a czemu nie? myślę, że raperce byłoby nawet łatwiej to osiągnąć niż raperowi. a to, że w polsce w mainstreamie po prostu nie było jeszcze żadnej raperki, która robiłaby coś interesującego to inna sprawasugarhill_notausgang pisze: ↑11 wrz 2019, 11:26 Nie możesz być raperką w Polsce i zarabiać w ten sposób na życie
AdMa - Slash! (2022)
Re: AdMa - TBA (2019) [Zapowiedź]
- sugarhill_notausgang
No właśnie to miałem na myśli, że nikomu się to jeszcze do tej pory nie udało, a nie że jest to NIEMOŻLIWE. Admie też się nie udało, ale jest jakoś tam rozpoznawalna, więc może trzaskać zdjęcia na insta, przy okazji coś chujowo zarapować czasami, żeby nagrać do tego teledysk.
Z ciekawości sprawdziłem jej instagram i nie widzę gdzie ona z premedytacją eksponuje swoje cycki czy cokolwiek. Normalne zdjęcia, a cycka ma to czasem kawałek widać 
sugarhill_notausgang pisze: ↑11 wrz 2019, 11:11 Czerwień żółć ala flaga
Tranquilo, nie przeszkadzaj
Miksuj to w szklance, barman
Pomarańczowa petarda![]()
Tak myślałem, że gdzieś to już słyszałemBoom Trala-lala Karramaba oszalał!
- Moltisanti
To że wciąż nie ma na tej scenie dobrej raperki jest najlepszym dowodem na to ze laski nie mają takiego parcia na zarabianie hajsu jak faceci. Kurwa przeciez jest taka luka na rynku, że wystarczy być atrakcyjna dobrze spiewac poprawnie rapowac, wjebujesz się na parę fitow i latasz po festiwalach jako ciekawostka za zajebiste siano i piszą o tobie wszystkie media branżowe cokolwiek zrobisz bo jesteś tą jedyną. Przykład admy dobitnie to pokazuje bo jest marna w chuj a i tak atencja branży ciągle się zgadza. Taka Dziarma czy Margaret gdyby tylko się poświeciły temu to to jest tak łatwe do zrobienia ze az żałuję że nie jestem dupą. No ale laski to leniwce ktore piją wino i interesują się netflixem oraz instagramem
Dziarma ma już ponagrywane dużo rzeczy i niedługo wjebie się z buta, poczekaj chwilę.Moltisanti pisze: ↑11 wrz 2019, 23:42Taka Dziarma czy Margaret gdyby tylko się poświeciły temu to to jest tak łatwe do zrobienia ze az żałuję że nie jestem dupą.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- syrop klonowy
Ostatni feat Dziarmy u Żabsona jest tak zły, że raczej nie świadczy na jej korzyść względem AdMy.
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Lilu pierwszy w Polsce rap, outro najlepsze co wyszło od płci pięknej. A to gowno. Pozdrawiam
Lilu jest najlepszą kobitą w rapie bo rapuje jak Lilu i jest w tym dobra a każda inna brzmi jak wdowa w tym że nawet wdowa nie jest w tym dobra.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- przedszkolanek
xDDDDDDDMoltisanti pisze: ↑11 wrz 2019, 23:42 To że wciąż nie ma na tej scenie dobrej raperki jest najlepszym dowodem na to ze laski nie mają takiego parcia na zarabianie hajsu jak faceci. Kurwa przeciez jest taka luka na rynku, że wystarczy być atrakcyjna dobrze spiewac poprawnie rapowac, wjebujesz się na parę fitow i latasz po festiwalach jako ciekawostka za zajebiste siano i piszą o tobie wszystkie media branżowe cokolwiek zrobisz bo jesteś tą jedyną. Przykład admy dobitnie to pokazuje bo jest marna w chuj a i tak atencja branży ciągle się zgadza. Taka Dziarma czy Margaret gdyby tylko się poświeciły temu to to jest tak łatwe do zrobienia ze az żałuję że nie jestem dupą. No ale laski to leniwce ktore piją wino i interesują się netflixem oraz instagramem
Przecież taka Margaret (ale też inne czołowe popowe wokalistki w PL) wyciągają nie mniejsze hajsy z bycia popową wokalistką niż ścisła czołówka polskiego rapu - wyświetlenia, trasy koncertowe i sprzedaż fizyczna to raz (ale i tak nie odbiegają bardzo od rapowej pierwszej ligi), ale one wyciągają o wiele potężniejsze hajsy z radia, reklam, sylwestrów, talentshowów i z itp. dziedzin generalnie niedostępnych dla branży rapowej. Jakby przeszły na rap to właśnie głupie by były. W czołówce popowej w Polsce są większe pieniądze do wzięcia niż w rapie
Dziarma to trochę inna sytuacja, bo ona w tym popowym światku się wybić nie mogła, więc racjonalnie próbuje tam wejść via rap.
A jeszcze inna sprawa, że nie ma za bardzo materiału ludzkiego (bo początkujące piosenkarki wiedzą, że więcej pieniędzy czeka na nie w popie a nie rapie - o ile im się uda) i ludzi skłonnych rzucić hajs na rozruch. No ale można też napisać, że
z którego to samego instagrama potrafią wyciągnąć pieniądze porównywalne do dochodów z trasy koncertowej sporego raperalaski to leniwce ktore piją wino i interesują się netflixem oraz instagramem
właśnie sprawdziłem sobie pare tracków Margo i jak to tam wygląda z wyświetleniami (pod jedną piosenką jest kolo 4 mln) i rzeczywiście jakby taka Margaret, Lisowska czy inne popowe wokalistki miały brudzić ręce rapem to by pewnie skończyły jak Adma, dziwne że one nie muszą robić z siebie na siłe hardych bab i rozstawiać po kątach jakichś koleżanek z branży 
-
sugarhill92
imo, mamy dziewczynę z potencjałem i jest nią RyfaRi
xD imo zadna baba nie ma potencjału na bycie raperką w pl
Basically I'm tired of feeling sick and tired.
- Bunnymen77
nie chodzi o to, ze dupy nie maja parcia na hajs tylko, ze tego nikt nie chce sluchac.
Pan Terry.
- Bryx Fenrir
No cóż, pierwsza taka kolaboracja, w sumie one i Guova to trzy najbardziej rozpoznawalne raperki w PL, więc w sumie dobrze, że udało się taki feat ogarnąć.
- przedszkolanek
ale to tragicznie wyszło, wdowa niech najlepiej wyrzuci mikrofon
będzie klip do numeru z Bonsonem, kręcili w weekend
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
AdMa - Bez Łez (feat. Bonson)
https://tidal.com/browse/track/132429836
https://tidal.com/browse/track/132429836
A jak oceniacie rap Aśki ze Snuza?