Ekipa - SEZON 3 (2021)
- Moltisanti
Re: Ekipa Friza - SEZON 3 (czerwiec 2021) [Zapowiedź]
Dobra melodia zawsze sie obroni i wtedy mózg sluchacza ma w dupie dykcje, durny tekst, czy brak podwojnych.
Takie usilnie próby przekonania że jak jutuberzy (i to z pomocą profesjonalistów) coś zrobili to musi byc chujowe, są śmieszne. To jest muzyczka a nie fizyka kwantowa i to taka muzyczka gdzie glupie patusy robią hity, więc nie udawajcie ze takie frizy nie mogą zrobić hita.
Takie usilnie próby przekonania że jak jutuberzy (i to z pomocą profesjonalistów) coś zrobili to musi byc chujowe, są śmieszne. To jest muzyczka a nie fizyka kwantowa i to taka muzyczka gdzie glupie patusy robią hity, więc nie udawajcie ze takie frizy nie mogą zrobić hita.
- piernikowyskoczek
podpisuję się pod tym mocno, przecież to pasuje do mainstreamu jak puzzleRhubarb pisze: ↑10 mar 2021, 10:38 nie chodzi o to, ze to jakas zajebista piosenka, tylko o to ze zabson, tymek, qry czy inni dzisiaj znani raperzy robią rzeczy brzmiące prawie identycznie, z prawie identycznym tekstem, znając życie tegoroczny possecut młodych wilków będzie brzmiał gorzej niż to, a niektórzy nadal zachowują się jakby była jakaś ogromna różnica poziomów. warga czy gimper nagrywali coś co bardzo odbiegało od poziomu nawet najgorszego rapu w polsce, a tutaj dostajemy typowy rap 2021
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Święta prawda. Melodia czy to z sampla czy z wtyczki zawsze robi największą robotę. Bit bez jakiegokolwiek repeat value niszczy nawet najlepszego technicznie raperaMoltisanti pisze: ↑10 mar 2021, 11:06 Dobra melodia zawsze sie obroni i wtedy mózg sluchacza ma w dupie dykcje, durny tekst, czy brak podwojnych.
Tak jak wspomniano wcześniej, niczym się to nie różni od tymków, chillwagonów i młodych wilków, ale dorzucamy do tego teledysk, na który może sobie pozwolić w tym kraju garstka osób, ale nikt nie wyjebie tyle siopy, za co props, dorzucamy prosty taniec, który przejmie popularną platformę tiktok, no i co najważniejsze dla mnie, ta cała wytatuowana czarnulka wjebała się tak, że te wszystkie Kary, Wdowy czy inne Admy nigdy się nawet nie zbliżą do takiego poziomu luzu z tym swoim stopro rapem w rapie, a pewnie robiła to pierwszy czy drugi raz w życiu. No i już wiem, że ma na imię Marcysia, kibicuję, tak się mnoży fanbejs
Haha większość singli jest tutaj jechanych, które są zbudowane lepiej od tego i nawet brzmią lepiej, a jak wlatuje taki przeokrutny syf to wam melodia nagle pasuje xD Co do tej drewnianej choreografia jest straszna imo, ale ta młodziutka z tatuażami wydźwięk ma ciekawy.
Bo widzisz ziom, 90% wielce obiecujących trapowych młodzików, kserujących wszystko co było w PL i za granicą, musi wkręcać kiche, że to co oni robią to jest kurwa freshhh i oni zaraz zjedzą rapgrę, co najczęściej jest dość śmieszne
A tu jest fanbejs, jest target, jest hajs i ja szanuję, że się potrafi robić biznes. Poza tym obiektywnie, nie ma w tej muzyce nic uwłaczającego, ani obscenicznego. Lepsze to dla małolatów niż słuchanie Malika albo jakichś pedalskich sadboyów
A że przy okazji pokazuje się, ile warta jest ta nędzna scena to inna sprawa, ale za to props tym bardziej. Zawsze miło jak ktoś tak demaskuje chujowość polskiego rapu xD
A tu jest fanbejs, jest target, jest hajs i ja szanuję, że się potrafi robić biznes. Poza tym obiektywnie, nie ma w tej muzyce nic uwłaczającego, ani obscenicznego. Lepsze to dla małolatów niż słuchanie Malika albo jakichś pedalskich sadboyów
A że przy okazji pokazuje się, ile warta jest ta nędzna scena to inna sprawa, ale za to props tym bardziej. Zawsze miło jak ktoś tak demaskuje chujowość polskiego rapu xD
Dobra daveyo, z 3 konta już płaczesz (daveyo, przedszkolanek, SiNi), że ludziom się to podoba, a tę dobrą muzykę, którą wrzucasz każdy ma w dupie. No trudno 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
MalinowyJogurt
No, ale jest różnica jak taką muzykę robią sobie ludzie z hajsem, z pomysłem na siebie, z targetem, w który trafiają idealnie i jest to zrobione tak, że noga sama chodzi, mimo że nikt na spacerze na słuchawkach tego raczej zapętlać nie będzie niż jak robi to jakiś kolorowy eksperyment z ksywką gdzie cyferki odpowiadają za literki typu 4l4n czy inny kvbv$ którzy jedyne co mogą to perłe w żabce kupić
@mario995 No ja się nie zgodzę z powyższym, mam inny pogląd i może jakbym miał te naście lat to inaczej bym odbierał takiego typu projekcje, ale przytaknę Ci, iż target skierowany do naiwnych małolatów i props tak jak wspomniałeś za robienie kasy.
@oldschool O chuj Ci kolego za przeproszeniem chodzi? Gdzie ktoś płacze to po pierwsze, a po drugie wbij sobie to do łba, iż posiadam jedno konto i nie zdarzyło mi się, aby założył tutaj jakiś temat i tam coś wrzucał
@oldschool O chuj Ci kolego za przeproszeniem chodzi? Gdzie ktoś płacze to po pierwsze, a po drugie wbij sobie to do łba, iż posiadam jedno konto i nie zdarzyło mi się, aby założył tutaj jakiś temat i tam coś wrzucał
dno dna, nie wiem jak komuś może "noga przy tym sama chodzić", bit tak prosty że Sławomir ma chyba ciekawsze
no podaj takie przykłady rzeczy, które były zjechane a "były zbudowane lepiej i nawet brzmiały lepiej". kwestia jest taka, że jak jakiś gościu, który żyje z rapu i jest jedynie raperem wrzuca coś na tym poziomie to normalne, ze mowi sie ze gowienko, ale gdy jutuberzy ktorzy w dupie maja rap i robia to dla kasy i zabawy robia cos na identycznym poziomie, to normalne ze mowi sie ze no jest oks, mowienie ze to jakis dojebany numer to raczej zarty, ale fakt faktem ze na tle aktualnego rapu jest to po prostu normalne, a nie przeokrutny syf - chyba ze mowimy caly malik, chillwagon etc to przeokrutny syf, no to tak, ale wtedy to 5% rapu sie nadaje do sluchaniaSiNi pisze: ↑10 mar 2021, 13:07 Haha większość singli jest tutaj jechanych, które są zbudowane lepiej od tego i nawet brzmią lepiej, a jak wlatuje taki przeokrutny syf to wam melodia nagle pasuje xD Co do tej drewnianej choreografia jest straszna imo, ale ta młodziutka z tatuażami wydźwięk ma ciekawy.
od piosenek raperów powinno się oczekiwac czegoś więcej, niż od typowego projektu robionego pod dzieci, a tutaj ludzie ból dupska niektórzy, że Edzio i Filipek shejtowani a przecież dziewięciokrotne wersy
e: żeby nie było, nie podoba mie sie to za bardzo i sluchac tego nie zamierzam nigdy wiecej, ale wiecej cringu i nudy wywoluje u mnie przecietny polski rapowy numer, tylko tyle i az tyle
- przedszkolanek
dobra, ale daruj sobie takie pierdolenie ziomku
a co do całości, jak ktoś na poważnie pisze, że ekipa friza to jest muzyka na poziomie żabsona czy kukona, to mu się zwyczajnie w głowie popierdoliło
już nawet bedoes czy szpaku są ciekawsi
Ale obok ekipy możesz przejść obojętnie i niech się dzieciaki bawią, a widzisz takiego Bedoesa czy Szpaka i już cię wkurwia swoją atencyjnością i gadaniem o uczuciach, braku ojca etc.
Ja osobiście nawet nie wiem co to tak do końca jest ta ekipa, jest sobie ktoś taki jak Friz, kręci na yt liczby, nigdy tego na oczy nie widziałem
Szczerze mówiąc są według mnie rzeczy, które mogą bardziej wkurzać niż to.
Umówmy się
Dwie najbardziej wkurwiające tendencje w PL rapie wg mnie, zwłaszcza jeśli mówimy o wpływie na młodego słuchacza
1. Skrajny hedonizm i pajacerka bez pokrycia < Kaz, Malik, Sentino itp. >
2. Sianie kichy o naprawianiu świata, miłości do bliźnich i płakaniu w poduszke, czyli zwykłe atencyjne gówno
Ja osobiście nawet nie wiem co to tak do końca jest ta ekipa, jest sobie ktoś taki jak Friz, kręci na yt liczby, nigdy tego na oczy nie widziałem
Szczerze mówiąc są według mnie rzeczy, które mogą bardziej wkurzać niż to.
Umówmy się
Dwie najbardziej wkurwiające tendencje w PL rapie wg mnie, zwłaszcza jeśli mówimy o wpływie na młodego słuchacza
1. Skrajny hedonizm i pajacerka bez pokrycia < Kaz, Malik, Sentino itp. >
2. Sianie kichy o naprawianiu świata, miłości do bliźnich i płakaniu w poduszke, czyli zwykłe atencyjne gówno
Ostatnio zmieniony 10 mar 2021, 14:23 przez mario995, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MalinowyJogurt
No normalnie, słuchać tego nie będę, na słuchawki tego nie wrzucę, przy spacerze wjeżdża zawsze stary, cięższy podziemny rapik, ale jak sobie wczoraj grałem w Fife i wleciało to z proponowanych to melodia sprawiła, że człowiek sam się lekko bujał, tylko tyle i aż tyle. I sam nie wiem czy bym to zaliczył do rapu, bardziej pop-rap, muzyka nowoczesna, ale zdecydowanie lepiej jak dzieciak puści sobie to niż jak ma chodzić z jbl i krzyczeć pi pi pizda nad głową. Poza tym to już nie są lata gdzie małolaci latają w przeoranych tenisówkach na nogach i za dużych spodniach po bracie martwiąc się o to czy na obiad będzie coś ciepłego więc siłą rzeczy nie będą w najlepszym okresie swojej młodości słuchać smutów ani żadnego moralizatorstwa tylko odpalą sobie wesołą ekipe. Za moich gimbo czasów słuchało się Chady czy jakiegoś Hemp Gru i patrząc na ilość patusów wychowanych na tej muzyce to chyba wolałbym żeby oni wtedy słuchali ekipy friza
Ostatnio zmieniony 10 mar 2021, 14:19 przez MalinowyJogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
- przedszkolanek
mnie tam akurat szpaku czy bedoes nie wkurwiają, prędzej odwrotnie jak mi wyskakuje atencyjno-klikbajtowy kontent dla 7 latków, a już w ogóle jak to jest kontent muzykopodobny
-
ksiazenieporzadek
no bo, żeby robić muzykę trzeba mieć licencję muzyka
To chyba na odwrót kolego, nie ma takich zapędów jak Ty ,porównywanie tego targetu jak wspomniał @przedszkolanek nawet przykładowo do poziomu Szpaka czy Bedoesa to już profanacja tak samo do rapsów mniejszego kalibra.
Przykro się czyta takie posty, ale tu jest dzieciarnia. FAME MMA, Friz, to nie przypadek że to tak oblegane tematy. Pedalstwo muzyczne na forum ma się dobrze. Ludzie chcą aplikować sobie żenadę i tani pop. Produkty propsowane, self made mani wyśmiewani. Popierdoliło się na tym świecie. Jesteście jak ci znienawidzeni przez was lewacy co pierdolą że Polska jest najgorsza i przypałowa jebiąc i cisnąc bez przerwy polskich raperów.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2021, 14:32 przez radowid, łącznie zmieniany 4 razy.
- przedszkolanek
ciekawe gdzie to znalazłeś w moim poście, szerloku
@SiNi
Nadal sądzę, że lepiej już słuchać czegoś takiego, niż typa który raz łamie ludziom ręcę, a potem płacze, że jest samotny czy co tam ten bedoes teraz nawija
Poza tym, to co mi się tu podoba to to, że nikt tu ( przynajmniej na razie ) nie udaje. Nawet jeśli to ma być po prostu produkt i jest to produkt, to nikt temu nie dokleja łatki Bóg wie czego
Na stole jest hajs, z tego ma być hajs, ma to być łatwe, proste i przyjemne, ale zachować jakieś granice i jest ok, niech sobie w tym pływa ten target który ma w tym pływać
Pod względem czysto muzycznym jest to zrobione poprawnie i właśnie dlatego będzie hitem, a że za 10 lat nikt o tym nie będzie pamiętał, że to jest max komercyjny projekt to tu nie ma żadnego znaczenia
Friz>Bedoes, Szpaku, Pozdrawiam
Nadal sądzę, że lepiej już słuchać czegoś takiego, niż typa który raz łamie ludziom ręcę, a potem płacze, że jest samotny czy co tam ten bedoes teraz nawija
Poza tym, to co mi się tu podoba to to, że nikt tu ( przynajmniej na razie ) nie udaje. Nawet jeśli to ma być po prostu produkt i jest to produkt, to nikt temu nie dokleja łatki Bóg wie czego
Na stole jest hajs, z tego ma być hajs, ma to być łatwe, proste i przyjemne, ale zachować jakieś granice i jest ok, niech sobie w tym pływa ten target który ma w tym pływać
Pod względem czysto muzycznym jest to zrobione poprawnie i właśnie dlatego będzie hitem, a że za 10 lat nikt o tym nie będzie pamiętał, że to jest max komercyjny projekt to tu nie ma żadnego znaczenia
Friz>Bedoes, Szpaku, Pozdrawiam