[serial] Mr. Robot
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Mr. Robot
e10
niezly troll z tym samolotem od esmaila
trochę zamulony filler, ale
Spoiler
sytuacja, że się rozdzieliły podczas wylotu to chyba zwiastun, że któraś zostanie odjebana
Spoiler
zwiastun już dostaliśmy od tego Irvinga, sam przecież powiedział "matka bohaterki zostaje odjebana w 12 rozdziale, spojler alert!" Pewnie chodzi o 12 odcinek
Spoiler
W ogóle ten koncept motywu lotniskowego - ubranego w formę scenki z taniego filmu romantycznego i muzyczką a'la Taylor Swift brzdękającą w tle
Sezon naprawdę przemocarny i wbijający cały serial do mojej osobistej topki. Jedyny drobny "meeeh", to wtłoczenie motywu molestowania seksualnego przez ojca. Jak dla mnie podane jest to w taki wymuszony i sztucznie podpompowany dramaturgią sposób, wyglądający na coś w stylu "no Panowie - trzeba by dojebać czymś takim chwytliwym". Jak ktoś pisał u góry; forma tego była tak naciągana, że spodziewałem się zaraz wyskoku księdza pedofila, poprzedzonego gadką o konieczności wykluczenia z użycia plastikowych słomek
Spoiler
jestem po 11 odcinku i powiem krótko - Sam Esmail jest jebanym geniuszem.
-
Johnny
Został dwuodcinkowy finał - aż jestem ciekaw co tam odstawią, bo jakaś dziwna faza weszła
Spoiler
Ja na wspak do powszechnych spustów, ocenię ten EP jako najsłabszy w sezonie. Odcinek jak dla mnie udziwniony w taki "tandetny" sposób - poczułem się jak przy ostatnich sezonach Lost(kto pamięta? wpisujcie miasta). Dialog Elliota z Whiterose - mający być takim finałowym "clash of the tytans" - bełkotliwy i mocno żenujący - rodem jak wyciągnięty z jakiś tanich seriali. Jak dla mnie na finiszu zaczyna to być mocno kulawe, ale mam nadzieję, że zakończenie nie pójdzie w jakieś takie klimaty zahaczające wręcz o sci-fi. Znając jednak "twistowość" tej produkcji, to rzucenie takiego czegoś na odcinek przed finałem, zapowiada tenże w zupełnie innym kierunku 
Ostatnio zmieniony 18 gru 2019, 20:25 przez wiciu, łącznie zmieniany 1 raz.
dawno tak nie czekalem na final serialu 
dialog z Verą był zdecydowanie lepszy niż ten z Whiterose
btw top 7 najwyżej ocenionych odcinków seriali zawiera w sobie 4 odcinki z tego sezonu
btw top 7 najwyżej ocenionych odcinków seriali zawiera w sobie 4 odcinki z tego sezonu
Spoiler
nie będzie sci-fi, przecież maszyna Whiterose nie działa, to kłamstwo
Podsumowanie ostatniego odcinka poniżej

Spoiler

Ja przez ostatnie 2 tygodnie odświeżyłem sobie 3 poprzednie sezony bo już 2 lata minely odkad oglądałem i jak dla mnie to z sezonu na sezon coraz lepiej się robiło. Nawet ten raczej uważany za najsłabszy sezon 2 świetnie mi się oglądało. A 3 to już w ogóle
Aż zapomniałem jak dobry był.
Zaraz odpalam dwa finałowe odcinki
Zaraz odpalam dwa finałowe odcinki
-
Johnny
Porypany był ten serial.
Ale finał świetny
Rozbawił mnie ten "efekt Richarda D Jamesa" pod koniec
Ale finał świetny
Rozbawił mnie ten "efekt Richarda D Jamesa" pod koniec
jestem przed finalem
i o co biega
w sumie pytanie to spoileruje
i o co biega
Spoiler
dlaczego go przenioslo, wtfffffffffffffff
zobacz finał to ci powiedzą
Spoiler
dobrze, że tak to zakończyli a nie poszli w jakieś marne sci-fi z całkiem niezłym serialem o hakowaniu
Ostatnio zmieniony 25 gru 2019, 23:42 przez phobos, łącznie zmieniany 1 raz.