Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Ten Typ Mes

Post autor: oldschool »

Chłopie Belmondo zostawił po sobie masę legendarnych wersów, do jego mixtejpu z Kazem ludzie wracają po 10 latach od premiery, a nawet taki wizerunkowy upadek nie sprawił, że ludzie się od niego odwrócili.

Belmondo to jest ścisła TOPka raperów jaką wypluł polski rap w swojej historii, może z niewykorzystanym do końca potencjałem, ale oddałbym cała dyskografię Mesa za 1 zwrotkę Belmondo xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

Belmondo to jest ścisła TOPka raperów jaką wypluł polski rap w swojej historii, może z niewykorzystanym do końca potencjałem, ale oddałbym cała dyskografię Mesa za 1 zwrotkę Belmondo xD
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

kon rafal pisze: 28 gru 2024, 23:04 Nie zapominajmy, że mes jest również posiadaczem najchujowszych dziar ever.
najchujowszych to nie wiem, ale najbardziej pretensjonalnych to zdecydowanie tak.

wgl po tym masakrowaniu mesa na forum, stawiam że na najnowszej płycie przynajmniej jeden utwór będzie dedykowany ślizgerom.
Kończę dziś 42 lata. Synek przez połowę każdego tygodnia mieszka ze mną❤️Studio mam metr od lodówki🧡Odstawiłem alko i z planów szybciej przechodzę do czynów💛Depresja z wolna odpuszcza.. I wiecie co? To w pewnej mierze Wasza zasługa! DMy pełne zrozumienia, wspólne poczucie humoru, gusta muzyczne i filmowe - to serio łączy słuchaczy ze mną. To nie jest więź oparta na wyglądzie czy sukcesie finansowym, o nie. My się szanujemy i słuchamy nawzajem. Kto mnie zna ten wie, że jestem uprzejmym, pomocnym gościem. A bucem jestem wobec tych, którzy mnie skrzywdzili - i tyle. To normalne, powszechne ustawienia. Jestem przyzwoitym człowiekiem z zasadami, a kto nie wierzy - zapraszam, wyjaśnimy. W tym wieku mam nadal mnóstwo satysfakcji z tworzenia, ale dochodzi to tego wiekuiste wyje.banie na to, że ktoś się do mnie dosra, czegoś nie zrozumie, nie spodoba mu się angielszczyzna czy poglądy.
I na nadchodzącej płycie będzie to słychać.
Nie mogę się doczekać aż Wam ją puszczę. Well. Pozostańcie natuńczykowani.
Piotruño l. 42, entuzjasta godności.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

oldschool pisze: 29 gru 2024, 21:08 Belmondo to jest ścisła TOPka raperów jaką wypluł polski rap w swojej historii, może z niewykorzystanym do końca potencjałem, ale oddałbym cała dyskografię Mesa za 1 zwrotkę Belmondo xD
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

ogkush pisze:
potwierdzam, SCiB często na głośnikach, top bangerów pl rapu, a nie jakies wysrywy mesa w ktorych mowi WELL, strasznie mnie wkurwia to słowo w jego wykonaniu
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nie chciało mi się tu pisać, choć ta obrona mesa przez niektórych mocno paradna, ale deprecjonowanie młodego gdynianina to jest już zdecydowanie za wysoki lot, nie będę się upierał, że belmondziak to najlepsze co spotkało polską muzykę hip-hop od jej początku, ale stawianie przed nim akurat mesa się kurwa nie jest w stanie obronić niczym - i piszę to jako człowiek, który do talentu muzycznego (dorobku mniej) mesa ma jako taki szacunek i za jakiegoś muzycznego chuja do szczania go nie uznaje
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

gods bidness pisze: 29 gru 2024, 20:15 Wielu fanbojów w top 5 ma jakiegoś Belmondo, a to jeszcze trudniej obronić niż Mesa.
Shame on a nigga
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

gods bidness pisze: 29 gru 2024, 20:15 typek taki śmieszny wesoły ziomek, tym swoim głosem trochę mongolskim se nawija, ale jest charyzma hehe jakie fajne tekściki takie luźne a zmyślne, widziałeś ty, zoba. No ale serca z piersi do buntu raczej taki rap nie wyrywa, mas nie porusza.
To chyba o Mesie?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale dźgnął ten Belmondo i dobrze. To wspaniały przeciwbiegun, bo Mes jest pretensjonalny, a Belmondo bezpretensjonalny. Ale jego twórczość to dwie epki i kilka ripów z jutjuba. To to jest goat, ale wśród jimsonów smarków i laików. A jeszcze przed chwilą padały tu argumenty, że ma poruszać masy i być w top 5 na spotify.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No jestem przekonany, że muzyka Belmondo poruszyła więcej osób niż muzyka Mesa i to w chuj więcej xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
edenmar

Post autor: edenmar »

gods bidness pisze: 30 gru 2024, 1:07 A jeszcze przed chwilą padały tu argumenty, że ma poruszać masy i być w top 5 na spotify.
Zabawne, że nawet w takim zestawieniu Belmondziak wypada lepiej, bo na Spotify ma dwa razy więcej słuchaczy niż Mes. Na Spotify, na którym nie ma SCiB, a Mes ma dodany każdy album od początku kariery. Chyba naprawdę nikt tego nie chce słuchać
Awatar użytkownika
gods bidness

W takim razie usuwam Mesa z top 5 (paszoł won)
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Kurwa dukający Belmondo lepszy, Panie miej litość :bowdown:
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Pierwszy lepszy wysryw Belmondziaka
Spoiler
Taki buszek, taki byczek, ja pierniczę
Ona przyszła zajebać kryształ, jak w Wieliczce
Dzwonię po jebanie jak po pizzę, za 5 minut mam taryfę
Siema, przyszłem
>>>>

Poprosowane na forum mierzymy się wzrokiem
Spoiler
Elegancka lala stuka wysoką szpilką, odwraca uwagę od szczyla
Spojrzenie, które ukradłem wilkom, zamieniam na wzrok debila
Zerkam na buty swoje czy zawiązane, czy zapięty mam rozporek
I marzę, by rzekła do mnie: "Kochanie, zjawiłeś się w samą porę”
Spoiler
I jeszcze ta końcówka w kawałku meza i to wieśniackie biiiitch 3:06
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
gods bidness

Belmondo to fo real kompletnie przeciwny biegun niż Mes, bo jeden jest naturszczykiem, który pewnie nie ćwiczy tego rapu, nie cyzeluje, pewnie jak się opluje to tak będzie stał, a drugi pewnie ćwiczy warsztat, chodzi na japoński masaż krtani i będzie się martwił gdzie dać przecinek i czy nie zaliczy żadnej wpadki językowej. On nawet jak to pretensjonalne intro nagrywał, to tak to wymawiał, akcentował, wydziwiał, żeby ktoś przypadkiem nie pomyślał, że on nie wie gdzie akcent postawić w wyrazie 'muzyka'.

To co on tu pierdoli za tłumaczenie, to pewnie sam się łapie za łeb po latach jaką żenadę odjebał. A do tego jak on te wszystkie słowa wymawia, wydziwia. :eek:

Więc fakt w dzisiejszych czasach Belmondo jakimś swoim yeeeah nigga zgładza te mozolne starania bycia idealnym.

