O.S.T.R - DIAPORAMA (2023)
- gods bidness
Re: O.S.T.R - DIAPORAMA (12.04.2023) [Zapowiedź]
A ja się wziąłem za odsłuch albumu i mnie to "W Chmurach" zniechęciło do sprawdzania reszty. Niestety to drugi track na płycie. Ale pewnie jeszcze kiedyś spróbuję z braku laku na pl scenie.
Dodano po 17 godzinach 51 minutach 36 sekundach:
Przesłuchałem już do połowy i wcale niezła ta płyta, bity dobre, bas dobry. Choć momentami nawet jak na mnie zbyt boomerska, skity z filmów z Czarkiem Pazurą, ja pierdolę.
Przesłuchałem już do połowy i wcale niezła ta płyta, bity dobre, bas dobry. Choć momentami nawet jak na mnie zbyt boomerska, skity z filmów z Czarkiem Pazurą, ja pierdolę.
Przesłuchałem i przyznam, że mi płytka całkiem siadła, ALE obecnie głos/rap ostrego mi nie siada tak jak kiedyś. Oczywiście produkcja jest na wysokim poziomie, teksy też spoko, ale no niestety, kiedyś ostry lepiej rapował. Niemniej jednak płyta okej. Tylko w sumie nie wiem po co wspomina w CRISTAL jakieś stare historie z innymi raperami ;d
Czy tylko mi te próby eksperymentowania z Flow (szczególnie na crisral) brzmią totalnie karykaturalnie na sile i w wymuszony sposób przewinięte? Chłop myśli, że brzmi jak biggie na gimme the loot a jak słyszę te zaciąganie to zżerają mnie ciary frajerstwa i mówię to jako osoba, która dość często wraca do jego klasykow z początku lat 00, gdzie nawijał chuj wie o czym ale leciał po zajebistych bitach tak, że ta autystyczna losowa nawijka nie psuła odbioru. Słuchajac kolejny raz rapowych dziadów jestem zdania, że powinni oni mieć ustawowy zakaz nagrywania czegokolwiek a nieliczne przypadki raperów, którzy godnie sie zestarzali, sa wyjątkiem który potwierdza regułe.
- przedszkolanek
- gods bidness
Jest kilka spoko kawałków zwłaszcza bitowo, ale podsumowując bez rewelacji. 5.5/10.gods bidness pisze: ↑16 kwie 2023, 17:29 A ja się wziąłem za odsłuch albumu i mnie to "W Chmurach" zniechęciło do sprawdzania reszty. Niestety to drugi track na płycie. Ale pewnie jeszcze kiedyś spróbuję z braku laku na pl scenie.
- Bryx Fenrir
Niezła płyta, tak w sumie mogę to określić. Natomiast jak ktoś liczył na fajerwerki, to na pewno się przeliczył. Płyta trzyma po prostu niezły poziom od poczatku do końca, ale brakuje elementu zaskoczenia, przez co po 24 trackach tak w sumie ma się takie 'uff', żeby robić tak długie płyty musi to być trochę różnorodne, tutaj wszystkie bity OSTR, gościnki do zapomnienia poza Greenem, numer Crystal przez kontrowersyjne wersy chyba najlepszy z płyty, natomiast nie jest to coś do czego będę wracał, płyta jest po prostu w porządku. 3+/6
-
dziejaszek
Co z tym jego płucem, że sobie ten dym tak beztrosko wypuszcza?
w komentarzach na glamrapie bylo objaśniane, ze z tym płucem to ściema mająca ratować upadającą karierę adama
Jeśli ktoś posiada wersję preorderową to proszę o info czy dodatkowe utwory były na osobnej płycie.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Re: O.S.T.R - DIAPORAMA (2023)
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- Bryx Fenrir
- Bryx Fenrir
- Bryx Fenrir