xddd
Bedoes
Re: Bedoes
No ja zupełnie na poważnie obwiniam Kalich i innych Dixonów za spierdolenie się Bedoesa i odebranie wybitnych albumów, które prawdopodobnie byśmy dostali. Ktoś może powiedzieć, że to wina Borysa, że cwaniakował, a w życiu okazał się pizdą. No tak, gdyby był taki jak w tekstach, szanować bym go nie przestał to by miał to w piździe i robił swoje. Ale w moim wieku już mnie to tak trochę chuj obchodzi. Jakbym miał układać zasady polskiego rapu, to ułożyłbym je w taki sposób, że utalentowany lamusowaty nastolatek może sobie nawijać o gangu i żadne patusy go potem za to nie gonią.
@chuj To nie jest do końca tak, że Bedoes jest dla mnie bogiem rapu. Uważam go za największy potencjał w polskim hiphopie, ale niewykorzystany. Na pewno nie jest to imo najlepszy raper w tym kraju.
@chuj To nie jest do końca tak, że Bedoes jest dla mnie bogiem rapu. Uważam go za największy potencjał w polskim hiphopie, ale niewykorzystany. Na pewno nie jest to imo najlepszy raper w tym kraju.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
winić kaliego za to że zjebało się bedopsisko to jak noego za hip hop
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Akurat Lil Kondon ma z nim kose od dłuższego czasu i ten numer mu się podobał ale miał dużo uwag i dla niego nie jest to rozpierdol żaden, oglądałem reakcjeJaayu pisze: ↑28 lis 2025, 13:21 no wlasnie ciezka rozkminka. moze rozkminil ze wlasnie takie EMOCJONALNE darcie japy i w ogole najlepiej dziala na odbiorcow i fanpejdze typu lil kondony ktore klaskaja momentalnie uszami. w koncu jak sobie przypomne to wlasnie najbardziej hejtowany byl w okresie tworzenia poteznych bengierow bez kalkulacji i moze sie tego wstydzi boi sie wrocic do tego, huj wie w koncu eripe nie bal sie zdissowac
Może jakby normalnie pizgał z Street creditem, to by nie było problemów, a że pchał fikcje literacką jako autycznosc to muka.
Ale pomiędzy hustle przewózka a tym co robi tera, jest milion opcji, w tym przynajmniej dziesięć dobrych
Dodano po 38 sekundach:
xd
cztery żubry i dwie kurwy
rupert ale nieśmieszny post i zostaw bronka
No odpaliłem reakcje tylko dlatego bo mają kosę to byłem ciekawy co powie bez lizania dupska
Jest przewoźka ale niestety nie klei mi się z jego wrażliwą osobowością, ciągłymi odwołaniami do matki, dziadków, braku ojca i jakie miał ciężkie życie. Mentalnie to jest dalej gnębiony dzieciak po gimnazjum.
Mocarny numer, świetna rzecz
ale zgrywania kozaka jak się w serduszku nie jest kozakiem to jest akurat klasyka klasyki od 96 więc tu bym nie upatrywał jakiejś wyjątkowości bedoesa
Raczej w próbie przeniesienia na polski grunt lil peep type emo rapu z darciem japy, co bedoes robic potrafi (ciekawe jakby sie potoczyły losy gdyby trafił na kolegów z gitarami i miał teraz jakiś metal/hardcore zespół, nawet te przemówienia ma jak klasycy hardcore). Mnie na tle Gustawa w tym nowym tracku męczy po kilku posłuchaniach nie samo darcie japy, tylko a strukturalny rozpierdol - co kilka wersów zmiana rytmu i pauzy na gadanko i znowu darcie i znowu pauza, jak się posłucha Gustawa zaraz po tym to tam widać różnicę - całość leci w dosyć ścisłym porządku i przyspiesza co zwrote, a te krzyczane fragmenty idealnie trafiają w rytm.
Raczej w próbie przeniesienia na polski grunt lil peep type emo rapu z darciem japy, co bedoes robic potrafi (ciekawe jakby sie potoczyły losy gdyby trafił na kolegów z gitarami i miał teraz jakiś metal/hardcore zespół, nawet te przemówienia ma jak klasycy hardcore). Mnie na tle Gustawa w tym nowym tracku męczy po kilku posłuchaniach nie samo darcie japy, tylko a strukturalny rozpierdol - co kilka wersów zmiana rytmu i pauzy na gadanko i znowu darcie i znowu pauza, jak się posłucha Gustawa zaraz po tym to tam widać różnicę - całość leci w dosyć ścisłym porządku i przyspiesza co zwrote, a te krzyczane fragmenty idealnie trafiają w rytm.
Bedoes chce zostać Jezusem Polskiego Rapu, ale w całym tym show zapomniał o tym, że muzyka typu hiphop ma być rozrywkowa i pochodzi z biednej ulicy, a nie z pałacyku i łez wzruszenia.
patrząc na reakcje niejakiego muzyka tv to jednak szala się przechyla na stronę Borka
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- scam_sakawa
@oldschool jest targetem jak najbardziej
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Weź gościu, ja nie mam 30 lat.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Przesłuchałem w końcu, podobało mi się mniej niż którykolwiek z jego dissów, ale nie uważam żeby to była jakaś tragedia. Nie tyle daję kredyt zaufania, co po prostu go nigdy nie słuchałem, nie mam oczekiwań, jestem ciekawy, czy album będzie na wyższym poziomie niż ten kawałek by sugerował.
Pierwsze co pomyślałem słuchając, to że teledysk jak u Kłebonafajda i nie wiem czy mi się podoba ten styl.
Myślę, że kawałek ok, ale rapowo stać go na o wiele więcej.
Pierwsze co pomyślałem słuchając, to że teledysk jak u Kłebonafajda i nie wiem czy mi się podoba ten styl.
Myślę, że kawałek ok, ale rapowo stać go na o wiele więcej.
- marmolad_k2
Dopiero przesłuchałem ten utwór i mam pytanie: kiedy musical i mystery box?
Nie dość, że asłuchalne to jeszcze w dodatku pretensjonalne i populistyczne
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
gówno obesrane jak mawia młodzież. No już nie pierdolcie, że lepsze od futuramy czy tam podobne. Krętacz z Ciechanowa od czasu do czasu rzuci chociaż jakiś błyskotliwy/bekowy wers, a ten przez cały kawałek drze mordę jak mu źle, jak mu ciężko. Potężny regres od Gustawa, a szkoda, bo beef pokazał, że wciąż coś tam potrafi