odpalisz dziś El Clasico, po którym kibice Realu bili brawo Ronaldinho, to zauważysz, że przestrzeni było tam mnóstwo, a tempo było zdecydowanie niższe niż jest obecnie.

No i prime Messiego > prime Ronaldinho
pardon

gowno prawda, cristiano tez notorycznie wypominano ze kiwa jakichs dragalow z espanyolu w swoim primie, a jednak nikt mu nie ujmuje bycia wtedy absolutnym terminatorem

ronnie se robil elastico na luzie z rio fernandem na plecach albo wpierdalal sie miedzy japa stama i maldiniego ladujac spod lade ale to czasy zle obroncy zli
Bakan

No ale do kogo pijesz? Ja Ronaldinho doceniam, ale mimo wszystko w top10 piłkarzy jakich widziałem bym go nie dał, właśnie przez krótki czas gry na poziomie.

No ale jakbym miał już oceniać sam wycinek kariery to pewnie i w top5 by się załapał. Nie zmienia to faktu, że on grał na poziomie 5 lat i to jest jakieś 5 lat krócej od Suareza, czy innego De Bruyne, którzy też są piłkarzami genialnymi. Innymi, ale na pewno nie gorszymi.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

RIVALDO111 pisze: 19 cze 2023, 23:22 Nie no to musi być bait.
RIVALDO111 pisze: 19 cze 2023, 23:33 Jeśli to byłaby dziś 3 opcja dla Realu lub Barcy to ja wysiadam.
RIVALDO111 pisze: 19 cze 2023, 23:33 bo facet przy jego trikach był jak maluch przy Porsche.
No ale właśnie o tym pisałem i wiedziałem co tu się pojawi, bo mam tę dyskusję ograną średnio co trzecie bycie pijanym z kolegami.

Ja o statystykach, o tym że w 3 sezonach które można nazwać peakiem 03-06 robi kolejno 42 mecze 13 bramki / 45 mecze 26 bramki / 49 mecze 24 bramki, o tym że jego styl gry był fajny, ale za chuj nieefektywny i odpowiedzi zawsze słyszę takie jak ta twoja - "zobacz sobie triki" "ale czarował" "magik z piłkom", a na koniec podpity ziomek włącza mi RONALDINHO TOP 10 TRICKS & SKILLS DANZA KUDURO i mówi dobra pa tera cicho zoba to ej.

Ja to wszystko wiem i rozumiem jako dzieciak którego to był ulubiony piłkarz, jak gruchnęło info że odchodzi do Milanu do płakałem i tłumaczyłem matce, po prostu większość broniących go argumentów to zawsze jakieś mgliste, emocjonalne frazy oparte na wspomnianych przeze mnie mitycznych tamtych czasach, a ja z wiekiem trochę zdziadziałem i jak pojawiło się gdzieś tam wyżej - coraz bardziej doceniam chłopów robiących swoje bez zbędnych ceregieli. Pamięć i sentyment swoje, cyferki swoje, a te drugie są dla niego bolesne i jak odrzuci się w kąt plakaty i kompilacje zajebane w 240p z youtube'a, to jego peak trwał serio UŁAMEK dzisiejszych herosów, a w dodatku nie wiadomo czy był w nim równie mocny.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
RIVALDO111
Zbanowany

Ale to właśnie odwrotnie. Ronaldinho trzeba doceniać że on z tymi trikami robił skillowe show akcje czy gole , bo właśnie z tym jest 100 razy ciężej zaistnieć niż bez tego.

Właśnie inni robią bez tego bo nie potrafią wejść na poziom Ronaldinho , który wprowadził coś fajnego do tego nudnego futbolu od czasu brazylijskiego Ronaldo który też uczynił z piłki sztukę.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Bakan pisze: 19 cze 2023, 23:35 warto dodać, że jeśli odpalisz dziś El Clasico, po którym kibice Realu bili brawo Ronaldinho, to zauważysz, że przestrzeni było tam mnóstwo, a tempo było zdecydowanie niższe niż jest obecnie.
Jasne że tak, mi w głowie z takich ważnych osobistych meczów utkwił Milan z Realem w LM, gdzie doskonale widać było to o czym piszesz ty, i o czym pisałem ja mówiąc o braku efektywności. Po jednej stronie stary ulubieniec, który ku uciesze kibiców zatrzymywał sobie piłkę na barku, żonglował nią za plecy i tym podobne, ale z drugiej strony młody Ronaldo ZJADAŁ całe metry boiska i powoli zrozumiał (albo wbili mu to do łba trenerzy, nie wiem), że skakanie nad piłką w narożniku i zakładanie siat Abu Diabemu nie wygrywa LM. Ronaldinho skończył ten mecz oddychając rękawami i tuzinem możliwych kontr Milanu które zwolnił, żeby no właśnie, coś tam poczarować i niby sam miałem radochę, ale z drugiej strony już widziałem co się kroi.

