To tylko takie luźne moje przemyślenia. Wiadomo, raczej płyt by nie poszło na taką skalę jak teraz, ale wydaje mi się, że mimo to i tak jakieś ryzyko późniejszych problemów by istniało, nie są już w tym samym miejscu i pewnie nie mogli by sobie na to obecnie pozwolić chcąc przy tym dobrze zarobić.
PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
Re: PRO8L3M - Art Brut 2 (2020)
- przedszkolanek
yep, nie chce żeby to zabrzmiało jak jakieś wywyższanie się itd, ale te bity steeza od dłuższego czasu mogą robić wielkie wrażenie tylko na osobach (pomijam słuchanie ksywy, bo to inna inszość), które z elektroniki słyszały tylko edka elektryka
Dla mnie album rozpierdol, a ślizgerom nie dogodzisz. Daję stówę, że jakby trzymali ten super brudny styl z początków, to by były gadki, że a)ile można w kółko tak samo b)ten brud to NA SIŁĘ.
Ja się jaram, bo się rozwijają, brzmiąc wciąż jak PRO8L3M. Nie kumam tych przypierdolek do Oskara, typ cały czas doskonali warsztat, lepiej pisze, mocniej otwiera się emocjonalnie, coraz lepiej śpiewa. To, że zapętlają się tematy, to cena trzymania wizerunku. Tutaj rozumiem, że głosy mogą być podzielone, mi się podoba taka idealnie zaplanowana, dbająca o każdy detal, wysmakowana i jednak wiarygodna kreacja.
Dla mnie sztos mixtape, co oni teraz odjebią na lp to się boję pomyśleć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja się jaram, bo się rozwijają, brzmiąc wciąż jak PRO8L3M. Nie kumam tych przypierdolek do Oskara, typ cały czas doskonali warsztat, lepiej pisze, mocniej otwiera się emocjonalnie, coraz lepiej śpiewa. To, że zapętlają się tematy, to cena trzymania wizerunku. Tutaj rozumiem, że głosy mogą być podzielone, mi się podoba taka idealnie zaplanowana, dbająca o każdy detal, wysmakowana i jednak wiarygodna kreacja.
Dla mnie sztos mixtape, co oni teraz odjebią na lp to się boję pomyśleć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie no nie pisze lepiej, bądźmy poważni
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
będąc szczerym jak dla mnie to to nie jest mixtape, tylko właśnie LP, album koncepcyjny, już nie taka luźna forma jak pierwszy AB
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Przecież to jest LP, nie mixtejp
Jestem strasznie zawiedzony. Oskar brzmi jakby wydał tą płytę na siłę, stracił swoje wszystkie mocne strony. Podróż w czasie, ale bardzo tania podróż. Brzmi to jakby wyrecytował 100 rzeczowników i nazw własnych z lat 90 z nadzieją że przywoła dawne emocje. Przy szansa na sukces miernik żenady wybiło tak że nie wiedziałem czy to prowo czy nie.
Bity i skity od steeza mimo wszystko uwielbiam nadal .
Koło fortuny i piekło jest w nas bardzo dobrze się słucha.
Problem który przyzwyczaił do rynkowej niezależności oraz najlepszej jakośći wydaje się obniżać loty i to w momencie wydawania kontynuacji jednego z najlepszych materiałów na naszej scenie. Szkoda ;(
Bity i skity od steeza mimo wszystko uwielbiam nadal .
Koło fortuny i piekło jest w nas bardzo dobrze się słucha.
Problem który przyzwyczaił do rynkowej niezależności oraz najlepszej jakośći wydaje się obniżać loty i to w momencie wydawania kontynuacji jednego z najlepszych materiałów na naszej scenie. Szkoda ;(
#free2rzyn
[mention]Moris[/mention] ale co z tego, że się rozwija? to ze ktoś lepiej umie w muzykę nie znaczy ze lepszą muzykę robi, pawbeats umie mocno w muzykę a jego jedyny bit jaki do teraz pamiętam i mi się podobał to do w trasie kękę, którego większość (starych) fanów kękę nie lubi, muzyką musi mieć to magiczne COŚ a dopiero potem się liczy czy coś jest technicznie lepsze niż poprzedni album, oczywiscie to jest trochę pierdolenie ale jak w muzyce zaczyna się liczenie (nie tylko hajsu) kombinowanie i zastanawianie gdzie pojsc na ugody zeby poszło szerzej (co sam oskar w jakims tam wywiadzie przyznał rzucanym prędzej) to muzyka traci ten najwazniejszy element którym autentyczność i nawet jak problem dalej brzmi jak problem to niekoniecznie jest autentyczny, mam nadzieję, żę rozumiesz tą delikatną różnicę którą próbuję tu przekazac
PS jestem pijany.
PS jestem pijany.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
A mogło być tak pięknieSuseł pisze: ↑19 wrz 2019, 11:42 Tak to widzę:Spoiler
Znów dziś przeszła obok mnie
WALE SETE ALBO DWIE
Nie istnieje dla niej, chociaż wiem
ŚWIATŁO RZUCA BRUDNY CIEŃ
Na spojrzenie czekam lub gest
JAKI TO DZIEŃ TYGODNIA JEST?
