Hades - Combo (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Hades - Combo (2019)

Post autor: Jose »

Po prostu od innych różnych twórców oczekuje się innych rzeczy. Dla innych rzeczy włącza się Hewrę, Belmondo czy Sentino, bo rozumiem, że do nich pijecie, a do innych celów Hadesa, Ero czy Wojtka Sokoła. Tak samo z nawijką - kanciate flow Belmondziaka jest jego zaletą, a rapowanie Ero od linijki na solówce raczej wadą (na "Blackbooku" miał więcej luzu) - tym bardziej że ten drugi przekonuje nas o swojej hip-hopowości i chce się odznaczać super flow, a temu pierwszemu zależy na wykombinowaniu kolejnego nawiązania do walenia konia.

A w przypadku Hadesa trochę lipa, że po wysłuchaniu całej płyty niewiele z niej zostało w głowie, bo on przecież potrafił nieźle pisać, ale dam jeszcze szansę, to może otrząsnę się z tego, jak superowe są tu bity i poświęcę mu więcej uwagi. Imo i tak grunt, że on tam nie przeszkadza, głos ma fajny, ale jak słyszę kolejne wersy o fraktalach to :dunno:
DeDoK

Post autor: DeDoK »

po prostu za duzo mysli po zjaraniu sie ziomek, eh
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

pytałem generalnie, czy większe zwracanie uwagi na teksty w boombapach nie jest zdeterminowane w jakiejś mierze tempem bitu i nawijki

na koniec jeszcze dodam, że dla mnie truizmy hadesa to najmniejszy mój problem z nim na tej płycie - kulawe flow, nienajlepsze akcentowanie (przede wszystkim źle brzmiące), obracanie się w stylówkach, w których się nie odnajduje (jak ta lehopodobna z początku)
Denar

Post autor: Denar »

Macie prawo do krytyki Hadesa ale przecież on już na swojej solówce w 2011 walił taki wersami:

"Politycy chcą aby było normalnie,
Ten rząd kłamie i nie pomaga mojej mamie"

Ja nie miałem dużych oczekiwań, prawdopodobnie gdyby nie bity to raczej bym jej dał 6/10. Znam ograniczenia Hadesa, to jakim dysponuje warsztatem i osobiście wole by pozostał taki jaki jest. Gdyby na siłę kombinował to pewnie skończyłby jak Kuban lub inny grajek co olewa swój pierwotny fanbase.
Za pół roku zobaczę czy zostanie coś na repeacie
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

slucham sobie wywiadu numera z hadesem w czworce i redaktor numer raz stwierdzil ze jego rozmowca jest raperem ktory jest w stalym ciagu wydawania albumow oraz nie bardzo daje od siebie odpoczac.

przypomne tylko ze ostatnia plyta hadesa ukazala sie w styczniu 2017 roku. kim w takim razie jest kizo?
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

Tego nie wiem, domyślam się za to kim jest Numer
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Słuchanie wywiadów z numerem to jest wyższy poziom męczarni.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

to jest Numer przecież, może mu się Hades właśnie z Kizo pomylił, też dwie sylaby
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

Album lepszy niż poprzedni, ale głównie przez porządne podkłady Bartocuta. Sam Hades dość nudny, przy drugim-trzecim odsłuchu już męczyłem się z końcówką płyty.

Z czym może mi się kojarzyć sampel z "Mi Casy" ? Wydaje mi się, że to ten sam, co w "6AM in Girona" Taco, ale nie jestem do końca pewien.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

A mi się bardziej podobało "Świattło", chociaż chyba przez bity Killing Skills. Wynudziłem się przy tej płycie. Hades polski Roc Marciano i mimo mojej sympatii do tego drugiego nie jest to komplement.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2020, 18:46 przez Yayo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Świattło*
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Rzeczywiście, poprawiłem.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

wróciłem do płyty i dla mnie ma fajny repeat value zwłaszcza na obecne siedzenie w domu.
co do zarzutów o truizmy i nawijkę to bardziej widzę zjaranego hadesa w pokoju z tapetą w jungle, odpalony joint w łapie, wolny eklektyczny (barto :bowdown: ) bit i 1000 myśli na minutę z których to puzzli trzeba ułożyć rap. Nie czuję, żeby on te bajki chciał mi podać jako prawdę objawioną tylko to jest odbiciem mindsetu podczas tworzenia płyty i nawet nie odnosze wrażenia, że on sam w te fraktale wierzy po prostu nosi głowe w chmurzeee, od dzieciaka nikt go nie rozumieee
i cannot be a thug they dont dress this well
pociejyo

Post autor: pociejyo »

Dobrze ujęte, te teksty Hadesa patrząc na to tak na sucho mogą się wydawać słabe, ale trzeba skumać jego mindset i trochę się wczuć w klimat to zupełnie inaczej się odbiera i to jest abosultnie unikalna stylóweczka, a flow to jest w ogóle na poziomie najwyższym. Ta płyta to jedno z lepszych wydawnictw tamtego roku jak dla mnie.
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

Ten kawałek to totalny rozpierdol, klimat się sączy, właśnie sobie wyszedłem w jessienny deszczowy wieczór na spacer i bardzo przyjemnie się słucha całej płytki
eddy_wata pisze: 26 mar 2020, 20:23 Nie czuję, żeby on te bajki chciał mi podać jako prawdę objawioną tylko to jest odbiciem mindsetu podczas tworzenia płyty i nawet nie odnosze wrażenia, że on sam w te fraktale wierzy po prostu nosi głowe w chmurzeee, od dzieciaka nikt go nie rozumieee
+1 pod tym zdaniem, ponieważ też mogę się mogę z nim utożsamiać (tzn. z Hadesem)

znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
ODPOWIEDZ