Mata - Młody Matczak (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oKulTywowany

Re: Mata - Młody Matczak (21.09.2021) [Zapowiedź]

Post autor: oKulTywowany »

Hajsy promocja i znajomości od staruszka, pierwsze nagrywki w nobocoto przy aranżacji osób pracujących z czołówką ,mix/master na najwyższym poziomie pomijając ciecia co chwile zwrot,ni z tego ni z owego typ trafia na sb starter.
Michał wpadł pewnego razu na pomysł zostania raperem.Ile to nagrał do teraz ? Około 30 numerów?
Mimo to kreatywnych momentów nie można mu odmówić.
Bedoes zawsze będzie kilkadziesiąt leveli wyżej
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

:lol: Potrójną platynę też mu stary załatwił, połowę tych płyt wykupił sam i trzyma w garażu.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

No Donatanowi tak samo

Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
Idąc takim tokiem myślenia to Sentino powinien dawno mieć diament
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

mario995 pisze: 23 cze 2021, 13:10 Dissowania rządu i TVP ( Patorekacja )
Tak pół na pół się zgadzam z tym co napisałeś w tym poście, ale IMO za poważnie podchodzisz do jego kariery. Typek nagrywa luźne kawałki o życiu licealisty, a że nagrał przy okazji kilka poważnych numerów to wielki plus, ale może właśnie dlatego jest taki znany i jest tym niby "głosem pokolenia" i jest tak popularny bo nagrywa kawałki o piciu perły na schodkach i o wyjeździe na ferie na narty. Ja po prostu nie widzę powodu, żeby wymagać od niego nie wiadomo czego.

A Patoreakcja to dis na Kurskiego, Pawłowicz i Jakimowicza, czy to jest numer antyrządowy? Czy ja wiem.

A ten nowy singielek jest bardzo przyjemny tekstowo i bardzo mierny muzycznie, a szkoda. Nie lubię takich bicików pitu pitu cyk cyk.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

równie dobrze można sobie to włączyć

to też był hit, tylko nowatura i lerka nikt nie określał głosem pokolenia
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

oKulTywowany pisze: 23 cze 2021, 16:38 Hajsy promocja i znajomości od staruszka, pierwsze nagrywki w nobocoto przy aranżacji osób pracujących z czołówką ,mix/master na najwyższym poziomie pomijając ciecia co chwile zwrot,ni z tego ni z owego typ trafia na sb starter.
Pamiętasz taką postać jak PiKej? Pomyśl czemu jego historia nie skończyła się tak samo, mimo że miał zapewne jeszcze większe wsparcie i rodzinę siedzącą od pokoleń stricte w branży muzyczno-rozrywkowej, a nie starego wykładającego prawo, który będzie miał co najwyżej numer do jakiegoś Marka Sierockiego.

Nie lubię Maty, ale ten gość jest wręcz przeciwieństwem twoich zarzutów i gdyby miał być "bananem któremu zachciało się rapować z nadmiaru hajsu", to kończyłby sobie właśnie jakąś uczelnię i czekał na wygodną posadę, tymczasem młody przekonał - bardzo inteligentnego swoją drogą, oglądałem kilka filmów na youtube - starego, że jebać to i on chciałby siedzieć se w studio z ludźmi o ksywach typu Białas, Peja albo Łajcior2115, bo tak jak już mówił wspomniany ojciec Maty: osoby jego pokroju nie muszą robić praktycznie nic, muszą po prostu nie zjebać przygotowanej im ścieżki, tymczasem gnojka z dobrego domu wciągnął hip-hop będący bądź co bądź jednym z najbardziej prostackich gatunków i rzekome wpływy starego nie zapewniły mu tam niczego więcej poza opłaceniem pierwszych godzin w studio.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Ładnie to napisałeś Eswuen, thx. Mi się chciało tylko ":lol:".
Ostatnio zmieniony 23 cze 2021, 19:06 przez sugarhill_notausgang, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

sugarhill_notausgang pisze: 23 cze 2021, 17:35 Tak pół na pół się zgadzam z tym co napisałeś w tym poście, ale IMO za poważnie podchodzisz do jego kariery.
Może to i racja. Hip-hop tętni we mnie :D
Niemniej chyba najsłabsza rzecz jaką od niego słyszałem
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Pomijajac już te pierwsza epke o papierosach, to całość tych *zarzutow* beka.
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Ja mam troche inne informacje pozdro za hajsy to z gówna ulepisz cus ładnego jak nawet nuty ekipy elooo, zrzut to mam na te wasze lol i bekę.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

To dawaj mów. Chyba ze klasyczne wiem ale nie powiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Jeszcze tego podlaskiego sosnowca tu brakowało :rotfl:
Logopeda mi zakazał udzielać informacji
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Dobra widać, że typ sobie w głowie teorie spiskowe układa. Czyli miałem rację, że nie warto odpisywać
Awatar użytkownika
krakowski łotr

Post autor: krakowski łotr »

Ta płyta to będzie legalny napad na bank i jeszcze pewnie na dniach sold out koncertu na lotnisku na Bemowie.
W wywiadzie z Wojewódzkim Mata wspominał że niewiele brakuje do diamentu za "100 dni do matury". Ogólnie to propsik bo takiego wjazdu do mainstreamu to chyba nie było.
Jolo pisze: 21 cze 2021, 20:29 Mata to chyba przebił albo jest na tym samym poziomie rozpoznawalności co Quebo, na YT czy IG każda randomowa "znana" osoba musi napisać sobie komentarz, po prostu słuchanie Maty jest modne. I spoko, bo robi to dobrze.
imo to już od od jakiegoś czasu kręci większe liczby niż quebo i taco razem wzięci
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

fajny ten najnowszy kawałek Maty, teledysk też całkiem spoko i jego fity w stylu Third Wave Ska czyli coś co zawsze propsuje.

Wiadomo, że jego pochodzenie pomaga mu realizować rzeczy na jakim chce poziomie, ale według mnie to nie umniejsza jego talentowi.
Powoli staje się moim ulubionym raperem.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
SupBear

Post autor: SupBear »

w tym kawałku i klipie to jedynie Leosia, reszta out :lol:
ebismolarek pisze: 20 maja 2021, 11:44 Chłopaku idź słuchać pihuja i nie zawracaj gitary sicarios
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Kogo on słucha w zaznaczonym fragmencie? Ja słyszę "Chady", na geniusie też Chady, a w napisach po angielsku jest Mobbyn :bowdown:
Awatar użytkownika
shinner

Post autor: shinner »

ja tez slysze tam "chady", a co do tego ze moze sie to roznic w tych napisach angielskich to trzeba wziac na margines fakt, ze tlumaczy to ten idiota trzy szesc. w patoreakcji bylo to samo, ze gosc sobie wzial za plan zrymowanie calego tekstu i poprzeinaczal znaczenia pewnych wersow. nie wiem na chuj to robia i co to za pierdolony kompleks polskosci.
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

I to że słucham Chady i Codeine Crazy
vs
and accept that i like Mobbyn and "Call me babe"
mocarne tłumaczenie 1:1
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

oKulTywowany pisze: 23 cze 2021, 16:38 Bedoes zawsze będzie kilkadziesiąt leveli wyżej
Możesz rozwinąć?
tbc
ODPOWIEDZ