Proszę, Aicha, żądaj czego chcesz
Rzucę ci klejnoty do stóp
SAMOTNOŚĆ - BEZLITOSNY WRÓG
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
- JoeyJoeJoe
głupie gadanie, bo to forum propsuje mnóstwo rzeczy
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Przerażające jest to, jak mierny produkt Pro8l3m może wypuścić a i tak odniosą pełen sukces komercyjny oraz sold out za sold outem w ciemno.
Taki obraz słuchaczy i polskiego rynku, preorders were a mistake.
Wszystko łykniecie, pelikany xD
Taki obraz słuchaczy i polskiego rynku, preorders were a mistake.
Wszystko łykniecie, pelikany xD

Ja w ogóle nie słucham polskiego rapu poza starannie wyselekcjowanymi numerami Hewry, Kaza, Tuzzy i Belmondziaka, ale na YouTube trafiłem na "W domach z betonu" i oczarowany tym numerem ostatnio wielokrotnie skatowałem całą dyskografię Oskara i Steeza od pierwszej EPki tak, aby nie być we mgle podczas odsłuchu Art Brut 2. I powiem, że owszem, na poprzednich wydawnictwach było kilka lepszych pojedyńczych numerów, ale całościowo to AB2 jest najrówniejszą, najbardziej spójną płytą w ich dorobku i nawet zaopatrzyłem się dzisiaj w kopię, czego zwykle nie robię. Czytając tutaj niektóre posty malkontentów daje się wyczuć wyraźne "słuchałem kiedy nikt nie słuchał, a teraz coraz więcej amatorów pcha się do zabawy", ale rozumiem, że ktoś się może poczuć rozczarowany, bo fakt faktem pewne elementy stylistyki grupy PRO8L3M zostały tu wygładzone lub kolejny raz powielone. Mi to nie przeszkadza. Piękny album, jaram się.
można przesłuchać, ale nic poza tym
gorzej niż na Widmie, a porównywania do 1 to nawet nie warto podejmować bo deklasacja pod każdym względem
nie wiem czy jest tu chociaż jeden numer do którego mogę mieć ochotę wracać częściej (jednak jest - Street Fighter)
bardzo słaby dobór sampli, przez który praktycznie większość projektu brzmi bardzo podobnie
no i zdecydowanie za mało wokali z tych sampli użyte, a to one na 1 budowały klimacik
cuty słabe, wstawki Steeza marne, całość konstrukcyjnie też mi się nie zgadza
dodatkowo Oskar bardzo daleko od optymalnej formy, ciekawe linijki zapadajace w pamięć na palcach jednej ręki można zliczyć
nie odpale tego już nigdy bo po chuj jak można 1 która jest o galaktyke lepsza i się nie nudzi
i nie chodzi o to że nazwanie tego AB2 nabudowało jakieś oczekiwania, jakby nazwali inaczej to produkt finalny wypadłby równie marnie
gorzej niż na Widmie, a porównywania do 1 to nawet nie warto podejmować bo deklasacja pod każdym względem
nie wiem czy jest tu chociaż jeden numer do którego mogę mieć ochotę wracać częściej (jednak jest - Street Fighter)
bardzo słaby dobór sampli, przez który praktycznie większość projektu brzmi bardzo podobnie
no i zdecydowanie za mało wokali z tych sampli użyte, a to one na 1 budowały klimacik
cuty słabe, wstawki Steeza marne, całość konstrukcyjnie też mi się nie zgadza
dodatkowo Oskar bardzo daleko od optymalnej formy, ciekawe linijki zapadajace w pamięć na palcach jednej ręki można zliczyć
nie odpale tego już nigdy bo po chuj jak można 1 która jest o galaktyke lepsza i się nie nudzi
i nie chodzi o to że nazwanie tego AB2 nabudowało jakieś oczekiwania, jakby nazwali inaczej to produkt finalny wypadłby równie marnie
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2020, 7:14 przez instinkt, łącznie zmieniany 4 razy.
co jak co, ale cuty właśnie zajebiste.
Dokładnie
Cuty ratują resztki ulicznego sznytu. Noc bez cutów byłaby sporo słabsza
Cuty ratują resztki ulicznego sznytu. Noc bez cutów byłaby sporo słabsza
Czy tylko ja mam problem z tym albumem,że niektóre bity w ogóle nie pasują mi do klimatu i treści utworu?
A poza tym teksty są czasem tak miałkie,już raczej nie usłyszymy od nich tekstów typu
A poza tym teksty są czasem tak miałkie,już raczej nie usłyszymy od nich tekstów typu
gdzie zawsze kącik ust zostaje poruszony po usłyszeniu tych linijekO! Odwracam się i patrzę
O kurwa - tak to ona
Z nią ta Iwona
Popierdolona jak automat
W handlowych domach na Ordona
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
a nawet po przeczytaniu, w punktFinesta pisze: ↑08 mar 2020, 17:13 A poza tym teksty są czasem tak miałkie,już raczej nie usłyszymy od nich tekstów typu
gdzie zawsze kącik ust zostaje poruszony po usłyszeniu tych linijekO! Odwracam się i patrzę
O kurwa - tak to ona
Z nią ta Iwona
Popierdolona jak automat
W handlowych domach na Ordona
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Jest to już na tidal? Bo nie mogę znaleźć
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD