Belmondo

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Czy będziecie dalej słuchać Belmondo?

Tak
497
74%
Nie
177
26%

Liczba głosów: 674

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Belmondo

Post autor: oldschool »

bronek pisze: 25 sie 2025, 13:55
oldschool pisze:No jak puścisz fance Taco to nie
No wlasnie stad moja metafora z teleskopem ;) Czy gadki typu "nie no ale musisz X i Y to wtedy juz na pewno sie zajarasz" nie sa po prostu szukaniem wymowek do tego ze jednak nie taki kozak jak go maluja? Jak messi wbija na boisko to jest efekt wow niezaleznie od tego czy jestes niedzielnym piknikiem czy sprawdzales xG Gyokeresa w ostatnim meczu i ogladales wszystkie filmiki football meta :dunno: A ludzie ktorzy sluchaja Taco jednak sluchaja tez troche muzyki, nie takiej samej jak ty (to jest takie ogolne Ty jbc, moze sie to tyczyc calej slizgawki mysle nawet mnie, jestesmy w tym samym pociagu) wiec maja inne gusta ale tez wchlaniaja jakas tam ilosc muzyki dziennie ktora ich ksztaltuje (ofc w inna strone niz muzyka ktora sluchasz ty, przez co wasze gusta sie rozjezdzaja ale nasza pycha podpowiada ze nasze gusta sa lepsiejsze niz gusta innych bo przeciez on nie sluchal tego noname'a ktory robi jakas tam muzyke ciut inna a ty sie go doszukales i jeszcze polubiles te dziwne dzwieki wiec jestes lepszym ekspertem)

No i znalazlbym sporo sluchaczy rapu ktorzy tez troche tej muzyki przesluchali, znaja kulture itd ale i tak nie zbieraja szczeki z podlogi przy sluchaniu belmondziaka :dunno:
Analogia do sportu z ustalonymi stricte zasadami co można i nie można jakim jest piłka nożna jest oczywiście nietrafiona, bo Messi i Ronaldo robią wrażenie tym, że w zajebisty sposób realizują to na czym piłka polega, czyli doprowadzają do tego, że ich zespół wygrywa.

Gdyby laikowi pokazać jakieś łyżwiarstwo figurowe, gdzie są co prawda jakieś kryteria oceniania co jest dobre co nie, ale nie chodzi o to, żeby zrobić np. więcej toeloopów niż inni, to najlepszy by był dla niego ten, który najwięcej piruetów wykręci bo ładnie wyglądają.

Pokazując 50 latkowi z ulicy rap Taco, Belmondo i MC Silka to pewnie ten 3 zrobi na nim największe wrażenie.

Akurat mogę się zgodzić, że jednym z argumentów przy wyborze GOATa może być to czy jego styl jest przystępny dla zwykłego śmiertelnika, co np. w porównaniu Belmondo i Sentino premiowałoby tego drugiego.

Nie kumam natomiast totalnie dlaczego ty cały czas strasz się forsować ten idiotyczny pogląd, że każda opinia jest warta tyle samo. Moja opinia o polityce np. nie jest dużo warta, bo mam mgliste pojęcie na ten temat.

Czy moja opinia na temat Belmondo jest więcej warta niż randomowej Julki co słucha Taco i Sobla? No jest, bo to ja przesłuchałem polskich płyt rapowych liczonych myślę w tysiącach. Elitaryzm? Raczej czysta prawda. Czy moja opinia na temat Belmondo jest natomiast jedyną prawidłową, albo lepszą od innego usera stąd, którego znam i wiem, że swoje również życiu przesłuchał? Oczywiście, że nie, bo tu nie chodzi o to, że mam monopol na prawdę, tylko z takim kimś mogę wejść w dyskusję i pobattlować się na argumenty, a nie usłyszeć, że Taco najlepszy raper bo rapuje o Warszawie i słuchaj on ma taki numer Następna Stacja, że ja jadę metrem i on o tym rapuje co ja mijam za oknem.

Żeby w wystarczający sposób skumać postać Belmondo i nie spłycać go śmiesznych linijek rapowanych zajebistym głosem to trzeba mieć jakieś pojęcie o tej muzyce. Kumać follow upy, być świadomym jaki koloryt wprowadził Tytus w tej skostniały rap, jak wyglądała scena gdy nagrywali SCiB, jakim kreatywnym jest człowiekiem itd.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

@oldschool Lyzwiarstwo figurowe tez w sumie nie najlepsza analogia, bo tez ma zasady ktore nie kazdy moze kumac tak jak to juz zauwazyles, a w muzyce zasady sa proste i przystepne dla kazdego: albo sie podoba albo nie, i to kazdy moze ocenic w takim samym stopniu :dunno: ja tez lubie followupy albo inne jakies smaczki, no ale to ze mi sie podobaja i ze potrafie je wylapac gdzie niegdzie nie sprawia ze uwazam ze jak jakis kawalek ma followupy to jest lepszy jakos obiektywnie, tylko lepszy subiektywnie (=dla mnie, mi sie bardziej podoba) i akceptuje ze ktos moze miec na to wyjebane nie deprecjonujac jego opinii, bo on moze widziec to z perspektywy ktorej ja nie potrafie przybrac, lub nawet zauwazyc rzeczy ktorych ja nie widze
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Cpunek udostępnił na insta nutę "Sneakin' Out The Hospital" od Beastie Boysow.

Czy to jakiś przekaz podprogowy i młody g spierdoli z psychiatryka?
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Oby nie przez okno
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

karwan gościem na urodzinach belmondo xd (karwan potwierdził na insta)
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

To było lato, dozowałem pierwszy flakon.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

Wczoraj zagrał standardowy koncert. Cykl zycia bekmondziaka nakazuje teraz oczekiwać jakiejs zasadzki na instagramowym streamie
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Dzień dobraaaaah :twisted:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

znowu myślałem że dead
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ufff jednak żyje
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Post autor: Pomiot_Liryczny »

kocham go
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło :crazy: :oops:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Tu się nie gada, tu jest jebalnia
Tu produkuje się ajran
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
2ps__

Post autor: 2ps__ »

fajnie że znowu wyszedł, tym razem się uda xD
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Żyje

Belmondziarz ma dziś urodziny
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Burak pisze: 20 wrz 2025, 13:50Żyje
Ufffff
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

co on ma na czole
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

te ślady na łapie niebezpiecznie zaczynają mi przypominać rapera tonciu
sqlie pisze: 20 wrz 2025, 14:11 co on ma na czole
a to druga rzecz o którą miałem pytać
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ziomek jest poniszczony
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
2do5

Post autor: 2do5 »

przedszkolanek pisze: 20 wrz 2025, 14:11 te ślady na łapie niebezpiecznie zaczynają mi przypominać rapera tonciu
to łuszczyca(?) postępuje, łokieć już mu kiedyś gnił
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

ZAPROSZĘ GO NA PŁYTĘ SWOJĄ
ODPOWIEDZ