Avi

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Avi

Post autor: SWN »

Podbijam Jose żebyś odpalił sobie w całości ten album z 2019

Po prostu dobra płyta na dobrych kurwa bitach, minus taki, że te wspomniane dobre linijki przeplatają się z wordplayami typu młody truskul omawia właśnie w szkole mitologię Parandowskiego. Avi miał (ma?) jebla na punkcie s z t u k i, więc nie odgonisz się tam od porównań "jak", wszystko będzie jak u Herberta, jak u Norwida i będzie pchał te greckie porównania jak Syzyf, ale poza tym pamiętam że katowałem tę płytę jak wyszła i mam słabość do delivery wąsacza który jak rzuca te barsy lekko obok bitu to nie wiem czy zaraz mnie odjebie czy sie rozpłacze

Przy okazji chciałem się upewnić w google, czy na pewno na tym albumie był track od Josego i rozjebały mnie tagi:

Data wydania: 5 lipca 2019
Gatunki: Arabic Hip Hop, Hip-hop/rap, Egyptian Rap, Levant Rap
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Pierwsze dwa albumy od Aviego & Speedy Eggberta bardzo fajne, ale faktycznie za dużo tych porównań do sztuki
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

🇩🇿Choć kojarzony z Raszynem, Avi urodził się w... Algierii. W wywiadzie do czwartego tomu „To nie jest hip-hop. Rozmowy” raper wyjaśnił, jaki splot okoliczności do tego doprowadził:

💡 [Jeszcze tylko dziś z okazji ósmych urodzin wydawnictwa wszystkie książki z cyklu „TNJHH. Rozmowy” kupisz obecnie aż -40% taniej! Sprawdź info w komentarzu i zapoznaj się z wywiadami ze 100 najważniejszymi osobistościami polskiego hip-hopu (blisko 2500 stron)!]

🎙️ „Mój ojciec jest na poły Francuzem, na poły Algierczykiem. Mama poznała go na wakacyjnym obozie w Niemczech, zakochała się i wybrała się do niego. Potem on przyjechał na trochę do Polski i tak wyjeżdżali za sobą; trochę tu, trochę tam. W końcu, mimo że on był innej wiary, wzięli ze sobą ślub katolicki i wyjechali już na stałe do Algierii. Niedługo po moich narodzinach doszło do awantury na tle religijnym, ponieważ rodzina ojca nie pozwalała, żebym został wychowany w wierze katolickiej – zwłaszcza będąc chłopcem, a nie dziewczynką. Moja mama natomiast pochodziła z silnego domu katolickiego, z rodziny wierzącej, więc nie wyobrażała sobie, żebym nie został wychowany w tej samej wierze. Gdy miałem mniej niż pół roku, uciekła ze mną stamtąd, co nie było łatwe, ponieważ w muzułmańskiej Algierii kobieta stanowi de facto własność mężczyzny. Na szczęście udało się wrócić do Polski”.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Czy jest jakis polski raper, którego rodzice nie jeździli sobie na zagraniczne wycieczki w PRLu?
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

pomidor
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
Travson

Post autor: Travson »

To niezły Sycylijczyk algierski
phobos pisze: ten świat to symulacja na zaliczenie jakiegoś kosmicznego studenciakaxd który co roku oddaje ten sam projekt ze zmianami
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

kolejna resortowa córka
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

ja wiem że Avi to muzyczny aktor ale ciekawie brzmi ten fragment w kontekście np. Fenixa
Pochodzimy z rozbitych rodzin
Stary nic nie mówił jak gdzieś wychodził
Mama chciała żebym wyszedł na ludzi
A stary jak wyszedł, tak już nigdy nie wrócił
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

A w rzeczywistości bylo na odwrót i to oni starego porzucili
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
edenmar