To w ogóle też niezły paradoks u Mesa - z jednej strony Bukowski i wizerunek alkoholika, ale z drugiej zawszę ę,ą, sprawdzanie każdego słowa w słowniku poprawnej polszczyzny, starannie dobierany wizerunek i szalik pod kolor cygaretki i kapelutka. Gdzie Bukowski to był właśnie taki Belmondo, prawdziwy naturszczyk, co pisał nagrzany tanim winem, a rano rzygał i miał autentycznie wyjebane, co o nim pomyślą.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

do kompromitacji mesa jeszcze dorzucę:
-
Pokonuję szczeble, bo chcę mieć swój segment
Nie tylko swój kawałek podłogi jak Perfect
niby drobna wpadka, ale jak mowimy o gosciu pozującego na kogoś w rodzaju popkulturowego erudyty, ktory wydziabal sobie okladke Dark side of the moon (ponieważ ten album rozświetlał mu mrok końca lat 80 xD) to jednak troche siara
- zaprosil na goscinke Tuzze pod warunkiem, ze nie beda uzywac autotune xD
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Nigdy nie będę dance'owym kmiotem,
nie potrzebuję auto-tune'a do śpiewanych zwrotek
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Czuje się wywołany do tablicy, bo napisałem, że podobał mi się kawałek "mierzymy sie wzrokiem" z płyty KNS. Było, to 13 lat temu, ale dalej przyjemny dla ucha. Typowy mes. Ego top, gdzieś tam nawet nawija w tym kawałku nawet mnie nie zauważyła ;d mnie?
Mnie to bawi. Odpowiem tak: Wiem, że jesteś fajna i należysz do grupy, ale wyjmij kij z dupy, wyjmij kij z dupy

Nie spodziewałem się, że będziemy tutaj z kalkulatorem rymów wjeżdżać i czyja błyskotliwość rymów jest najbłyskotliwsza xD
I co tam z tym tekstem Belmondziaka? Na mnie to wrażenie nie robi. Znalezienie powiązania kryształu z wieliczką. Niesamowite. Powiedzmy sobie szczerze Belmondziak, to bardziej muzyka dla chłopców co palą sobie trawke, hehe, zarzucę pixe, kryształ o jezuu ale to wchodzi. Ćpuński target. Sam lubiłem nie raz, nie dwa do belmondziaka zajebać bongosa. Oczy takie mam jakbym palił szkło Poziom degeneracji podobny do Popka, aczkolwiek chyba lubują w innych rodzajach narkotyków. Szacunek budzi nie to co przyjmujesz, a czego odmawiasz.

Jeśli chodzi o flow, warsztat to dla mnie Mes kilka półek wyżej od Belmondziaka. Dla niego (Młodego G), to IMO komplement być porównywanym z nim.
Tak się zastanawiam o co tu się kłócić, bo jeden i drugi nie skończyli najlepiej. Jeden depresja, drugi Rafalala. Jakbym miał wybierać, to już wolałbym depresje lekką przejść niż być znanym ze zdjęcia z wanny z transwestytą. Aczkolwiek nie będę odejmował Belmondziakowi, że jego przećpany mózg jest dobry w skojarzenia. Myślę, że rozpierdalałby w gre connections :D

Jak zacząłem pisać, to widzę kolejny post wleciał.
Kompromitacją, to jest zdjęcie w wannie u Rafalali, albo płyta(pudełko?) świecące w ciemności, a nie pomylenie Perfectu z Mr Zoobem xD.
Ja tu widzę taką typową skurwysyńską zazdrość. Jebany Mes taki mądrala hehe, a pomylił perfect z zoobem. Mam Cię kurwo, chuja się znasz, taki z Ciebie erudyta jak z @jajca zdrowy psychicznie człowiek xD (sorry nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieje, że zdrowy jesteś).

