OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC FILMOWY
ja oglądałem kiedyś na zmule znachora z junoszą stępowskim rozjebanym podczas wojny przez pomyłkę przez polskę podziemną zamiast swojej żony konfidentki gestapo jak wróciłem kiedyś najebany po melo no i nie było tam takich momentów :///
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
obejrzałem tego Znachora nowego i byłem zdziwiony jak zajebiście zrobili scenografie, świetnie to wszystko wyglądało
to jak było przedstawione i zagrane też było git, ale ten element filmu zdecydowanie najbardziej przykuł moją uwagę
jedyne do kogo się mogę przypierdolić to dział montażu bo było kilka takich xd momentów do wycięcia jak np to przeciągnięte ujęcie na auto w końcówce jak jechali do tego sądu czy ta scena na początku z wypadku która też wyglądała giga tandetnie i pewnie można to było lepiej poskładać
to jak było przedstawione i zagrane też było git, ale ten element filmu zdecydowanie najbardziej przykuł moją uwagę
jedyne do kogo się mogę przypierdolić to dział montażu bo było kilka takich xd momentów do wycięcia jak np to przeciągnięte ujęcie na auto w końcówce jak jechali do tego sądu czy ta scena na początku z wypadku która też wyglądała giga tandetnie i pewnie można to było lepiej poskładać
oglądałem wczoraj film GAD na netflix i bardzo mi i się podobał
Spoiler
ale wkurwiają mnie w filmach ostatnio takie końcówki co są niedopowiedzenia i nie wszystko jest wyjaśnione, ja prosty chłopak jestem chciałbym zobaczyć jak kurwy są jebane do spodu a nie się domyślać...
jakie sa najstraszniejsze horrory i najzabawniejsze komedie jakie ogladaliscie?
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
nie widziałem straszniejszego horroru od Blair Witch Project, ale to w sumie pewnie dlatego, że obejrzałem ten film po raz pierwszy w wieku bodaj 13 czy 14 lat w nocy będąc samemu w domu. nic później mnie tak nie poorało, a współczesne horrory to w większości meh, choć też nie sprawdzam jakoś sumiennie.
z komedii to pewnie Monty Python i Święty Graal. nic śmieszniejszego nie przychodzi mi do głowy.
z komedii to pewnie Monty Python i Święty Graal. nic śmieszniejszego nie przychodzi mi do głowy.
Ktoś pomoże jaki to tytul
Dawny film, główny bohater coś w stylu Tarzana lub Conana Barbarzyńcy i przenosi się do czasów gdzie jeżdżą samochody itp.
Dawny film, główny bohater coś w stylu Tarzana lub Conana Barbarzyńcy i przenosi się do czasów gdzie jeżdżą samochody itp.
@oyama Często ludzie błędnie interpretują horror jako gatunek, który ma tylko i wyłącznie wzbudzać strach i w którym mają pojawić się jakieś stwory lub niewyjaśnione zjawiska, on jest dość bardziej rozbudowaną wariacją, ale jeśli weźmiemy produkcje, którą mogą przestraszyć to wszystko będzie zależne od wieku człowieka jego postrzegania świata oraz zbudowania klimatu podczas seansu, będąc dzieciakiem i oglądając samotnie w ciemnościach taką formę kina to w sumie większość staroci wzbudzała poczucie strachu od "Nosferatu" "Draculi" czy wcześniej wspomnianego "Blair Witch Project" po którym technika foound footage zyskała mega popularność, obecnie mając już na karku trochę lat chyba nic nie jest w stanie mnie przestraszyć, ale to nie zmienia faktu, iż dalej ten gatunek wypluwa genialne produkcje, które do dziś robią wrażenie, przykładowo z tych nowych "Lighthouse" " Mów do mnie" "Malowany ptak"."Dziedzictwo Hereditary" czy seria "Cichego miejsca". Horror to chyba jedyna odmiana z której sprawdzam 90% wychodzących rzeczy od mega gniotów i sprawia mi on niesamowitą frajdę , jeśli chodzi o sam strach to chyba musiałbym wskazać na coś z wytworów tajlandzkich, indyjskich lub azjatyckich u nich są dość specyficzne i klimatyczne rzeczy z ostatnich utkwił mi w pamięci "Medium 2021" z tego co pamiętam przy dobrym nagłośnieniu, zaciemnionym pokoju oraz samotnym seansie miał w sobie takie motywy, które mogły wywołać strach lub z USA niedoceniony i klimatyczny „Szept i mrok”.
Komedii nie jesteś w stanie podać z tego względu, iż po prostu nie pamiętam tej jednej perełki za dużo tego oglądałlem, ale wrzucę za to 3 propozycje horrorów, które mają nutkę uśmiechu „Marwica mózgu” „Jednym cięciem” oraz „Co robimy w ukryciu”
Komedii nie jesteś w stanie podać z tego względu, iż po prostu nie pamiętam tej jednej perełki za dużo tego oglądałlem, ale wrzucę za to 3 propozycje horrorów, które mają nutkę uśmiechu „Marwica mózgu” „Jednym cięciem” oraz „Co robimy w ukryciu”
- ConeyIsland
Przypadek 39. Jak go ogladalem to bylem w szoku ze bez jump scarow i zombiakow mozna mnie z ekranu przestraszyc. Nadal lubie ten film choc juz nie robi takiego wrażenia jak za pierwszym razem.
[Rec] , dwie części wspominam bardzo dobrze, bałem się w chuj
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:48 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
dzieki za propozycje, bo brakowalo nam filmow na czacik. Zapro tez czasami jak macie ochote sie odmozdzyc, link w sygnaturze
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Do głowy mi przychodzą "Tarzan na Manhattanie" i "Z dżungli do dżungli".
Niestety to nadal nie jest to. Pamiętam że tam były portale czasowe i facet wchodząc do niego wracał do swojego świata.
@enjoy1g Bardziej chodziło mi o fakt, iż jako dorosły człowiek inaczej odbiera się strach na ekranie, niż będąc w dziecinnej skórze i dlatego też te pierwsze produkcje, które miałem okazję widzieć najbardziej mnie przerażały.Co do Twojej teorii to po części masz trochę racji, ale osobiście chyba celowałbym w wypompowanie się z pomysłów oraz kreatywności, ciężko o jakiś oryginalny temat, który nie byłby powielany oraz zaskakujący. Finalnie nie przeszkadzają mi filmy powtarzalne np. oparte na opętaniach, nawet bardzo lubię takową tematykę tylko ważne, aby było to dobrze zrobione i niesztampowe. Dla mnie pierwsze skrzypce w horrorze należą do muzyki, jeśli to jest skopane to ciężko temu produktowi będzie się obronić. Podałeś super propozycje, jedną z nich uwielbiam tak samo jak Ty czyli „The Witch” piękne zdjęcia, mroczny klimat i to powolne snucie się kamery po ekranie, świetny, ponury film, ale trzeba go właśnie oglądać po ciemaku i w spokoju.
-
peterkurten
@Pejowski
Może nieśmiertelny?
Może nieśmiertelny?
Niestety nie, może kiedyś znajdę ten film i dam Wam odpowiedź co to było.
Podaj więcej szczegółów, może jakie czasy, charakterystyczna scena, jakiś aktor?
Hercules w Nowym Jorku?