FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Bakan

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: Bakan »

Z tym Nkunku to jakieś zbiorowe prowo było. Gibbs-White, Kulusevski i w chuj innych to lepsze opcje za 6.5.

Mejweni za to przekonali mnie do Halla kosztem Burna i to był błąd np. ale drobny.

No i na szczęście od razu wiedziałem że Haaland + Salah must have i niczyje gadanie mnie nie odwiodło od tego.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Nkunkunkunku miał świetny presezon + nowy treneiro + niezła cena. Miało szansę to wypalić. Niestety nie wypaliło. Kulusevski miał po dobrym lecie gdzie grał na dziewiątce z kolei się cofnąć z przyjściem Solanke.
Magia fpl. Piękna to gra. Jadę drugi sezon i będzie dobrze wierzę w to.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Ja się przejechałem na Quansahu bo też miał świetny preseason i myślałem że będzie grał skoro Slot promuje operowanie piłką. No i zagrał 45 minut, zleciał z ceną i tak mam zgnite jabłko bo za 4,4 nie dostanę żadnego logicznego obrońcy. Barco wyleciał, zostało grać tym Bellisem z Southampton w pierwszym składzie :wall:
Bakan

A czemu cena Kulusevskiego spadła? Dał asystę przecież.

W sensie kumam, że masowa wyprzedaż, ale po co? Niewykluczone, że coś tam pogra jeszcze.

Ps. A Quansaha chyba można trzymać, bo Konate to jeszcze max 3 mecze bez kontuzji pewnie. Inna sprawa, czy Slot bo ostatnich doświadczeniach z młodym obrońcą nie będzie czegoś czarował, choć w sumie nie bardzo ma kim.
imcat

Post autor: imcat »

Ja rozumiem powody wybrania Nkunku do składu, bo takowe na pewno były, jednak imo to była bardziej ciekawa różnica, która ma jakąś szanse by odpalić, a nie gość do szablonu pompowany przez prawie wszystkich.

Co do Kulu to brak podstawy w pierwszym meczu, w drugim zjazd do bazy jako jeden z pierwszych, oprócz dość fartownej asysty zero strzałów. Do tego chłop ma bardzo niskie posiadanie, więc pewnie wystarczyło, że jakaś śmieszna ilość ludzi go sprzedaje i już zaświecił się jako potencjalny spadek ceny co tylko spowodowało większą sprzedaż. No i w sumie Totki mają teraz chujowy terminarz, za 6.5 bańki są lepsze opcje przynajmniej na papierze.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

A jak podchodzicie do bramkarzy? Dwóch grających czy jeden grający i jeden najtańszy? Ja aktualnie Alisson i M. Lis (tak, ten którego już nie ma w lidze xD) ale jak Liverpool skończy dobry terminarz to chyba przejdę na dwóch grających.
Bakan

Ja mam taniego Hendersona za 4.5 i Bentleya za 4.0 na ławce i w piździe mam tych bramkarzy.

Może po WC coś pokombinuje, ale póki co postawiłem na Haaland+Salah+Trent plus reszta defensywy po taniości. Zaraz jeszcze będę upychał Palmera, więc obrona jeszcze tańsza będzie.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Nkunku za 6.5 w formie z Lipska to byłby no-brainer. A w sumie chłop nie pokazał, że forma nie ta bo się rozwalił od razu. No ale ja nie wszedłem własnie przez rotacje

Ja się głównie na Newcastle przejechałem, mega fajny mieli pre-season więc wziąłem Isaka, Murphiego i Halla. Eze trochę rozczarowuje, ale no ma najwięcej strzałów w lidze, to nadal jest dobry wybór

Kulu spadł przez ławkę w pierwszym meczu.

A co do bramkarzy to dla mnie 4.5 + 4.0. Jak będzie mi brakowac hajsu to pierwsze o czym bede myślał to żeby zmienić droższego bramkarza na gorszego i przewale na to transfery bez sensu. Ale Raye jestem w stanie zrozumieć, obrona Arsenalu jest zbyt dobra po prostu, a to najtansza opcja wejścia
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
imcat

Ja przeważnie zestaw 4.5 z ogórkowego klubu + słup za 4.0, najlepiej jeszcze jak terminarz jest kiepski żeby można było liczyć na punkty za obronione strzały. Średnio mi się to zawsze sprawdza i z zazdrością patrzę na punkty bramkarzy premium, ale jak tylko zmienię taktykę i ich kupię to zaczynają tracić gola w każdym meczu, a save'ów mają na tyle mało, że nie dostają dodatkowych punktów.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Póki co Alisson mi pasuje bo 6 pkt w GW1 i 7 pkt w GW2 mi dał. Od GW8 będzie miał trudniej i wtedy chyba się skuszę na jakiegoś właśnie "4.5 z ogórkowego klubu".

