Koszykówka

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Milahovic

Re: Koszykówka

Post autor: Milahovic »

Co się z tym Olkiem Balcerowiczem dzieje? Tak był hajpowany przez chłopaków z PSNBA, jakieś testy w Bostonie, sranie w banie, a teraz gra jak totalny amatar, jakby miał zaraz kończyć karierę a nie dopiero ją rozpoczynać. Ktoś go zmaltretował psychicznie w USA?
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Po fryzie widać, że coś nie tak z nim.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

francja i serbia poza turniejem ale kongo widzowie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Ładnie się faworyci wypierdalają w PO :lol:
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, kebab, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Zajebisty mecz z BiH.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

mecz we wtorek o 16 jak cos
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
travis1

Post autor: travis1 »

nie sledze, juz tak kosza i nba przede wszystkim jak wczesniej,wgl prawie ale Alperen Sengun to jest kapitalny zawodnik, gosc chyba ma sufit cholernie wysoko, nie wiem co sadza eskperci, ale fun to watch kolosalny u jak Luki Doncicia
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

No Senguna nie bez powodu sie do Jokica porównuje, IMO upset ciut mniejszy ale większą atletcznosc, 2-3 all nba w przyszłym sezonie luźno
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Polski Związek Koszykówki jest bardzo zadowolony z tego, jakim zainteresowaniem cieszyły się mecze EuroBasketu w katowickim Spodku i już myśli nad zorganizowaniem kolejnej poważnej imprezy. Jak donosi Łukasz Cegliński z serwisu Sport.pl, chodzi o mistrzostwa świata w 2031 r. Zainteresowanie potwierdził już prezes związku, Grzegorz Bachański. "Mamy doświadczenie, infrastrukturę, organizacyjnie jesteśmy gotowi, mamy też dobrą pozycję w strukturach FIBA" — powiedział.
nie wiem jakie są szanse na dostanie organizacji, ale jaram się na samą myśl że byłaby szansa zobaczyć na żywo amerykanów czy kanadyjczyków
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

mas pisze: 12 wrz 2025, 22:43 Senguna nie bez powodu sie do Jokica
- psycha dużo gorzej.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

jogi pisze: 18 wrz 2025, 14:00 - psycha dużo gorzej.
zobaczymy, na pewni inny temeperament + chłop zdecydowanie bardziej wydaje się żyć koszykówką, Jokic w jego wieku (a nawet w sumie rok starszy w 4 sezonie był) potrafił totalnie ginąć meczu i oddawać po 5 rzutów w 30 parę minut (o jednym meczu z 0/1 nie wspominając) będąc już liderem drużyny więc ja akurat tu widzę jeszcze miejsce na rozwój

Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
zemsta1camzata pisze: 18 wrz 2025, 13:34 nie wiem jakie są szanse na dostanie organizacji, ale jaram się na samą myśl że byłaby szansa zobaczyć na żywo amerykanów czy kanadyjczyków
+1, choć mam nadzieję że odbyłoby się to w jednym kraju a nie jakieś dziwactwa co ostatno FIBA uskutecznie przy okazji Eurobasketu i pewnie by na MŚ kontynuowała gdyby Katar nie posmarował odpowiednio
No i Spodek do zaorania i postawienia na nowo, ta hala to zabytek a nie reprezentatywne miejsce do czegoś więcej niż niszowy festiwal piwa czy wystawa psów
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
vipdavid

Post autor: vipdavid »

https://sportowefakty.wp.pl/koszykowka/ ... itne-plany

Nie powiem ambitnie,ale żeby kosz został drugą dyscypliną w kraju....
Z siatkówką będzie ciężko,bo mamy reprezentację na poziomie światowym, która z każdej imprezy przywozi medal
Awatar użytkownika
kendo

Post autor: kendo »

Jeśli ktoś chciałby doświadczyć sportowych emocji, ale niekoniecznie piłkarskich - nasza koszykarska ekstraklasa zaprasza na siódmy mecz finału - jutro o 19 w Warszawie mecz decydujący o mistrzostwie Polski (transmisja na Polsacie Sport 1).
O złoto grają Legia Warszawa, aktualny mistrz (pierwsza po sezonie zasadniczym) oraz Zastal Zielona Góra (ósmy po sezonie zasadniczym, a więc musiał grać w fazie play-in; w zeszłym sezonie wprowadzili tę nowinkę i u nas).

Tak więc trochę walka Dawida z Goliatem. Sam przebieg finału też bardzo ciekawy - w pierwszym meczu, w Warszawie, Zastal wygrał trzema punktami, rzutem za 3 właśnie na jakieś 2 sekundy do końca spotkania. W kolejnych dwóch Legia zmiażdżyła Zielonogórzan i zapowiadało się na koniec emocji, ale Zastal wyrównał na 2:2. W piątym meczu bliżej zwycięstwa byli Zielonogórzanie, ale to obrońcy tytułu jednak w końcówce go wyrwali. Wczoraj był szósty mecz, na 5 sek. do końca meczu był remis, zawodnik z Warszawy trafił spod kosza za 2 pkt i Legia była o dwie sekundy od mistrzostwa, ale wtedy gracz Zastalu trafił taki rzut:
Spoiler
Jutro oczywiście będą trzymane kciuki za Zielonogórzan. Już napisali ładną historię, ale zdobycie tytułu, to by dopiero była Historia. Poza tym gra tam też 20-letni Polak, któremu wróży się wielką karierę - Jakub Szumert. Dajcie szansę polskiej ekstraklasie.
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

Spoiler
zastal doprowadza takim o to rzutem na 1,7s do końca do game7 w finałach plk :joint: the shot

wrzucałem wczoraj w livescorze bo rzut garrisona totalny kozak, nie było dużo mocniejszych momentów i rzutów w polskiej lidze w ostatnich 20-30 latach no ale oczywiście to trzeba domknąć temat jutro

a co będzie jutro to ciężko przewidzieć, wiadomo zastal wbija z pozycji underdoga, ale wierze w to ze duo mazurczak & miloszewski wyciągną jeszcze ten jeden mecz, bo to co wyprawiaja oni i cały zastal to cudowna historia tym bardziej ze klub ze dwa lata temu byl już prawie skończony. a ta liga po prostu potrzebuje mocnego zastalu bo hala kibice europejskie know how to topowa marka w pl bo umówmy się (te kilka osob które tu pewnie interesują się plk) te hale w warszawie to jest żart i legia jako koszykarski produkt jest imo z tego powodu rzadka

jutro o 19 dajcie sobie game7 to najpiękniejsze dwa słowa w koszykówce a to jest już całkiem sensowny poziom sportu
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Legia wygra, nie nakręcaj się na ten zastal
Awatar użytkownika
Mizter

Spoiler
nie mam wyboru lokalny patriotyzm wygrywa z obecnym miejscem zamieszkania jutro lejemy legie wielka szkoda zreszta ze ten kurnik na bemowie jest malutki i sold out to wleciał od razu tak to by człowiek poszedł i podarł morde w słusznym celu

zreszta mam nadzieje ze ta hala na skrze zostanie jak najszybciej zbudowana to na bank będzie porządny boost dla legii i dzików do mam nadzieje jakiegoś porządniejszego grania w europie i regularnego oglądania fajnego kosza, bo plk mimo folkloru i swojskości to jednak potrafi zasysać
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
wujot
ave

Ta hala na Bemowie malutka niestety i dzięki Bogu, że ta na Skrze powstanie, chociaż mogłaby być większa o te 3-4k.
Ja to jeszcze pamiętam jak się chodziła na 3 ligę koszykówki na Bemowo, gdzie oprócz dwóch małych trybuny na 100 osób przeciw siebie nie było nic :D tu akurat nagranie z wakacyjnego powrotu Starucha, kurwa ta hala na meczach pękała w szwach

Było też kilka meczów na Kole

na dzikach byłem w zeszłym roku na kilku meczach, ale wkurwiają mnie te ich orkiestra na trybunie dopingującej

No i na Torwarze, gdzie zagraliśmy chociażby derby z Polonią

Łezka w oku, bo takiego klimatu na koszykówce już raczej nigdy nie bedzie. Wtedy się przychodziło zrobić atmosferę, poziom był jeszcze podwórkowy...

Dodano po 2 minutach 34 sekundach:
na dzikach byłem w zeszłym roku na kilku meczach, ale wkurwiają mnie te ich orkiestra na trybunie dopingującej
Awatar użytkownika
Mizter

dojebane szacun no kultura kibicowska na meczach kosza jest dużo bardziej family friendly i tego typu klimaty to jedynie kojarzą mi się z belgradem i atenami

na dzikach to faktycznie zupełnie inny swiat, ale tez model funkcjonujący za tym klubem taki właśnie ma być z tego co wiem dzieciaki orkiestra etc mi to przypomina klimat z rozgrywek szkół średnich w stanach i całkiem podoba no ale kosz taki jest

jedziemy po złoto
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
wujot
ave

MISTRZEM POLSKI JEST
LEGIA WARSZAWA

Obrazek
Awatar użytkownika
kendo

Post autor: kendo »

Mizter pisze: 20 cze 2026, 19:24
wrzucałem wczoraj w livescorze bo rzut garrisona totalny kozak, nie było dużo mocniejszych momentów i rzutów w polskiej lidze w ostatnich 20-30 latach no ale oczywiście to trzeba domknąć temat jutro
Coś by się jeszcze znalazło, np. piąty mecz półfinału Anwil Włocławek - Stelmet Zielona Góra (tak się wówczas Zastal nazywał) w 2018 roku

Tło jest takie: Stelmet w poprzednich pięciu latach zdobył 4 tytuły, z czego trzy z rzędu w latach 2015, 2016, 2017. Z kolei Anwil na koncie miał tylko jedno mistrzostwo, zdobyte 15 lat wcześniej. Wszystkie cztery mecze były bardzo wyrównane i mieliśmy 2:2, o awansie do finału miał zadecydować piąty we Włocławku. Stelmet na 5:20 do końca prowadził 17 punktami. Ale wtedy wydarzyło się to:
Spoiler
Na ławce trenerskiej klubu z Włocławka Igor Milicić - obecny trener naszej reprezentacji. Anwil później w finale pokonał Stal Ostrów Wlkp. 4-2.

Albo najlepszy wsad w historii tej ligi (Iwan Almeida, Anwil Włocławek):
Spoiler
Albo historia z 2024 roku, gdy Trefl Sopot wyciągnął w finale z Kingiem Szczecin z 1:3 na 4:3, a do złota poprowadził rozgrywający Jakub Schenk, u którego przed sezonem ujawniła się jakaś rzadka choroba i nie wiadomo było, czy w ogóle będzie mógł chodzić.

W ogóle fajnie - ostatnie trzy finały potrzebowały siedmiu meczów do wyłonienia zwycięzcy.
ODPOWIEDZ