Liga Saudyjska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

RIVALDO111
Zbanowany

Re: Liga Saudyjska

Post autor: RIVALDO111 »

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

"W sumie jestem ciekawy czy ci piłkarze, którzy tam idą to są zmotywowani, żeby zostać mistrzem Arabii Saudyjskiej i wygrać azjatycką Ligę Mistrzów czy tylko zgarniać hajs i grać "na alibi".. Może uda się saudyjczykom zrobić jakieś nowe prestiżowe rozgrywki dzięki wywalaniu tyle hajsu.. Trochę beka z ludzi, którzy krytykują te transfery, ale nie widzą nic złego w powstaniu Superligi, pompowaniu hajsu w Premier League czy reformach w Lidze Mistrzów, gdzie zyskują tylko duże kluby.."

komentarz z meczyków @RIVALDO111
RIVALDO111
Zbanowany

Wiele ludzi się nabrało że to prawdziwe meczycho w Arabii a to mecz charytatywny :rotfl:

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
RIVALDO111
Zbanowany

Podobno Coutinho i Veratti blisko...Kataru.

Ciekawe czy naszej lidze powoli wyrasta konkurent ;)
Awatar użytkownika
TruthTeller

Post autor: TruthTeller »

Al-Ahli - Allan Saint-Maximin, Gabri Veiga, Franck Kessie, Riyad Mahrez, Merih Demiral, Roberto Firmino, Edouard Mendy
Al-Hilal - Bono, Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves, Malcom, Aleksandar Mitrovic, Kalidou Koulibaly,
Al-Nassr - David Ospina, Otavio, Seko Fofana, Marcelo Brozovic, Aymeric Laporte, Sadio Mane, Cristiano Ronaldo, Alex Telles
Al-Ittihad - Fabinho, Karim Benzema, N'Golo Kante, Jota i kręcą jeszcze z Salahem

Jeszcze jeden sezon i będą niewiarygodne jedenastki. Rozmach to za mało powiedziane. Dobrze, że już się piłką niemal nie interesuje, bo jeszcze bym z ciekawości oglądał jak Salah czy Neymar wkręcają w ziemie nawet nie ogórków, a korniszony.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

limit 8 zagranicznych mają
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
RIVALDO111
Zbanowany

Obecny prezes UEFA o Arabii.
Spoiler
Arabia Saudyjska masowo rekrutuje zawodników z lig europejskich. Czy obawiasz się tego exodusu?
To nie jest zagrożenie. Chiny przyjęły podobne podejście, kupując zawodników pod koniec ich kariery i oferując im duże pieniądze. W rezultacie chińska piłka nożna nie rozwinęła się i nie zakwalifikowała się do Mistrzostw Świata. Powinni pracować nad szkoleniem zawodników i trenerów, ale to nie mój problem.

Tego lata do Arabii Saudyjskiej trafili nie tylko zawodnicy zbliżający się do końca kariery.

-Są gracze u schyłku kariery i tacy, którzy nie są wystarczająco ambitni, by celować w topowe rozgrywki. O ile mi wiadomo, Mbappé i Haaland nie marzą o Arabii Saudyjskiej. Nie sądzę, by najlepsi gracze wyjechali do Arabii Saudyjskiej. Kiedy ludzie rozmawiają ze mną o zawodnikach, którzy tam wyjechali, nikt nie wie, gdzie grają. Interesują się tym głównie media, ale nie europejska społeczność piłkarska. Musimy poczekać i zobaczyć, ale ani przez chwilę nie wierzę, że może to zagrozić naszym rozgrywkom.

Niektórzy mówili nawet o tym, że Arabia Saudyjska chce wziąć udział w Lidze Mistrzów.

Jedno z mediów wspomniało o tym, nawet nas o to nie pytając. Tylko europejskie kluby mogą brać udział w Lidze Mistrzów, Lidze Europy lub Lidze Europy.

Mówiło się również o finale Ligi Mistrzów w Stanach Zjednoczonych. Sam o tym wspomniałeś.

Brałem udział w podcaście w Stanach Zjednoczonych i dziennikarz zapytał mnie, czy finał Ligi Mistrzów może zostać rozegrany w Nowym Jorku w ciągu najbliższych 20 lat. Odpowiedziałem: „To możliwe”. Gdyby ktoś zapytał mnie o Indonezję, powiedziałbym to samo. Za dwadzieścia lat nie będzie mnie tutaj. Ale następnego dnia przeczytałem: „2026 w Stanach Zjednoczonych”. UEFA nigdy o tym nie wspomniała. Tylko europejskie federacje mogą ubiegać się o organizację finału, nawet kluby. Musielibyśmy zmienić wszystkie nasze zasady, a tego nie chcemy robić. Poważne media proszą nas o wyjaśnienia, gdy mają wątpliwości. Ale niektóre z nich nie sprawdzają, bo jeśli to zrobią, stracą świetną historię. W 2024 roku finał Ligi Mistrzów odbędzie się w Londynie, a w 2025 roku w Monachium. W latach 2026 i 2027 mamy dwóch kandydatów: Budapeszt i Mediolan.

Jak możemy chronić się przed ogromnymi inwestycjami państwowych funduszy?

Nie ma potrzeby się chronić. Każdy udziałowiec jest dobrym udziałowcem, jeśli postępuje zgodnie z zasadami. Mamy surowe przepisy. Mamy prywatne fundusze, firmy i fundusze państwowe inwestujące w piłkę nożną. To jest w porządku.

Kilka klubów jest posiadanych przez tych samych właścicieli, co powoduje coraz więcej problemów. Jak sobie z tym radzicie? W poprzednich wypowiedziach zdawałeś się wskazywać, że UEFA mogłaby być bardziej tolerancyjna, jeśli chodzi o podział.

Mogą istnieć kluby, które mają tego samego właściciela, ale nie możemy tego udowodnić. Staramy się temu zapobiegać, ale nie jest to łatwe. Zgadzam się, to jedna z kwestii, która obecnie bardzo nas zajmuje. W przypadku tych funduszy nie wiemy, kto jest ich właścicielem ani kto sprawuje nad nimi kontrolę.
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

:lol:
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

:bowdown: + :bag: + :dunno:
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

GOAT
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Mider

Post autor: Mider »

Sztos w chuj, jedyne czego brakło to sam MBS
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

brakuje kobiet
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Gościowi ktoś obcina włosy kiedy on siedzi w czapce? co do chuja?
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
RIVALDO111
Zbanowany

Kataloński sport piszę niby, że Neymar już myśli o oucie z Arabii :joint:
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

I co z tego?
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

gratuluję angażu w gazecie
RIVALDO111
Zbanowany

Saudi Arabia is looking to recruit leading referees from the Premier League and across Europe to officiate on a full-time basis in the Saudi Pro League.

[The Times]
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Prawdopodobnie dziś wieczorem Michniewicz zostanie zwolniony za słabe wyniki
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »