OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
many-s

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: many-s »

many-s pisze: 24 cze 2019, 9:32
badi pisze: 18 cze 2019, 16:55 chyba sobie wezmę dzisiaj ten hbo go na miesiąc za freeko. co koniecznie obejrzeć? czarnobyl wiadomka, GOT mi się nie chce - co polecacie ptysie? tylko tak żebym się w miesiąc zmieścił ze wszystkim
Band of brothers - właśnie oglądam, 10 odcinków zajebistej opowieści o wojnie z perspektyw różnych ludzi. Jestem na 6 odcinku z medykiem, piękna rzecz. Długo się za ten serial zabierałem i warto na prawdę.
Właśnie zakończyłem przygodę z serialem. Wspaniałe emocje, niesamowita i prawdziwa historia, fantastyczny od strony technicznej, każdy odcinek to majstersztyk. Naprawdę polecam, o wiele więcej niż tylko kino wojenne.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

nie przepadam za anime, ale zacząłem dzisiaj Death Note i jak na razie jestem zadowolony. Pierwsze osiem odcinków bardzo przyjemne
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

El caso alcasser na Netflixie. MUSI to zobaczyć każdy. Warto z wielu względów, temat i realizacja są niesamowite. Sam jeszcze nie obejrzałem całości, a ciężar gatunkowy przygniata. Do dziś żywy i mocny temat w Hiszpanii.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

chciałem tylko powiedzieć, że 3 sezon Handmaids Tale to najlepszy serial w tym roku jak na razie
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

dzisiaj zdecydowałem się skończyć definitywnie Death Note i choć z początku serial mnie zadowalał, tak swoim zakończeniem totalnie mnie zniesmaczył. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na to, że pominąłem dziesięć odcinków, które nie powinny się pojawić i serial powinien zakończyć się na odcinku pod tytułem Silence. Wytłumaczę to tak - postać enigmatycznego L'a była jedyną, która dzięki swojej wiedzy oraz umiejętnościom (między innymi dedukcji) mogła konkurować z Lightem Yagamim, czy też Kirą. Po ostatecznym pojedynku Kiry z L'em pojawił się nowy bohater. Mianowicie białowłosy następca L'a, który tak naprawdę wziął się znikąd i na pełnej piździe zaczął walkę z Yagamim. No i w tym momencie należy zrobić sobie przerwę i kontynuować serial dopiero na zakończeniu. Rzecz jasna zakończenie serialu wypaczy obraz całości, ponieważ jest tragiczne i zamiast uczynić Kirę tym, któremu cały świat będzie oddawał hołd (jedyne słuszne zakończenie w mojej opinii) to woleli spieprzyć wszystko i zrobić wręcz przeciwnie. Zresztą zainteresowani sami zobaczą i jak mniemam będą podobnego zdania co ja, bo Death Note do pewnego momentu jest produkcją, którą warto oglądać i można wpaść w ciąg, gdyż pod kątem fabularnym zaintryguje większość osób. Problem tkwi głównie w tym, że fabuła została spieprzona przez twórców i gdyby zakończyć serial na odcinku Silence - chapeau bas. Rzecz jasna jest to anime wzorowane na komiksie autorstwa innej osoby i tutaj należy się także kopniak w łeb dla twórcy komiksu
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

[mention]oyama[/mention] mamy temat :D Anime - normiki out. Code Geass jest dosyć podobne, ale ma lepsze zakończenie jeśli byłbyś chętny
Bakan

Post autor: Bakan »

Skończyłem Lucyfera i szukam jakiegoś serialu kryminalnego tylko bez takich kurwa głupot jak w powyższym. Mentalista czy Scherlock? Jeszcze coś innego?
oyche

Post autor: oyche »

lie to me
Kalom

Post autor: Kalom »

Broadchurch

Mentalista to taki Dr House trochę. Przyjemny serial z wyrazistym głównym bohaterem, ale co odcinek inna sprawa. Niby jest większy wątek, ale przewija się przez 6. sezonów i pojawia się ledwie w paru odcinkach co sezon. Jak lubisz takie rzeczy to będzie jak najbardziej ok.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Bakan pisze: 15 lip 2019, 18:45 Skończyłem Lucyfera i szukam jakiegoś serialu kryminalnego tylko bez takich kurwa głupot jak w powyższym. Mentalista czy Scherlock? Jeszcze coś innego?
True Detective, Rellik, Broadchurch, The Missing, The Killing, The Fall.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Bakan

Post autor: Bakan »

Kalom pisze: 15 lip 2019, 18:58 Broadchurch

Mentalista to taki Dr House trochę. Przyjemny serial z wyrazistym głównym bohaterem, ale co odcinek inna sprawa. Niby jest większy wątek, ale przewija się przez 6. sezonów i pojawia się ledwie w paru odcinkach co sezon. Jak lubisz takie rzeczy to będzie jak najbardziej ok.
No właśnie szukam takiego odmóżdżacza pod wieczorne piwko więc formuła jeden odcinek-jedna sprawa może być z tym, że nie wiem czy przez 7 sezonów to można uciągnąć :D
Awatar użytkownika
dou

Post autor: dou »

https://www.filmweb.pl/news/Amerykanie+ ... ego-109840

amerykańcy robią dekalog kieślowskiego.
lękam się.
Kiedy umiera człowiek, tracimy całą bibliotekę
Użytkownicy nawiązujący do plhh na maturze: encrenoire, jajca, MalinowyJogurt, Master
Jasny pisze: 08 lip 2022, 11:20 Szkoda, że ludziom mózg nie wraca.
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

dou pisze: 17 lip 2019, 13:45 https://www.filmweb.pl/news/Amerykanie+ ... ego-109840

amerykańcy robią dekalog kieślowskiego.
lękam się.
Nawet jest pod tym "newsem" mój komentarz z 2015.
Awatar użytkownika
joincik

Post autor: joincik »

Najnowszy sezon Final Space wyszedl, trzy pierwsze odcinki sredniawa i moze zniechecic, ale 4 taka petarda, ze az chyba zaraz temat otworze
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Jakie serialowe must-be wrzucić teraz, chłopaki? Dodam, że najbardziej lubię wszelkie thrillery/kryminały/tajemnice, więc fajnie byłoby coś w tym kierunku, ale oczywiście jak warto będzie zrobić przerwę na coś innego, to też bez problemu wezmę. Do tej pory z tych bardziej obowiązkowych widziałem:
Spoiler
-Twin Peaks
-Sopranos
-Gra o tron
-True Detective
-The Wire
-Stranger Things
-Fargo
-Dark
-Narcos
-Breaking Bad
-Utopia
-Mr Robot
-Mindhunter
-Czarnobyl
-Rick i Morty
-The End of the F***ing World
-Wikingowie
-Peaky Blinders
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

The Shield i Aquarius
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

może The Killing (widziałem tylko wersję amerykańską)
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Deadwood, Carnivale, Westworld?

wiem, że głównie o cięższe klimaty Ci chodzi, ale dududududupnij sobie również The Office, IT Crowd, Archera, Bojacka czy Scrubs
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

dupnij sobie punishera byku

e: przyłączam się też do propsów dla carnivale
Awatar użytkownika
bukaj

Post autor: bukaj »

BoJack ofc