Bedoes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Esdo

Re: Bedoes

Post autor: Esdo »

Kazieslav pisze: 29 lis 2025, 17:02 "kąpali w chacie w 3 osoby w jednej wodzie"

to w ogóle był kurwa standard "polskich złotych latach", czyli 90s i pierwsza dekada 2000. Ja się wychowałem jako typowo blokowa polska klasa średnia 90tych i to była normalna praktyka, podejrzewam, że w większości domów.
Dementuję. Też się wychowałem w bloku w 90tych i taka praktyka była absolutnie nie do pomyślenia. Nigdy nawet nie słyszałem żeby ktoś tak robił, a na pewno nie było to standardem.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Potwierdzam, i to nawet najcięższe patologie które miały problem z ogarnięciem jedzenia, przeciez na wodzie z kranu to chuja można bylo oszczędzić akurat
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

na wsi faktycznie to była powszechna praktyka, ale z tymi blokami też mi coś śmierdzi.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Nie znam twórczości Bedoesa, sprawdzałem dissy na eripe (rozpierdolił go bedi w drobny mak) i teraz odpaliłem klip bo ziomek był odpowiedzialny za ubrania do wideo i w sumie trochę się wzruszyłem. Dla mnie zajebista rzecz, nawet jeżeli nie wszystko jest prawdą, tak jak piszecie.
nic na potem
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

chuj pisze: 30 lis 2025, 12:20 na wsi faktycznie to była powszechna praktyka, ale z tymi blokami też mi coś śmierdzi.
Jestem ze wsi oddalonej od cywilizacji o wiele kilometrów i nigdy się z czymś takim nie spotkałem ani o niczym takim nie słyszałem. Nie do pomyślenia to jest dla mnie.

Od premiery kawałek Bedoesa przesłuchałem raz. To nie tak miało wyglądać.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Wgl coś mi umknęło
Jaka jest historia na lini Żabson vs Bedoes ?
Żaba najebał Bediego?
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Ja co prawda OG z kamienicy ale potwierdzam, że za dzieciaka z rodzicami kąpaliśmy się w jednej wodzie. Wgl wiele mam wspólnego z tymi żalami bedoesa na ubóstwo, ciuchy z rynku, buty victory itp.
I potwierdzam, że bieda za dzieciaka to ciężkie brzemię, ale kurwa nie przepalić tego prawie do 30tki no to może trzeba do psychologa a nie ciągle udowadniać coś na siłę
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Normalnie stary się mył ostatni u mnie też pozdro bedoes też byłem biedny ubierałem się w ciuchy z rynku jak każdy
Nie wiem jak u was ale u mnie w Polsce powiatowej wszyscy raczej byli tak samo biedni i nie czuć było że ktoś ma więcej pieniędzy jak każdy zapierdalal w tych samych spodniach rozsuwanych które miały czerwony napis hooligan albo berserker i bluzie po kimś tam starszym
Ale tak jak kolega wyzej napisał nie wiem czy warto to rozpamiętywać po 30 latach ale może jest inaczej jak żyłeś w mieście i widziałeś bogatych chłopców w ubraniach Nike. Swoją drogą możliwe że jestem niedojebany w tej kwestii ale w sumie nigdy mnie nie ani osób dookoła mnie nie ruszało to jak ktoś jest ubrany bo byłem zajęty zorganizowaniem diabelskiego łupieżu aby wbić go do lufki czym prędzej
Awatar użytkownika
regulator

Post autor: regulator »

temat kąpielowy potwierdzam, chyba chodziło bardziej o mental rodziców i szukanie oszczędności gdzie się da bo piętnastego dnia miesiąca w sakwie pusto więc pełna kultura niedoboru

Bardziej niż ciuchy z rynku pamiętam pingpong typu brat dostał bluzę clinica na urodziny, wyrósł, oddawał kuzynowi, kuzyn mi, potem ja młodszym synom koleżanki mamy i tak to sobie szło, kto ostatni mądry zachomikował to pewnie teraz to pogonił na Vinted jako vintage ciuch z epoki. Ostatnio dziewczyna lat mniej niż 25 w robocie miała bluzę firmy BAD MAD i zamarłem skąd ona to ma, powiedziała że to taka vintage firma deskorolkowa i już miałem chwilę zawieszenia czy opowiadać jej że słońce moje to jest firma którą nosili wszyscy ludzie z mojego osiedla w latach 98-2004 dzięki zlokalizowanemu przy pętli sklepowi odzież używana z Niemiec i uprzejmości naszych przyjaciół zza Odry którzy wrzucali te ciuchy do niemieckiego odpowiednika kontenerów PCK, ale stwierdziłem że będzie tego słuchała jak ja pierdolenia że za komuny było ciężko i tylko powiedziałem że fajna i coś kojarzę.

