OFFTOPIC FILMOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: OFFTOPIC FILMOWY

Post autor: ConeyIsland »

wczoraj bylem na ferdenheimerze openhajmerze. jestem sajko ciliana wiec jego rola nieobietywnie dla mnie top. film, ku zaskoczeniu, zlecial pieknie i nie czulem ze 3 godziny siedzialem w miejscu. mega, no mega
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Diune 2 oficjalnie przesunięta na marzec.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

:nonono: :(
Mider

Post autor: Mider »

Nowy Fincher
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Nowy Znachor
RIVALDO111
Zbanowany

Nowa godzilla od Azjatów

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Zajebisty trailer.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Mateusz

Post autor: Mateusz »

DoubleB pisze: 18 sie 2023, 9:13 Joe Pesci, który w jednym filmie gra bezwględnego, przewrażliwionego gangstera, w innym przygłupiego przydupasa policjantów, a w kolejnym włamywacza idiotę. To się nazywa wszechstronność. Tak samo De Niro - tu gangster, tam teściu, tu praktykant, tam taksiarz. A Al Pacino w każdym filmie, w którym gra, drze ryja i wkurwia. Nawet Travolta gra lepiej i się go przyjemniej ogląda. każdy film z Pacino to prędzej czy później jego piłowanie mordy, bo musi, nawet w Zapachu Kobiety to spieprzył. Ale chuj w to, wrzeszczy czy nie, i tak drażni ta jego maniera, a zwłaszcza w okołomafijnych klimatach. Taki De Niro to artysta i pierdolony kameleon, gra wiarygodnie. Pesci ma pozycję nie do ruszenia. A kto się nie zgodzi, że Travolta i Sandler, czyli dwaj najchujowsi aktorzy są i tak lepsi od Pacina, jest dla mnie bezguściem i nie ma promila z kinomana w sobie.
Powiem Ci, że ten post to był dla mnie taki liść na odmułę, bo zawsze stawiałem Ala Pacino ponad De Niro przez fascynację Człowiekiem z blizną i Zapachem kobiety między innymi, no ale koniec końców nie da się ukryć, że to De Niro jest lepszym aktorem. Jeszcze ostatnio obejrzałem Dawno temu w Ameryce i utwierdziłem się w tym, że jest to jeden z najlepszych aktorów ever.
RIVALDO111
Zbanowany

Ja szczerze jakoś nigdy nie miałem rozkmin kto jest najlepszyn aktorem z tego mainstreamu Hollywood. Tylko bardziej pod kątem z kim lubię filmy /Sly i Arnold/

Ale gdybym miał się w to bawić to uważam że Jim Carrey to czysta perła w koronie, a jego mimika twarzy to poziom mistrzowski. Polecam jego filmy jak był tylko szarym stand uperem na YT co ten gość potrafi robić z twarzą.
Mider

Post autor: Mider »

Mateusz pisze: 06 wrz 2023, 12:14
DoubleB pisze: 18 sie 2023, 9:13 Joe Pesci, który w jednym filmie gra bezwględnego, przewrażliwionego gangstera, w innym przygłupiego przydupasa policjantów, a w kolejnym włamywacza idiotę. To się nazywa wszechstronność. Tak samo De Niro - tu gangster, tam teściu, tu praktykant, tam taksiarz. A Al Pacino w każdym filmie, w którym gra, drze ryja i wkurwia. Nawet Travolta gra lepiej i się go przyjemniej ogląda. każdy film z Pacino to prędzej czy później jego piłowanie mordy, bo musi, nawet w Zapachu Kobiety to spieprzył. Ale chuj w to, wrzeszczy czy nie, i tak drażni ta jego maniera, a zwłaszcza w okołomafijnych klimatach. Taki De Niro to artysta i pierdolony kameleon, gra wiarygodnie. Pesci ma pozycję nie do ruszenia. A kto się nie zgodzi, że Travolta i Sandler, czyli dwaj najchujowsi aktorzy są i tak lepsi od Pacina, jest dla mnie bezguściem i nie ma promila z kinomana w sobie.
Powiem Ci, że ten post to był dla mnie taki liść na odmułę, bo zawsze stawiałem Ala Pacino ponad De Niro przez fascynację Człowiekiem z blizną i Zapachem kobiety między innymi, no ale koniec końców nie da się ukryć, że to De Niro jest lepszym aktorem. Jeszcze ostatnio obejrzałem Dawno temu w Ameryce i utwierdziłem się w tym, że jest to jeden z najlepszych aktorów ever.
ogarnij się, Pacino to artysta, De Niro zawsze gra Roberta De Niro grającego aktora
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

u d o w o d n i j
RIVALDO111
Zbanowany

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Oficjalnie ogłoszono, że Chłopi są polskim kandydatem do Oscara w kategorii najlepszy film międzynarodowy.
Spoiler
Obrazek
RIVALDO111
Zbanowany

Jeszcze SAG-Aftra musi się dogadać :joint:

Naucz się wreszcie pisać starannie i z szacunkiem do innych, albo wprowadzimy zasadę "ostrzeżenia za literówki".

gogi
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Spoiler
było już tutej?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Na pewno było
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Bardzo dobrze oglądało się nowego Znachora
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Też po seansie wczoraj, potwierdzam
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Leszek Lichota stworzony do tej roli, zresztą już w którymś z sezonów Watahy grał takiego odludka i też bardzo dobrze wyszło. Ciekawa interpretacja, chociaż ja trochę zjebałem[?}, bo obejrzałem wczoraj pierwszy raz w całości tamtą wersję z 1982 i dzień po dniu przez to oglądałem podobny film. Jakoś tak myślałem, że będzie dużo inaczej, a jednak zachowali tę spójność. No ale udany remake, polecanko.
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

mi się bardzo nowy znachor podobał (starego nie widziałem). jak bajeczkę się to ogląda
ODPOWIEDZ