Spodobał mi się komentarz spod jednego z kawałków.
Spoiler
MES, POLSKA WCIĄŻ NIE JEST GOTOWA NA SATYRĘ TEGO POKROJU, ALE MOŻE I LEPIEJ- SELEKCJA FANÓW I GIMNAZJUM UMYSŁOWE ODPADA. PROPS JAK STĄD DO CALI
W gratisie zrobiłem playliste z kawałkami Mesa, starałem się unikać kawałków gdzie 5 osób nawija, ale coś tam się wkradło. Nawet postarałem się i powinno być chronologicznie. Czas to zmienić, czas coś docenić, to prawdziwy styl prosto z podziemi

A jak się komuś nie podoba, to niech wyciągnie chuja z uszu widocznie ma inną wrażliwość muzyczną. ELOO
Ostatnio zmieniony 30 gru 2024, 22:43 przez myron, łącznie zmieniany 2 razy.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
moody

Post autor: moody »

CL500 pisze: 30 gru 2024, 15:07 Pierwszy lepszy wysryw Belmondziaka
Spoiler
Taki buszek, taki byczek, ja pierniczę
Ona przyszła zajebać kryształ, jak w Wieliczce
Dzwonię po jebanie jak po pizzę, za 5 minut mam taryfę
Siema, przyszłem
wysryw, dobrze powiedziane. w ogole niech mi ktos na polski sens tego tekstu belmondziaka przetlumaczy. najpierw cos ze dzwoni po dziwke, a po chwili ze sam pakuje sie w taryfe i mowi "siema, przyszlem". to w koncu belmondo jest ta dziwka czy to jednak dziwka przyjezdza do niego, a tym powitaniem w rodzaju meskim "przyszlem" (pomijam blad, na pewno celowy) po prostu daje znac, ze juz wtedy jaraly go tranzystory i tego typu dziwke zamowil?

Dodano po 23 minutach 2 sekundach:
edenmar pisze: 30 gru 2024, 6:29
gods bidness pisze: 30 gru 2024, 1:07 A jeszcze przed chwilą padały tu argumenty, że ma poruszać masy i być w top 5 na spotify.
Zabawne, że nawet w takim zestawieniu Belmondziak wypada lepiej, bo na Spotify ma dwa razy więcej słuchaczy niż Mes. Na Spotify, na którym nie ma SCiB, a Mes ma dodany każdy album od początku kariery. Chyba naprawdę nikt tego nie chce słuchać
nie no, badzmy powazni. ocenianie popularnosci na podstawie wynikow na spotify, ktore spopularyzowalo sie z 10 lat po najlepszych latach mesa to sredni wyznacznik

obecnie kariera mesa dogorywa, ale do rozpoznawalnosci i szacunku, jaki mes mial w branzy w swoim peaku, gdzies tam w latach 2005-2015 to belmondo w zadnym momencie swojego zycia sie nie zblizyl. to byly czasy kiedy mes praktycznie za kazdym razem jak wydawal plyte to ladowala w topce podsumowan na koniec roku, byly swietne recenzje, zlote plyty, wystepy na duzych festiwalach, mimo swoich odchylow wizerunkowych i muzycznych od typowego rapera byl mimo wszystko ceniony i to nie tylko przez jakies niszowe fora czy hipsterow z porcysu, ale tez przez tzw. masowego odbiorce oraz konkurencje w branzy. wtedy co drugiego rapera jak pytali o topke to padala ksywa mesa (tu nawet jakis ranking trafilem z 2016 gdzie goata wybierali raperzy z kompletnie roznych swiatow - afrojax, bonson, lona, peja, proocente, ras i tetris: https://kultura.onet.pl/muzyka/gatunki/ ... ow/fv79ddy ) a belmondo? no ma swoich psychofanow, tez lubie pare numerow z balaganem, ale fakty sa takie, ze jezeli mesowi ktos zarzuca brak popularnosci, to tym bardziej mozna to zarzucac belmondziakowi, ktory nigdy nie wyszedl poza ramy internetowej ciekawostki
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Ale gościu co ty opowiadasz
Opisy z tekstow belmondziaka pod fotami jakoś w 2017/18 to była plaga na fejsbukach czy instagramach.Te wszystkie "halko" itd czy inne cytaty z mabyn "dzwoni kuzyn" i inne które miały podbić hastlerskość.Nie przypominam se takiej jazdy z wersami mesa.
ODPOWIEDZ