Żeby nie było nie na temat do singla wróciłem ze dwa razy i w sumie czekam na następne, trochę z ciekawości czy też będzie morda darta o tym samym czy jednak troche szersza gama tematów i rozwiązań stylistycznych, a trochę z sympatii po oraniu eripe którego chyba nikt się nie spodziewał.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Najgłupsze w tym wszystkim jest to, że Bedoes przecież ostatecznie wygrał życie, więc ta jego historia powinna zupełnie inaczej wyglądać. Spełnił marzenie pomimo przeciwności losu i ludzi rzucających kłody pod nogi. Robi to, co kocha i zarabia na tym tyle pieniędzy, że pewnie już nigdy nie będzie chodził do normalnej roboty. Atrakcyjne młode dziewczyny go lubią, chociaż bez rapu trudno by pewnie było zainteresować jedną. Naprawdę Borys, jest Ci tak źle? Aż tak źle?

A on pierdoli, jakby to dzieciństwo i hejty tak go złamały, że teraz jest nieudacznikiem albo trafił do więzienie i jak wyjdzie będzie miał 50 lat, więc już będzie za późno. A naprawdę jest 27letnim raperem-milionerem, którego muzyka wzbudza takie zainteresowanie, że po powrocie nadal robi miliony pod singlem.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no 1,6mln na yt w dwa dni przyzwoity wynik
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
2do5

Post autor: 2do5 »

aleksy pisze: 30 lis 2025, 16:27 Naprawdę Borys, jest Ci tak źle? Aż tak źle?
może to taki typ typa, który do usranego końca kariery nawijałby o swojej niezłomnej postawie za dzieciaka, nawet gdyby jego największym zmartwieniem było odśnieżanie podwórka po szkole czy coś, zamiast tego wychowywał się bez ojca i śmiali się z niego w szkole, co oczywiście za ciekawą sytuacją nie jest, tylko pachnie narcyzmem to hiperbolizowanie w piosenkach, ale chyba nikogo to nie dziwi, że raperzy są narcyzami, patrz quebo który poszedł o krok dalej i robi z siebie męczennika bożego.

po drugie chodzi o pitos, przecież tak nacechowane emocjonalnie utwory mogą być potężną dawką opium dla odbiorcy - utożsamianko te sprawy, tym bardziej biorąc pod uwagę pozycję borysa, jego fanbase itd, mógłby tam nawinąć że właśnie pisze to gówno po myślach samobójczych i raczej nikt oprócz ślizgawki nie oskarżyłby go o uprawianie sensacjonalizmu

no i co, skoro tak czuje - niech robi, bo albo czuje albo potrafi sobie świetnie to wytłumaczyć w głowie, że faktycznie jest na misji, zrobił to co było trzeba, przy okazji kiermany pełne kwitu, cześć
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoiler
Obrazek
Ja jestem Ryda prosto z Iraku inżynier
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

bedoes króciutko z irackim śmieciem
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Bardzo kurwa dobrze
Props Bedi
Ale fakt dużo tutejszych użytkowników pewnie potwierdzi słowa ciapatego
Jak można wkładać po Quebie
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Vasco de Balboa

Post autor: Vasco de Balboa »

@chuj
Dziękuję. Postaram się, okres jesienno-zimowy bardziej sprzyja e-rozkminianiu na forum.

Co do Rydy, to generalnie powiedział prawdę, jednak zostać wyjaśnionym przez Bedoesa to wstyd :dunno:.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Bedoes go dojechał czytaj nasłał paru przydupasow z ekipy 2137
złap książkę, złap reset

free smly
Kazieslav

Post autor: Kazieslav »

nawet jak nasłał przydupasów to i tak siedemnaście razy więcej niż inne cipy z rap sceny które tolerują tego ciapatego imbecyla i jeszcze z nim nagrywają ;)
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Przecież w tej jego ekipie to Bedoes jest najgrożniejszy. Bedoes wyrasta na największego punishera polskiego rapu. Najpierw eripe, teraz ten. Niedługo jeszcze diksonów pomści.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

No z taką masą, to do tego knura malo kto ma podjazd z pl rap sceny. Jak wyjebie bułę na jape, to swiatlo zgaszone
ODPOWIEDZ