Football Manager
Moderator: con shonery
Re: Football Manager
na pierwszy rzut oka bez szału, ale zobaczymy jak się obroni w praktyce
trójkąt bermudzki wola mokotów
Wygląda nieźle. Ciekaw jestem jak długo będą łatać, żeby było grywalne. XD
co do przyczyn poślizgu, to podobno SI musiało przepisać cały kod gry z C++ na C# i założyli że taką konwersję da się zrobić w 2 tygodnie
i wyszło że jednak nie
i wyszło że jednak nie
@2do5
u mnie ta wyjebka na skrzydłowych wynika z tego że muszę mieć 2 napastników i żeby mieć balans, wszystkich zmieścić (a tyle jest fajnych ról w środku pola), to pozbywam się skrzydłowych na koszt ofensywnych wingbackow. Wg mnie zero różnicy, teraz się dorobiłem sytuacji w której mam 2 topowych lewych obrońców, dwóch prawych i mogą się rotować bez różnicy w jakości - zrobili w sezonie pomiędzy sobą 20 goli i 66 asyst
niby szkoda, bo gierka wypluwa ogrom negwenow z zajebistymi statami na skrzydła i oni najczęściej wygrywają indywidualne nagrody, nawet jeżeli nie mają turbo wyśrubowanych udziałów.
dograłem jeszcze 2 sezony na tym sejwie Cadiz i dorzuciłem:
1 x LM (i jeden niedorzecznie przegrany finał
)
1 x La Liga
1 x KMS
2 x Copa Del Rey
2 x Superpuchar Hiszpanii
1 x Superpuchar europy
sezon skończony serią 42 spotkań bez porażki.
ciągnie mnie żeby grać dalej i sprawdzic mlode talenty wracajace z wypozyczen, ale chyba poczekam aż 26 będzie grywalna, mimo że nie mam większej zajawki po tych teaserach
ogólnie props za realnie zrobiony rynek transferowy, co mnie wkurwiało w poprzednich wersjach, jak robiłem pojedyncze krótkie podejscia.
grałem na tym updejcie chwilę przed tegorocznymi KMS, no i transferowe ruchy pomiędzy największymi klubami + kto mógłby spierdolić do Arabii, a kto nie, oddane na prawdę świetnie
u mnie ta wyjebka na skrzydłowych wynika z tego że muszę mieć 2 napastników i żeby mieć balans, wszystkich zmieścić (a tyle jest fajnych ról w środku pola), to pozbywam się skrzydłowych na koszt ofensywnych wingbackow. Wg mnie zero różnicy, teraz się dorobiłem sytuacji w której mam 2 topowych lewych obrońców, dwóch prawych i mogą się rotować bez różnicy w jakości - zrobili w sezonie pomiędzy sobą 20 goli i 66 asyst
niby szkoda, bo gierka wypluwa ogrom negwenow z zajebistymi statami na skrzydła i oni najczęściej wygrywają indywidualne nagrody, nawet jeżeli nie mają turbo wyśrubowanych udziałów.
dograłem jeszcze 2 sezony na tym sejwie Cadiz i dorzuciłem:
1 x LM (i jeden niedorzecznie przegrany finał
1 x La Liga
1 x KMS
2 x Copa Del Rey
2 x Superpuchar Hiszpanii
1 x Superpuchar europy
sezon skończony serią 42 spotkań bez porażki.
ciągnie mnie żeby grać dalej i sprawdzic mlode talenty wracajace z wypozyczen, ale chyba poczekam aż 26 będzie grywalna, mimo że nie mam większej zajawki po tych teaserach
ogólnie props za realnie zrobiony rynek transferowy, co mnie wkurwiało w poprzednich wersjach, jak robiłem pojedyncze krótkie podejscia.
grałem na tym updejcie chwilę przed tegorocznymi KMS, no i transferowe ruchy pomiędzy największymi klubami + kto mógłby spierdolić do Arabii, a kto nie, oddane na prawdę świetnie
yer a wizard, Harry
oprawa graficzna mnie zupełnie nie grzeje, ale trzeba przyznać, że bardzo ładnie to wygląda (chociaż na przesiadkę z kulek to jeszcze za mało)
- checollada
ale ogolnie dobrze, ze cisna w strone coraz lepszej grafiki i animacji, musza jak chca sciagnac troche innych graczy niz hardkorowych kulkowcow
oby tylko sam interfejs gry, w sensie nie ten meczowy tylko główny 'pulpit menedżera', nie został przepchnięty. na fotkach *jeszcze z preview 25'* wyglądał jak jakaś jebana apka na tablet.

