[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

YP_

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: YP_ »

imo mes ma trudnosc z przyjeciem konstruktywnej krytyki. przeciez sa ludzie mu zyczliwy, nie kazda krytyka jest zla. tedas wykorzystal kilka pomyslow od swoich fanow, a mes mial podejscie, ze on wie co robi i nie chce zadnych rad
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2025, 22:01 przez YP_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

xou pisze: 09 wrz 2025, 21:41
2rzyn pisze: 09 wrz 2025, 20:41 Jak tede przestanie odpowiadac Mesowi to przegra podwojnie, z podkulonym flakiem. Przeciez nikt slyszacy nie uzna nigdy ze on prowadzi w beefie. Dukanko kontra Flow majster tournament winner, deliver
ale mes nagrywa te swoje piosenki bez żadnych panczy i ripost, to nie są w ogóle dissy. jedynie tede rzeczywiście go punktuje. tragicznie mes tutaj wypada
Ra suka to jaaaaacek
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

„Drimlajny” miały potencjał, ale zamiast marnować pół dissu na tłumaczenie się z jakiegoś samochodu, trzeba było napierdalać i wyciągać tę prywatę co na lajwach i już bym oczko wyżej ten diss oceniał
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Pisałem już, ale ta prywata o której Tede mówił na lajwie, to potwierdzenie z bardzo wiarygodnego źródła dostał w dniu premiery dissu, wiec nie dało się tego już dograć, a pewnie nie chciał wrzucać niepotwierdzonych plot do dissu. Chociaż już w 64 Lajny nawinął że nie nawija nic z prywaty. A może nie chce mieć na sumieniu Mesa jakby miał się zabić? Trochę go rozumiem, bo miałem do czynienia w życiu z podobnie rozchwianym i nieprzewidywalnym człowiekiem.

Mógłby za to coś z tych wywiadów które oglądał powiedzieć, chociaż w dissie gdzie liczą się efektowne szybkie i celne punche, to analizowanie portretu psychologicznego Piotra Szmidta mogłoby być zbyt obszerne jak na diss, i trzeba byłoby to rozwlec bardziej niż wspomniana wyżej historię z samochodem.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2025, 22:19 przez Sivestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ta prywata to farmazon tedego jak wszystko o czym pierdoli zanim doda "ale nie powiem bo..."
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
dispe

Post autor: dispe »

a w tej linijce nie chodziło bardziej o to, że nie wyciąga nic z prywaty - bo nic o nim nie wie - ponieważ całe życie mu koło ptaka latał?
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

nie chce miec na sumieniu??? kurwa pol lajwa mowil, zeby sie wyhustal

e:
jeden z takich tekstow 1:58:10
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2025, 22:45 przez francocarlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

Jeśli tak było to lepiej dla nas, może Mes doprowadzi go do tego żeby wytoczył tę prywatę i cięższe działa, choć wątpię, tak jak pisałem, Tede może nie chcieć igrać z chorym narkomanem, nie jest mu to do niczego potrzebne a może zaszkodzić biorąc pod uwagę jego dwa procesy.

Dodano po 33 sekundach:
francocarlos pisze: 09 wrz 2025, 22:26 nie chce miec na sumieniu??? kurwa pol lajwa mowil, zeby sie wyhustal
Ale jednocześnie mówił że te brudy które ma to Mes albo skacze z okna albo wbija na lajw Tedego z pistoletem i ich odstrzela. Można dojść do wniosku że te brudy to większy kaliber niż zwykle pierdolenie o sznurze.
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

jak mes tedego wkurwi to pewnie wjedzie ta prywata, wieprz wie jak baitowac
Obrazek
Awatar użytkownika
Sivestro

Jak jesteśmy w samochodach, to gdzie Mercedes?
Czy ci ona nie mówiła, że wszystko zabierze?
Szczerze to mam w chuju, a i tak ci nie pasował
Kiedy wysiadałeś z butów wystawała słoma
Ale mi siadły te wersy z Drimlajnow, myślę że co jak co ale wyzywanie od wieśniaków ze słoma w butach i tekst o bejbimamie może Szmidta zakłuć xd
Awatar użytkownika
Haczapurjan

@Sivestro Dobra, ale już jokes aside, jak Jacę nawet Mes może wziąć na huki, to było nie wchodzić w beef w ogóle. Na streamie po nim jedzie jak po burej suce, to czemu w kawałku nie może? Mes to jest wygodniś, co odnalazł sens życia w synku, a ta cała psycholandlordowa przewóźka to tylko kreacja. Jak Tede rzeczywiście obsrał się tej „maski” jaką Mes przywdział, to tak jak pisałem na początku - było w beef nie wchodzić, bo daje vibe zachowawczego wydygańca, co się boi mocniej przyjebać
Awatar użytkownika
Sivestro

No i właśnie tutaj nasze zdania są rozbieżne bo ja uważam że w Drimlajnach dobrze i mocno całkiem w niego wjechał. Z brudami tak jak pisałem, miał niepotwierdzone a jak potwierdzili to było za późno, premiera już była ustawiona.

