FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Piters

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: Piters »

tez mam Isaka + Muniza, ktorych chyba skład stracił i tak mnie boli robienie transferu na jedną kolejkę, gdy na dzikiej karcie przechodzą xd

ale no nie mam ławki, wiec chyba nie ma opcji i któregoś trzeba bedzie pogonić na Vardiego
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja właśnie doszedłem dziś do wniosku że wypierdalam Muniza, biorę Levina, ale nie na 1 kolejkę, tylko olewam dziką kartę i kolejne planowane ruchy to Gabriel w miejsce Gvardiola (podwojenie obrony Arsenalu) i Mbeumo w miejsce Ezego.

I w ten sposób mam.

Flekken
Trent, Gabriel, Saliba, Faes, Harwood
Mbeumo, Jota, Smith Rowe, Salah, Rogers
Pedro, Haaland, Levin

imo bardzo dobry skład nadal i nie potrzebuję wcale karty. Chociaż od jakoś 2 kolejek byłem przekonany że ta karta w gw6 wejdzie.
imcat

Post autor: imcat »

Też myślę czy z dziką kartą nie poczekać jeszcze trochę, ale jak patrzę na ten skład to nie ma chyba sensu. Z Arsenalu mam tylko Havertza, który przez brak Odegarda będzie pewnie cofnięty więc z ofensywy zostaje tylko Saka do wzięcia. Do tego przyda się jakiś obrońca kanonierów co już daje konieczność przynajmniej 3 transferów.

Nie wiem też czy granie dalej podwojoną pomocą LFC to najlepszy pomysł, dwie kolejki i zaczyna się seria: CP, Chelsea, Arsenal, Brighton, AV, a potem jeszcze City i Newcastle, do tego LM. Przy takim kalendarzu to wyjebanie TAA chodzi po głowie. Do tego zaraz City wskakuje na spoko fixy i chyba będę musiał przeprosić Norwega, który oczywiście w dwóch najbliższych kolejkach zalicza blanki. Finalnie więc skończę chyba ze składem Haaland + Salah, obrona Arsenalu i pokemony - nawet już kilku sobie upatrzyłem co może dać sporo zabawy, tylko niech nie odpalą jeszcze w tej kolejce.
Awatar użytkownika
Piters

Też mnie boli trochę granie już teraz, ale jak patrze na ten skład to bym bez kitu wyjebał z 3/4 i najchętniej zagrał już w tej gdyby nie City - Arsenal, mimo że dwie kolejki luźno awanse

Bede musiał rozkminić czy wziąć tego Salaha, pewnie ta kolejka mi na to odpowie. Z TAA podobnie, gra mega ofensywnie, ale co z tego skoro nic nie daje + schodzi często szybciej. Z Joty na bank rezygnuje, zara rotacje zaczną grubsze wlatywać pewnie, a i tak schodzi szybko

Z drugiej strony chyba jednak chociaz jednego z Liverpoolu bede chciał zostawić, więc jeden z Salah/TAA wleci
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Ja wywalam Isaka za Welbecka a za Gvardiola wlatuje Trent, mam dwa wolne transfery więc brak minusów. Kapitan Salah.
Awatar użytkownika
Mietek

Ja Trentowi nadal ufam. Defensywa wygląda świetnie Liverpoolu, a sam Trent to naprawdę jest turbo pech i nie jego wina, że on tu z 2 asyst nie ma. Te asysty dojdą. Fakt, że kalendarz się komplikuje ale bez przesady, jeszcze kilka kolejek zostało, a potem się zobaczy.
Awatar użytkownika
Piters

Ten TAA mnie boli, że schodzi około tej 70 minuty, za 7.0 w obronie chciałbym typa co gra te 90 minut w większości
Bakan

Post autor: Bakan »

Ja TAA trzymam do 8/9 kolejki, potem będę myślał. Mało tych punktów jak na obrońcę za 7.0, ale prawda, że spory niefart.

Podobny kredyt zaufania do Rogersa i Gibbsa-White’a. Szczególnie temu pierwszemu coś w końcu musi zacząć siadać, bo ten drugi to tak sobie gra.
imcat

Piters pisze: 20 wrz 2024, 14:19 Ten TAA mnie boli, że schodzi około tej 70 minuty, za 7.0 w obronie chciałbym typa co gra te 90 minut w większości
Z drugiej strony przy zachowanym czystym do tej 70 minuty masz spokój, że nie będzie farfocla w końcówce xd.
Mietek pisze: 20 wrz 2024, 13:37 Ja Trentowi nadal ufam. Defensywa wygląda świetnie Liverpoolu, a sam Trent to naprawdę jest turbo pech i nie jego wina, że on tu z 2 asyst nie ma. Te asysty dojdą. Fakt, że kalendarz się komplikuje ale bez przesady, jeszcze kilka kolejek zostało, a potem się zobacz
Brak punktów z przodu to niefart i pewnie prędzej czy później będzie kolejka gdzie TAA walnie dwucyfrówkę, ale osobiście bym tak tej defensywy LFC nie wychwalał. Były 3 czyste konta w pierwszych 3 meczach, ale chociażby z United to była głównie zasługa Alissona i brak wykończenia ofensywy MU. Terminarz na 2-3 kolejki nie jest najtrudniejszy pod kątem zwycięstw, ale jakoś przeczucia do czystych kont nie mam, obym się mylił. Do tego dochodzi info, że Alisson podobno nie trenuje bo ma jakiś uraz, więc jeśli wypadnie na dłużej to tym bardziej będzie ciężko.
Awatar użytkownika
Mietek