Spoiler

no nawet na tym filmku wyżej jest ekran, który wyświetla się między skórtami w meczu i wygląda jakby był tworzony z myślą o graniu na handheldzie XD
swoją drogą z tego screena można też już potwierdzić co było przewidywane po leaku ról piłkarzy, że w tej wersji będzie taktyka w posiadaniu piłki i bez piłki
Spoiler

noo in-possesion i out-of-possesion formacje, to jest mały game changer chyba i spoko ruch, biorąc pod uwagę jak płynność i wymienność ustawień jest dzisiaj normalnością zależnie od fazy
dla mnie właśnie zmiany w taktyce, dodatkowe role piłkarzy, może jakieś nowe polecenia w ekanie taktyki byłby najważniejsze.
grafika ok, ale potem pokazują jakieś screeny z poza meczu gdzieś masz te same funkcje tylko na odświeżonym designie
dla mnie właśnie zmiany w taktyce, dodatkowe role piłkarzy, może jakieś nowe polecenia w ekanie taktyki byłby najważniejsze.
grafika ok, ale potem pokazują jakieś screeny z poza meczu gdzieś masz te same funkcje tylko na odświeżonym designie
yer a wizard, Harry
mnie się ogólnie wydaje, że ten silnik jest już wystarczająco plastyczny, żeby to osiągnąć dzięki rolom i poleceniom, ale to prawda, że rozdzielenie formacji otworzy sporo możliwości. oby to tylko nie poszło w stronę wariackich ustawień ze starych cmów
no i to jest konkret jakiś wreszcie, mega dobrze to wygląda
Zajebiście, chyba warto było poczekać ten rok dłużej. Sporo kluczowych zmian.
fajno fajno
tutaj jeszcze materiał zbierający do kupy wszystkie informacje, które SI rzuciło do tej pory
tutaj jeszcze materiał zbierający do kupy wszystkie informacje, które SI rzuciło do tej pory
dla mnie jako certyfikowanego kulkowicza rozwój sfery taktycznej to zdecydowanie najlepsza możliwa informacja, na drugim miejscu postawiłbym pewnie jakiś przełom w rozgrywce z wykorzystaniem AI, czyli np mniejszą generyczność rozmów/zdarzeń etc, ale to jeszcze nie teraz, ugułem czekam na tego fma i będę grał w gre
props, fajnie bo dając ten out-of possesion rozwijamy kontekst pracy w odbiorze i obronie przez ofensywnych zawodników, gdzie bardziej uniwersalne staty będą potrzebne, a wiadomo dzisiaj napstnik jest pierwszym obrońcom
chociaż nie jestem do końca przekonany czy ten tabletowy design mi się podoba, ale pewnie po chwili grania oko się przywzyczai.
swoją drogą, Loaded.com (kiedyś CDKeys), to jest legitna strona żeby sobie potem grać przez Steam/Epic?
U nich jest teraz 160zl za kodzik, chyba najtaniej co widziałem.
https://www.loaded.com/football-manager ... am-epic-eu
chociaż nie jestem do końca przekonany czy ten tabletowy design mi się podoba, ale pewnie po chwili grania oko się przywzyczai.
swoją drogą, Loaded.com (kiedyś CDKeys), to jest legitna strona żeby sobie potem grać przez Steam/Epic?
U nich jest teraz 160zl za kodzik, chyba najtaniej co widziałem.
https://www.loaded.com/football-manager ... am-epic-eu
yer a wizard, Harry
https://gg.deals/game/football-manager-26/
loaded git, ja kupiłem z kinguina, bo akurat jest trochę taniej
mam nadzieję, że dadzą betę xD
loaded git, ja kupiłem z kinguina, bo akurat jest trochę taniej
mam nadzieję, że dadzą betę xD