niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
Re: niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
dziwi mnie że jako culture vulture określa się ludzi z labelów albo ludzi pokroju akademica czy vlada co zarabiają na dramach, a nie mówi się o raperach z wyjebanym ego i mentalnością kraba typu Jay-Z, który w latach swojej świetności nie pozwalał żeby ktoś inny miał lepsze wyniki sprzedażowe od niego i żeby był lepszym raperem, jako przykład blokowanie muzyki DMXa
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
celnie
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
bity alchemista to sa takie nudy. te bity są tym dla oldskulowego rapu, czym dla kina akcji jest podgatunek "film sensacyjny"
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Zgadzam się chociaż alchemist jak chce to potrafi coś dobrego wyprodukować
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
najlepsze i najciekawsze produkcje alchemist popełnił na israeli salad, zajebista forma wtedy
czy jest nudny - owszem, tzn nie zawsze ale najczęściej, z tym że wciąż lubię sobie tego posłuchać, a najlepsze bity ostatnimi czasy zrobil dla big hita
czy jest nudny - owszem, tzn nie zawsze ale najczęściej, z tym że wciąż lubię sobie tego posłuchać, a najlepsze bity ostatnimi czasy zrobil dla big hita

Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Było debatowane już wiele razy na ten temat.
Z ankiety wyszło, że jest zajebisty: viewtopic.php?t=2609&hilit=alchemist&start=60
Z ankiety wyszło, że jest zajebisty: viewtopic.php?t=2609&hilit=alchemist&start=60
Pisałem już to, ale
Potrzebujemy revival ruff ryders ery, tj. numerów na bicikach typu swizz beatz z przełomu wieków. Subjxct 5 jako jedyny z tego czerpie i rozwija tą formułę syntetycznych bitów na ultra-krótkich plastikowych snarach, za co mu chwała, ale potrzeba tego więcej
Potrzebujemy revival ruff ryders ery, tj. numerów na bicikach typu swizz beatz z przełomu wieków. Subjxct 5 jako jedyny z tego czerpie i rozwija tą formułę syntetycznych bitów na ultra-krótkich plastikowych snarach, za co mu chwała, ale potrzeba tego więcej
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Pełna zgoda, a za tym idący renesans baunsopodobnych bitów w stylu neptunes early 00
Bity z vol 2 jaya się łapią pod te brzmienie chyba. To były najlepsze jego bity, taka moja opiniasebring pisze: ↑30 sie 2025, 11:56 Pisałem już to, ale
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
zgadzam się, to zresztą moja druga ulubiona jego płyta (dużo lepsza niż dzis lekko wieśniackie reasonable doubt, by the way)
Dodano po 37 sekundach:
Hov jest absolutnie hejtowany od zawsze za bycie wężem i liczne tego typu krzywe akcje, what u onBurak pisze: ↑28 lip 2025, 9:55 dziwi mnie że jako culture vulture określa się ludzi z labelów albo ludzi pokroju akademica czy vlada co zarabiają na dramach, a nie mówi się o raperach z wyjebanym ego i mentalnością kraba typu Jay-Z, który w latach swojej świetności nie pozwalał żeby ktoś inny miał lepsze wyniki sprzedażowe od niego i żeby był lepszym raperem, jako przykład blokowanie muzyki DMXa
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
A nie wiem, ja nie zauważyłem tego, w zamian widziałem jak lód jest robiony na jego kutas za niby zasługi(a chuja zrobił), żeby mu się podlizać, ale w murzyńskim rapie tak nie siedzę
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
To dziwne, praktycznie każdy kto w ogóle z nim współpracował w przeszłości jedzie z nim do spodu, jest ktoś z roc a Fella co go nie jebie? Chyba nie
Nie trzeba byc tez ekspertem żeby stwierdzić, że na vol 1 jechał na garbie shiny suit ery, na vol 2 na garbie sukcesu dmxa i ja rule, a na vol 3 wskoczył na bandwagon cash money i timbalanda (choć z tym drugim już pracował wcześniej). Hov to sep jebany, ale te jego sępienie na ogół w rezultacie dawało co najmniej przyzwoitą muzykę
Nie trzeba byc tez ekspertem żeby stwierdzić, że na vol 1 jechał na garbie shiny suit ery, na vol 2 na garbie sukcesu dmxa i ja rule, a na vol 3 wskoczył na bandwagon cash money i timbalanda (choć z tym drugim już pracował wcześniej). Hov to sep jebany, ale te jego sępienie na ogół w rezultacie dawało co najmniej przyzwoitą muzykę
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Eminem wcale nie "zamordował" Hovy w Renegade, jak nam wmówiono. Zwrotki Hovy są kapitalne.
lol, to istnieje taka opinia? autentycznie nie miałem pojęcia. ja od zawsze uważam, że to jego zwrotka i ten jego wieśniacki bit to są najgorsze momenty tego materiału, i od lat słucham płyty bez tego traka
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
No tak, większość tak uważa, że go zjadł bo Nas tak powiedział.
Przez to wszystko utarło się nawet słówko renegade od tego tracka, gdy ktoś kogoś zje na jego kawałku. Czyli np. "rapper x renegaded rapper y on this track".
Przez to wszystko utarło się nawet słówko renegade od tego tracka, gdy ktoś kogoś zje na jego kawałku. Czyli np. "rapper x renegaded rapper y on this track".
No wg mnie też Hov rozjebal na tym tracku. Ogólnie Eminem jest przypałem ale żadna to kontrowersja
Raczej nie będzie to zaskoczeniem, ale Mobb Deep bez Q-Tipa trafiłby do beki z lokalnych pod względem bitów.