Nie popieram w pełni opinii że Tede jest zachowawczy, przy tym co nawija i zarzuca mu Mes to Tede dużo grubiej pojechał, szczególnie w Drimlajnach.

Mam wrażenie że Mes wystartował w tym beefie z jakimś handicapem za niepełnosprawność i trochę więcej mu się wybacza, a od Tede za dużo wymaga.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Sivestro pisze: 09 wrz 2025, 22:40 Nie popieram w pełni opinii że Tede jest zachowawczy, przy tym co nawija i zarzuca mu Mes to Tede dużo grubiej pojechał, szczególnie w Drimlajnach.
Debiutancka walka coming, chcesz mnie pobić?
Ile ty masz lat, homie? Kogo z siebie robisz?
Japie lafie, ty na tym etapie już chcesz bić mnie
Ja myślałem, że to rap jest - i bijemy się lirycznie
Te linijki w „Drimlajnach” to ewidentna próba deeskalowania. Już nie ma zapraszania na Kabaty i ugoszczenia soczystym pętem na ryj jak w filmiku po „Suce”, tylko obsranko i przekaz na zasadzie: „Ej ziom, ale to rap tylko ziom, wiesz, tylko majkami się stykamy”.
Nie namawiam do napierdalania się, bo faktycznie powinni się bić tylko lirycznie, ale wyobrażasz sobie np. Peję, co obsrany nawija, że on tu tylko na majku chce i bez przemocy, peace and love? No nie, bo tracisz image bojowego rapera, sam się kastrujesz na wstępie, chociaż nawet zagrożenia nie ma.

W remixie „69” oryginalne linijki, że „możesz tylko wpierdol dostać”, „poczujesz jak się grubo pizga”, „ktoś, kto coś waży może wyjść zza rogu” - tego nie ma, wyjebał to, w innych linijkach zostawił „pierwotne konstrukcje”, a to specjalnie wypierdolił, bo jest obsrany po prostu.

No kurwa nie będę udawać, że tego nie widzę.
Awatar użytkownika
francocarlos

a ja namawiam, niech sie napierdalaja, albo niech to bedzie ten beef, w ktorym naprawde slowa zabily
Awatar użytkownika
Sivestro

@Haczapurjan ja też to widzę, ale kurwa, Tede ma dwa procesy. Pomyślmy jak normalni ludzie a nie raperzy, co on ma zrobić z tym Mesem jak ten przyjdzie go bić, wjebie mu, temu coś się stanie i ma przejebane. No ewentualnie dostanie wpierdol, nigdy nie mówił że jest z ulicy i że to jest jego świat.

Czy problemy prawne i utrata swojego zajebistego raczej życia na które zapracował przez tyle lat sa warte tego żeby się bić z Piotrkiem Szmidtem który po 40 na nowo odkrył swoje freak fighterskie powołanie?

Uważam że nie warto klepać Mesa, typy się nie znali jeszcze jakiś czas temu, to tak jakby wpierdolic zulowi i mieć za niego przejebane. No po co?

PS Też chciałbym żeby obaj pojechali dużo grubiej, ale to chyba nie ten wiek.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2025, 22:57 przez Sivestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
francocarlos

tak sie tylko zgrywam. czekam na wspolny numer
YP_

Post autor: YP_ »

ja uwazam, ze mes nie wyjebalby mu na dzien dobry, tylko skończyłoby sie na pogadance. tede sam go zapraszal wiec tez slabo, ze pieprzy o problemach prawnych, a odgrazal sie mesowi, ze zaprasza na kabaty
Awatar użytkownika
Sivestro

Ja liczę na to że jak się skonfrontują to obaj będą się nagrywac na lajwy na insta, zwycięży ten kto będzie miał więcej serduszek

Tapujemy widzowie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Sivestro pisze: 09 wrz 2025, 22:55 Uważam że nie warto klepać Mesa, typy się nie znali jeszcze jakiś czas temu, to tak jakby wpierdolic zulowi i mieć za niego przejebane. No po co?
Szczególnie że po kolejnym wpierdolu jest ryzyko że Mes nie wstanie
Haczapurjan pisze: 09 wrz 2025, 22:49 Te linijki w „Drimlajnach” to ewidentna próba deeskalowania. Już nie ma zapraszania na Kabaty i ugoszczenia soczystym pętem na ryj jak w filmiku po „Suce”, tylko obsranko i przekaz na zasadzie: „Ej ziom, ale to rap tylko ziom, wiesz, tylko majkami się stykamy”.
Mes powiedział sprawdzam i przyjechal na Kabaty po odbiór pęta ale Tedego nie zastał a tera Jacek wydygany
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Truten

Post autor: Truten »

Naukowcy przeprowadzili symulację starcia fizycznego Szmidt vs Graniecki:

Obrazek

No bez jaj, Piotruś ma uliczny rekord 1-247 w tym porażkę przez fekalne poddanie.
ODPOWIEDZ