Sitek - Nowy vibe (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Wtn

Re: Sitek - TBA (202?) [Zapowiedź]

Post autor: Wtn »

Nie siedzi mi żaden kawałek z płyty,mam wrażenie że chłop jakąś ameryczke chce robić a mu to w ogólnie nie wychodzi
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A mi się podoba ten ostatni singiel, pierwszy numer z płyty który chcę przesłuchać więcej niż raz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
elokvrwa

Post autor: elokvrwa »

To jest piękne że nawet teledyski wszystkie są takie same xD
:dunno:
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Naprawdę niezły kawałek, chociaż YP zupełnie niepotrzebny, Sitek poleciał nieźle, natomiast JNR pozjadał totalnie, fantastyczna zwrotka.
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

Ten YP bardzo interesująca stylówa, chociaż połowy słów nie rozumiem przez modulację głosu. Sitek jak zawsze - nie mam pojęcia o czym kurwa jest ta zwrotka. Pierdoli bez ładu i składu jakieś frazesy i nie wynika z tego kompletnie nic. Refren tragiczny. Nie spodziewam się po nim już niczego dobrego. JNR pozjadał obu poprzedników, chyba jego najlepsza zwrotka jaką słyszałem, pięknie nawinięte i wykombinowane, zajebisty followup do 2nd thoughts. Niech on już da coś solo.
Obrazek
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Sitek robi Fivio Foreigna świat na chuju staje
Bart

Post autor: Bart »

zajebiste...ależ bit wysmażył.
frontkick

Post autor: frontkick »

Z tego co widzialem w artykule na cgm to Sitek dolaczyl do grona najbardziej niedocenionych postaci na polskiej scenie, piekna sprawa zyc w swiecie w ktorym to ze nagrywasz chujowa muzyke to wina fanow-ignorantow ktorzy sie nie znaja a nie twoja
daveyo

Post autor: daveyo »

Oczywiście, że Sitek jest niedoceniany. Przecież większość osób non stop przywołuje jakieś pierdoły typu "przespał swoją szansę", "jakby kiedyś wydał płytę to teraz byłby super, a tak to nie jest". Kiedyś potrafili skumać fenomen/potencjał i kibicowali, a jak nie zrobił tego co chcieli, bo na tamtą chwilę tego po prostu nie czuł to zrobili wycofkę.

Na szczęście są osoby, które doceniają jego kunszt i będą go wspierać. No, ale tutaj już trzeba mieć wkrętkę w muzykę, a nie jak większość, która tylko przechodzi tutaj bokiem.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

imo sitek niczego nie przespał, bo nie było co przesypaić
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Sitek ft. Gedz - Nie zasnę (prod. Loaa) [Official Video]

Można zmienić tytuł tematu na Sitek - Nowy Vibe (18.09.2020) [Zapowiedź]
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

O kurwa jak zazwyczaj nic nie mam do daveyo to ten post wyżej straszny :what:

Sitek po prostu przespał szansę, bo scena go nadgoniła i przegoniła, to tak jakbyś powiedział że Beeres nie przespał szansy, dalej jest zajebisty. No nie, to że w 2013 był jednym z największych kotów to nic nie znaczy, 7 lat w rapie to za dużo i nie można stać w miejscu. To tak jakby jakiś gościu grał teraz w ekstrklasie i był zajebisty, ale liga by się tak rozwineła że byłaby na poziomie ligi angielskiej, a ten typ grałby dalej na tym samym poziomie. No byłby chujowy patrząc na poziom ligi.

Dobra się rozpisałem, ten nowy numer nie jest zły, ale w sumie po co tego słuchać jak jest milion lepszych
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Aka M

Post autor: Aka M »

Kurwa ale gówno obesrane tyle autotune to nawet szpaku tysiąc wtyczek nie ma
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Zależy jak patrzeć na przysłowiowe przespanie szansy,swój największy hype już miał jak prawie każdy, rozpoznawalność ma nadal wśród mokrych nastek , płytę wydał ,liczby zrobiła pomimo czasu jej nagrywania. Vibe koncertowy jeszcze jest i hajsik zgarnął większy od życiowego zarobku szarego Kowalskiego to ocb :dunno: . Niech sobie nagrywa i wydaje kiedy chce . Obecnie nudne numery robi jak ten wyżej no ale cóż, może niedługo nagra coś na miarę Chcemy być wyżej i znowu będzie boom.
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Fajny bit, ale tam gdzie LOAA kładzie ręce to można się tego spodziewać. Sitek bardzo fajnie poleciał, podoba mi się to flow, za wszelką cenę chciał pokazać, że ma je dobre co mu się udało. Gedz Gedziula przyzwoicie, aczkolwiek jak na jego ostatnie dokonanie nie wybitnie, trochę gorzej niż gospodarz. Sam numer na plus
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

alcomae

Post autor: alcomae »

Sam jestem w szoku, ale kilka kawałków się mega wkręciło.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Sitek - Nowy vibe (2020)

Post autor: Jose »

Taki to nowy wajb, że czuję się jak kilka lat temu. Po pierwszym odsłuchu zlewa mi się w jeden długi sitek-type-track, trochę groźnie brzmiących wersów wymierzonych w niebo/scenę, śmieszne użycie adliba Griseldy w numerze, w którym zarzuca kserowanie rapu z Niemiec, trochę okrągłych wersów, jeden corny concept track damsko-męski, niektóre bity ratują, ale ziewanko raczej.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Jose pisze: 18 wrz 2020, 10:08 Taki to nowy wajb, że czuję się jak kilka lat temu.
mam identyczne odczucia, absolutnie nic ciekawego nie ma na tym albumie, może poza bitem w 'Albo albo'
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Co nie zmienia faktu, że mało kto tutaj potrafi rapować jak ten kolo.
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
ODPOWIEDZ