Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog (1996)
Re: Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog (1996)
uwielbiam instrumentale na tej płycie, zajebiscie unikalne brzmienie
za to rapu tutaj nie mogę znieść niestety, trochę wannabe gravediggaz tylko tacy co najwyzej sredni w swoim fachu
za to rapu tutaj nie mogę znieść niestety, trochę wannabe gravediggaz tylko tacy co najwyzej sredni w swoim fachu
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
zajebista płyta, byłaby jeszcze bardziej dojebana gdyby wyciszyli tego płaczka na majku, bo po latach brzmi to naprawdę tragikomicznie, ale nawet on nie był w stanie spierdolić potęgi i ponadczasowości tego materiału
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Tak, jakbym miał wybierać z tej trójki to też wyjebałbym Daba, który był najsłabszym ogniwem zespołu
- stratemirat
A tutaj gadają z Dabem
Troche smuteczek, ze Tede nie chce wrzucic zapisu wideo z debiutanckiej trasy Kalibrow w Remoncie z 1996.
- filipthekiddo
ależ mocarna jest ta płyta, zwłaszcza na te czasy, gdzie tzw klasyki sceny hib hop dukały jak moi koledzy z gimnazjum
- SuperRapMaster
Dochodzi duga w nocy. Jedyna słuszna pora na słuchanie tego klasyka.
- oKulTywowany
top of the year,najgorszy rzeczywiscie Dab
This page is no longer available.
- SuperRapMaster
Moim zdaniem żaden mocno nie odstaje, w przeciwieństwie do pfk, gdzie Rahim był ledwo przeciętny.
Odpaliłem w ten czwartkowy poranek i Moja obawa najlepszy numer według mnie, Dab tutaj do przeżycia, o wiele bardziej wkurwiajacy był na następnych płytach
A mi właśnie Dab bardzo siedzi, o dziwo To czyni mnie innym... jest moim drugim najczęściej puszczanym trackiem (po Mojej obawie ofc) i chłop imo z płyty na płyty regres robił. Abradababra i Film z 63 minut są osobistym klasykiem, ale później już nie umiem go brać na poważnie, się jakiś taki cwaniaczkowatowy zrobił na 3:44, a solowe dokonania to już takie typowe kawałki co można wrzucać prosto do radioodbiorników
to kurwa forum rap, nie wizaż
- SuperRapMaster
A dla mnie Konfrontacje to też klasyk.1909 pisze: ↑12 lis 2021, 5:35 A mi właśnie Dab bardzo siedzi, o dziwo To czyni mnie innym... jest moim drugim najczęściej puszczanym trackiem (po Mojej obawie ofc) i chłop imo z płyty na płyty regres robił. Abradababra i Film z 63 minut są osobistym klasykiem, ale później już nie umiem go brać na poważnie, się jakiś taki cwaniaczkowatowy zrobił na 3:44, a solowe dokonania to już takie typowe kawałki co można wrzucać prosto do radioodbiorników
alechłopaki mieli dojebane stylówy, joka szczególnie
jasny wracaj na forum
Super mnie to śmieszy
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
niezwykle sympatyczna recenzja. poleciał sub
jasny wracaj na forum
- marmolad_k2
Znam kanał, czasem oglądam, pozytywny gość.
Moja ulubiona polska płyta rapowa <2000 która imo nic a nic sie nie starzeje głównie przez unikalną produkcje ale też ekspresyjność wokali / flow / teksty i jest płytą ponadczasową, cięzko mi uwierzyć że za 2 lata ta płyta będzie miała 30tke. W 63 Minuty Dookoła Świata / 3:44 / 3xKlan też były spoko, ale do pięt nie dorastały Księdze, a Rahim zmarnował swój talent przestając produkować bity w tym stylu, a zaczynając chujowo rapować, chciałbym usłyszeć innych polskich raperów z tamtych czasów na podobnych bitach.
Moja Obawa mój ulubiony numer o wierze w polskim rapie i też najlepszy numer na płycie
Moja Obawa mój ulubiony numer o wierze w polskim rapie i też najlepszy numer na płycie
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111