Obrońcy z kolei to dla mnie dwóch ofensywnych w miarę czyli Porro + Gvardiol oraz dwóch do rotacji Robinson (póki ma dobry terminarz) + Mykolenko (do wyjebania będzie zdecyodwanie wkrótce).
Bakan

Ja się właśnie zastanawiałem czy nie wziąć tego Mykołenko z 4.4, bo pcham Palmera i muszę zejść z Halla za 4.5, na kogoś tańszego i do wyboru mam wariant z defensorem za 4.0 lub z Mykołenko właśnie.

Mam wrażenie, za ta chujowość Evertonu się odwróci, a już na pewno nie będzie większa niż chujowość beniaminkow, gdzie są obrońcy za 4.0
Awatar użytkownika
Piters

a kiedy tam Branthwaite wraca? nie jakos niedługo? Jak wróci to na bank sie ogarna troche
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Hah

Błogosławieni ci, którzy mają Chochlanda na kapitanie, albowiem oni punkty oglądać będą :razz:
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Bakan pisze: 26 sie 2024, 10:02 Jaki program o FPL waszym zdaniem najlepszy? Im dalej w sezon, tym pewnie będę mniej oglądał, ale teraz przedsezonowe to sprawdziłem trzy opcje i:

Mam go na kapitanie - najmniej mi siadł, jakoś irytuje mnie ten typ i mam wrażenie, że często po prostu pierdoli i chujowo argumentuje, generalnie jak go słucham to mam wrażenie, że on chuja się zna :D wiadomo, pewnie jego punkty temu przeczą, ale tak jakoś podskórnie mi nie pasuje jego przekaz

Spojrzenie zza kanapy - ładne połączenie merytoryki i humoru, zwyczajnie dobrze się i słucha i parę mądrych rzeczy też już od nich usłyszałem

Miałem go kupić (Gutka) - najwiecej dobrej treści daje, hajpował ostatnio Haaland na triple, więc się zna, widać że umie w te grę
Jak potrafisz po Angielsku to FPl Harry Imo jest świetny, bardzo mało czasu poświęca średnio na filmik a info od zajebania daje.

Facet np. Teraz rozważa kupno Ezego po dwóch Blankach, ostatnie 5 finiszów wszystko w top 5.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

no kurwa jak ja go sprzedalem wlasnie panie harry nie rob tego
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
imcat

A co jest dziwnego w tym by kupować Eze bo zabrzmiało to tak jakby to był jakiś taktyczny majstersztyk pana Harrego, a każdy kto widział te mecze CP wie, że brak punktów pana Eze to ogromny niefart.
Awatar użytkownika
Piters

Nawet nie trzeba oglądać, wystarczy sprawdzić kto oddał najwięcej strzałów w lidze
2ps__

Post autor: 2ps__ »

no ale sugerujecie że po dwóch blankach teraz akurat w meczu z potężną czelsi londyn zapunktuje? sam mam go w składzie ale biorę free hita na tą kolejkę bo mam newcastle potrojone i tylko jeden transfer i eze wypierdala również bo czelsi, potem już z górki wiadomo
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

może tak być, Eze nie punktował ale grał dobrze i miał trochę pecha (dwie poprzeczki chyba?), a mecze z Chelsea są zazwyczaj wesołe w obronach i padają gole.

w ogóle gostek jest chyba jednym z lepszych pickow w FPL, w tej cenie walił chyba ponad 120pkt w każdym sezonie poza tym z kontzuja
yer a wizard, Harry
imcat

No ja osobiście "obawiam" się (bo nie mam Eze), że zajebie minimum z dwie bramki z tą potężna Chelsea, która gra jak gra i tylko 6 bramek z kserokopiarki strzelonych Wolves pudruje ich styl. Oczywiście nie obrażę się jak znów będzie blank i może akurat kupię go po reprach.
ODPOWIEDZ