no, taki Miles Davis mógłby coś na ten temat powiedziećLiquidsnake pisze: ↑23 sty 2021, 12:23Jazzmanom i innym nie pasuje do imidżu latanie z tematem i inne wariackie bandyckie akcje.
Spis rozjebusów
Re: Spis rozjebusów
jak już nagra EP z OSTRem
- benzoabuser
- Zbanowany
^ jo
lepiej z prawdziwymi gangusami się nie zadawać, z przypałowymi pokroju ciągmena też, ale to z innego powodu
lepiej z prawdziwymi gangusami się nie zadawać, z przypałowymi pokroju ciągmena też, ale to z innego powodu
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
Mi się zdaję, że więcej muzyków czy piosenkarzy typu Krawczyk miało koneksje i piło wódkę z ludźmi od brudnych interesów niż Ci bekowi polscy raperzy.
No przecież to od dawna wiadome, że w latach 90tych prawdziwi gracze disco polo, jak np Marcin Miller trzymali się z mafią, a taki gość jak Extazy by zajebał w pół minuty ciągmena, zaraz po odjebaniu zajebistej sztuki przy pełnej publice w Explosion, a na tego cygana ile osób przyjdzie, 10?
Wielkie 5 dla Was
Wysłane z obojętnie jakiej przeglądarki
Wielkie 5 dla Was
-
Liquidsnake
Chodziło mi bardziej o aktualną polska scene muzyczna (niepotrzebnie jamajkę przytoczylem w sumie) w odpowiedzi do:gogi pisze: ↑23 sty 2021, 12:30no, taki Miles Davis mógłby coś na ten temat powiedziećLiquidsnake pisze: ↑23 sty 2021, 12:23Jazzmanom i innym nie pasuje do imidżu latanie z tematem i inne wariackie bandyckie akcje.
Spoiler
jak już nagra EP z OSTRem
jajca pisze: ↑23 sty 2021, 10:15 Podbijam, tak samo kojarzy ktoś, żeby jacyś polscy jazzmeni albo discopolowcy się rozjebali i sprzedali kumpli? Ba, nawet aktorzy i pisarze wiedzą kiedy milczeć, a potężnym raperom z gębami pełnymi frazesów o zasadach ulicy pękają dupska co chwilę. Małe psy szczekają najglosniej
Z różnych gatunków to chyba tylko w ulicznym rapie pchasz się w bandyterkę żeby zyskać na wiarygodności. W innych gatunkach muzycznych jesteś oceniany pod względem jakości twojej muzyki, a nie z kim siadasz przy stole i nie musisz przez to się ładować w wątpliwe towarzystwo, co za tym idzie - naturalnie trzymasz się z dala od jakiegoś przypału.
Up: no dobra, ale to pojedyncze przypadki są
Pojedyncze przypadki? Cała branza disco polo w latach 90 była ściśle powiązana z przestępczością zorganizowana, chociażby Pershing był fanem dp i założył duża tłocznie płyt, angażował się mocno w promocje wykonawców. W tamtych czasach kluby i dyskoteki, gdzie organizowano koncerty należały praktycznie tylko do "miastowych", a discopolowcy grali na ich weselach, czasem płacili haracze albo korzystali ze wsparcia w ten czy inny sposób i było to nagminne.
Z tego co kojarzę, to tylko Świeżyński z Bayer full przyznał się do rozjebania na psach, kiedy jacyś kolesie mu zabrali samochód, aczkolwiek nie byli to jego koledzy ani partnerzy biznesowi, no i odzyskał go bez pomocy policji, reszta branży sztywniutka.
Z tego co kojarzę, to tylko Świeżyński z Bayer full przyznał się do rozjebania na psach, kiedy jacyś kolesie mu zabrali samochód, aczkolwiek nie byli to jego koledzy ani partnerzy biznesowi, no i odzyskał go bez pomocy policji, reszta branży sztywniutka.
-
Liquidsnake
Tego akurat nie wiedziałem w 100%, poszperam w necie.
Ale nie chodzi mi o to kto tam ciągnął za sznurki w wytwórni i ogólnie co się działo za zasłoną, tylko o kreowany imidż i brzmienie, czyli to co przeciętny fan będzie "konsumował". Nikt tam nie śpiewał o naliczaniu frajerów, ziomalach co rozstrzelają oponentów, klamek na klipach też nie bylo.
A jeżeli tu też się mylę to rzuć mi jeszcze parę haseł które mogę wpisać w google i się doinformować, ciekawy temat.
Ale nie chodzi mi o to kto tam ciągnął za sznurki w wytwórni i ogólnie co się działo za zasłoną, tylko o kreowany imidż i brzmienie, czyli to co przeciętny fan będzie "konsumował". Nikt tam nie śpiewał o naliczaniu frajerów, ziomalach co rozstrzelają oponentów, klamek na klipach też nie bylo.
A jeżeli tu też się mylę to rzuć mi jeszcze parę haseł które mogę wpisać w google i się doinformować, ciekawy temat.
Nie no, o naliczaniu frajerów raczej nikt tam nie śpiewał, w disco polo masz tylko 4 tematy piosenek: szczęśliwa miłość, nieszczęśliwa miłość, zdrada, ruchanie
Jedynym, co można zarzucić discopolowcom, to brak jakiegokolwiek kurwa gustu jeśli chodzi o szeroko pojęty streetwear, ale tak poza tym to spoko ziomki, z szerokimi znajomościami, często po jakiś szkołach muzycznych, bez jebanego pozerstwa jak w przypadku ciągmena, czy szpaka i reszty tych obszczymurów.
Wielkie 5 dla Was
Jedynym, co można zarzucić discopolowcom, to brak jakiegokolwiek kurwa gustu jeśli chodzi o szeroko pojęty streetwear, ale tak poza tym to spoko ziomki, z szerokimi znajomościami, często po jakiś szkołach muzycznych, bez jebanego pozerstwa jak w przypadku ciągmena, czy szpaka i reszty tych obszczymurów.
Wielkie 5 dla Was
DP to straszne gówno, ale w klipach tych śpiewaków discopolowych są lepsze panny niż w klipach polskich rapierów.
-
Zyciedepczewyobrazie
A slyszeliscie aby swoje konflikty jakieś zespoły metalowe rozwiązywały w necie? Jakieś OI, punki etc? Tam są chłopacy co śmigają często w ekipach motocyklowych i też kręcą lody, a jakoś nikt na necie się nie wyjaśnia. Jak coś się dzieje to w swoim kręgu. Raperzy to robią kurwa szopkę z każdej rzeczy
- benzoabuser
- Zbanowany
Bo rap to taka streamerka obecnie, masz z kimś konflikt to robisz dramę w internecie, a jakiegoś jurka666, co napierdala ostre brzemienia nikt nie zna i on tego nie robi
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
!EXTRA ANNOTATION!
Dokładnie tak jest, im większa atencja, tym większy hajs.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Mechanik go podjebał, a ten ludzi wyzywa od kondomów.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Kolejny odcinek dramy Kaczor BRS vs Peter Gang PP. Tym razem ten pierwszy pozdrawia serdecznie osadzonego Petera.
peter z gangu pp FR4JER zostaje pogoniony z Przemyśla!!!!Za Kurewski!e i naganne zachowanie, ubliżanie przez lata Ludziom Grypsującym w końcu kosa trafia na kamień. peter gang przemyskiej patologii zakończa karierę w pięknym stylu, a jego koledzy ze składu powoli też się wykruszają wypisując posty w internecie, że kończą z muzyką!!!
Będzie teraz pisał listy na konkursy mikołajkowe ze zgredami pod celą.

- mlody jelcz
- zielony skurwiel
a jak ten zakład karny jest w przemyślu to co, peter musi pisać wniosek o przeniesienie bo mu śpiewali pod oknem?
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Nieźle z nim zakład pojechał, chłop nie ma już tam życia.
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
hahahahahah no przecież to jest niesamowity content
trójkąt bermudzki wola mokotów