Dodano po 3 minutach 57 sekundach:
RIVALDO111 pisze: 20 cze 2023, 0:16 Właśnie inni robią bez tego bo nie potrafią wejść na poziom Ronaldinho
Nie potrafią albo potrafią, tylko piłka się przeorganizowała. Za moich gówniarskich czasów licytowaliśmy się z kumplami "kto jest najlepszym dryblerem", a dzisiaj taka właściwość mało kogo interesuje, bo a) jest prawie całkowicie niemierzalna b) jak wspomniałem wyżej nie wygrywasz tym pucharów c) jak za 30 lat jakiś RIVALDO333 będzie robił zestawienie półwiecza, to jestem prawie pewien, że mocniej przekona go wpierdalanie 40 bramek x sezonów z rzędu, niż abstrakcyjne robienie sztuki
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
RIVALDO111
Zbanowany

No nie dziwię że z kolegami umarły rozmowy kto jest lepszym dryblerem skoro od dawna topowa piłka opiera się na kopnięcie piłki w przód i ściganie jak sprinterzy.

Dlatego na forach od dawna to zanikło i się pisze dziś przeważnie kto ile goli pakuje na sezon i kto wg siebie którego piłkarza ceni wyżej.

Ja od dawna na żadnym forum nie widziałem choćby jednej wojny kto ma lepsze kiwki bo piłka od dawna, a szczególnie obecnie to Usaio Boltownia.

Tym bardziej doceniam erę brazylijskiego Ronaldo czy Ronaldinho, a nie tylko zwykłe bieganie do przodu.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Po prostu kiedyś było więcej miejsca żeby się popisywać, teraz robisz jeden efektywny zwód a nie 30 trików bo zara ci ktoś zabierze gałę i nara
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Bakan

Ale z tym dryblingiem to kulą w płot walicie, bo dryblerzy dalej są w cenie. Piłkarz, który potrafi wygrać pojedynek na skrzydle, a jeszcze lepiej, na małej przestrzeni, w środku pola to skarb. Dla przykłady:

najskuteczniejsi dryblerzy na Mundialu 2002:

1. Duff - 3,5 dryblingu na mecz
kolejne pozycje Fortune, Recoba, Okocha - 3,3 dryblingu na mecz

ostatni Mundial:

1. Musiala - 6,3
2. Davies - 3,7
3. Mbappe - 3,6

Mundial 2018:

1. Hazard - 6,7
2. Isco - 5,8
3. Messi - 5,8

Inna sprawa, że dziś to drybling do bólu efektywny. Często oparty na krótkim prowadzeniu piłki w wolną przestrzeń. Na te wszystkie flip-flapy, elastico czy inne kołowrotki nie ma na boisku czasu i to jesteśmy blisko tego co pisze @SWN
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

oddałbym całą karierę De Bruyne za jeszcze jeden sezon Ronaldinho w prime
RIVALDO111
Zbanowany

Nie no akurat tego szkoda. Era rudego to jedna z piękniejszych epok ostatniej piłki.
pardon

mialem nadzieje ze post swna o ronaldinho to byl tylko zly sen albo nocna mara a to wszystko naprawde eh przekichane
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Nom faktycznie mogłem od razu usunąć co nie
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

:lol: :lol:
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
RIVALDO111
Zbanowany

Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

No musi to Musiala dostać
RIVALDO111
Zbanowany

Dziwiłem się że tu nie ma Gabiego Martinelli z Afc ale tu najstarszy rocznik to 2003 , a on jest 2001, więc już za stary.

Pewnie wygra na bank Musiała lub Bellinhgam. Nie zaskoczy mnie ten drugi bo jest bardziej medialny.
ODPOWIEDZ