Tak, ja też widzę granie 70 minut jako plus.
imcat

TAA w końcu zwrot z przodu + czyste, chociaż brakło kilka centymetrów by był samobój, dziękuje Pan Caoimhin.

Odpaliłem wczoraj dziką i chuj wie co tu zrobić. Haaland kupiony, zaraz taki terminarz, że będzie walił po 3 gole (nie będzie bo kupiłem), a chłop dostaje bonusowe punkty za bycie sobą i zamiast kończyć dzisiejszy mecz z 5pkt po żółtej kartce, to ma 9 za jedną bramkę, a na 3 bonusu siedział nawet jak City przegrywało xd. Kusi wyjebać Salaha i wziąć Diaza jako cover, ale nie wiem czy nie będzie rotowany - jak na razie gra w podstawie każdy mecz i chuj wie jaki Slot ma plan.

Chciałbym też jeszcze kogoś z ofensywy City, w planie był Foden, ale nawet jak KDB wypada ze składu to on zaczyna na ławie więc chyba nie ma sensu ryzykować na dzikiej brać niepewnego gościa. Za to chyba podwoję Everton w ofensywie, a co mi szkodzi.
Bakan

Bolesna prawda o mnie, jako graczu, jest taka, że wszystkie moje nieszablonowe zagrania jak Andersen, Kulusevski, Gibbs-White i Jota, okazały się mniejszymi, lub większymi niewypałami i żadnego w składzie już nie mam. Broni mnie tylko trochę Robinson z Fulham, bo coś tam punktuje.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Wziałem w końcu WC i piękny skład mam, Gabriel, Taa, Saliba, Diaz,Saka, Haaland, Wood/Jackson, Mbuemo. A pewnie Salah odwali hatty i ESR doda dwie asysty a Arsenal straci gównogola
Bakan

Ja mam inny plan kurwa sprytny.

Salah i Gibbs-White out
Diaz, Saka, Gabriel in

Za -4
Awatar użytkownika
Mietek

Ja się zajebałem najebany i przypadkiem wywaliłem eze za mbeumo zamiast jotę za mbeumo więc chyba za kolejkę pozbywanie się Joty za Maddisona.

Edit: Jak tam plany odnośnie opaski na ten weekend? Ja się zastanawiam nadal czy Salah czy Haaland, skręca mnie w kierunku Salaha bo wydaje mi się, że Liverpool może kompletnie rozmontować to Wolves a Newcastle u siebie chyba coś tam jednak broni.
imcat

Kombinuje z tą dziką i chyba potencjalna kontuzja Rayi mi wyjaśniła w którym kierunku iść. Miałem w miarę standardowy szablon z mocniejszą obroną, ale aktualnie zmieniłem go na dość chujową (na papierze) obronę kosztem paki z przodu. Brak TAA pewnie zaboli, no ale nie można mieć wszystkich, przynajmniej wcisnąłem Gabriela. Podwojona ofensywa Arsenalu + Salah + Haaland i lecimy z tym.

Na C chyba Salah, dużo dzikich kart zagranych bez niego w składzie, więc jest to jednak jakaś mała różnica, chociaż jak już kupiłem Haalanda to kusi zagrać bezpiecznie.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Ja właśnie skończyłem kleić nowy skład po dzikiej karcie. I tak jak @imcat gryzie mnie brak Trenta ale musiałbym na zbyt wiele ustępstw iść by go zmieścić. Długo nad Watkinsem się wahałem bo jest drogi w kurwę ale jednak myślę, że opłaci się go mieć. Z obrony mam tylko Gabriela a reszta to wacki za max 4.5.
Bakan

Bakan pisze: 23 wrz 2024, 20:58 Ja mam inny plan kurwa sprytny.

Salah i Gibbs-White out
Diaz, Saka, Gabriel in

Za -4
Niespodzianka. Diaz nie okazał się coverem Salaha, Arsenal nie zachował czystego konta, a Saka z blankiem.

Mądrość trenera.

Ps. Saka jednak bonusy, ale wiele to nie zmienia.
Awatar użytkownika
Mietek

a ja se wbilem na 54 punkty bez karty XD
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Najgorszy WC w mojej historii, 34 punkty :lol: A skład wyglądał cudownie. Liczmy że może długodystansowo odda
ODPOWIEDZ