pisałeś o ludziach mających coś wspólnego z hip hopem, a nie osobach, które były akceptowane przez środowisko, ładna gimnastyka artystyczna już się zaczyna
Ekipa - SEZON 3 (2021)
-
ksiazenieporzadek
Re: Ekipa - SEZON 3 (czerwiec 2021) [Zapowiedź]
@ksiazenieporzadek
Różnica między Donatanem i BRO a między Borixonem jest dosyć znacząca dla całej muzyki hip hop. Borixon przeszedł długą drogę i jest o wiele ciekawszą postacią niż ci drudzy.
Sukces Donatana to według mnie bardziej współpraca z Cleo i "My Słowianie" na jakiejś tam Eurowizji niż zasługi w rapie.
Natomiast o BRO już pisałem, raczej drugoligowy raper.
I we dwóch stworzyli Ekipę. Pop-hop.
Różnica między Donatanem i BRO a między Borixonem jest dosyć znacząca dla całej muzyki hip hop. Borixon przeszedł długą drogę i jest o wiele ciekawszą postacią niż ci drudzy.
Sukces Donatana to według mnie bardziej współpraca z Cleo i "My Słowianie" na jakiejś tam Eurowizji niż zasługi w rapie.
Natomiast o BRO już pisałem, raczej drugoligowy raper.
I we dwóch stworzyli Ekipę. Pop-hop.
-
ksiazenieporzadek
czyli podgatunek hip hopu skoro to jest pop-hop
w związku z tym rozumiem, że kilka postów wystarczyło abyś nie miał bólu dupska, że to jest w dziale plhh
w związku z tym rozumiem, że kilka postów wystarczyło abyś nie miał bólu dupska, że to jest w dziale plhh
Podgatunek K-Pop jest w dziale inna muzyka.
Daruj sobie te przytyki bo to godne politowania.
Daruj sobie te przytyki bo to godne politowania.
COŚ WSPÓLNEGO XD? Borixon był obecny na każdym etapie rozwoju plhh, dość często szedł w awangardzie. Od pionierskiego Wzgórza, przez pierwszy w Polsce bauns i palenie hajsu w RRX ("Mam 5 gram" i "Hardkorowa komercja" to flexxxx i drippppp tylko 20 lat wcześniej), po próby przeszczepienia dubstepu/grajmu na nasze podwórko ("Rap Not Dead"), po Gang Albanii, czyli pierwszy megakomercyjny rapbojsbend (Taconafide - tyle że bez silenia się na artystczną otoczkę). Do tego w porównaniu do reszty sceny dość szybko wszedł w post-Belmondowy njuskul ("Koktajl"). Wkład Borixona w rozwój sceny jest niedoceniany i to strasznie przykre jest :C.many-s pisze: ↑27 maja 2021, 14:37 @ksiazenieporzadek
Ogólnie chillwagon ma podłoże hip hopowe i składa się z ludzi mających coś wspólnego z hip hopem jak np. Borixon. Na siłę to można podpiąć pod "eksperymentalny hip hop"![]()
![]()
Również nie trafia to w moje gusta.
Ekipa to taki ugrzeczniony, podrobiony pop produkt żeby nie było przypału jak mama usłyszy.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2021, 15:13 przez Suseł, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
-
ksiazenieporzadek
@Suseł
Nie skumałeś formy ale spoko. Nie chciałem pisać tego co ty.
@ksiazenieporzadek
Tak jak mówiłem - EKIPIE jest bliżej do hybrydy disco polo czy popu z hip hopem.
Dziękuję za dyskusję, na dzisiaj kończę i pozdrawiam.
Nie skumałeś formy ale spoko. Nie chciałem pisać tego co ty.
@ksiazenieporzadek
Tak jak mówiłem - EKIPIE jest bliżej do hybrydy disco polo czy popu z hip hopem.
Dziękuję za dyskusję, na dzisiaj kończę i pozdrawiam.
co to jest podłoże hip hopowe, tańczą bredgensa (taniec na głowie) czy kombatanckie życiorysy wpływają na klasyfikację utworów? polecam zacząć oddzielać twórcę od dzieła, cały świat poza redakcją trójki i teraz rocka już to zrobił jakiś czas temu
@jajca hehe, bredgens ... taniec na głowie ...
Wyrwałeś z kontekstu fragment dyskusji.
Wyrwałeś z kontekstu fragment dyskusji.
- oKulTywowany
Hip hop już nie istnieje został rap,
a Ekipa to tylko muzyczna ciekawostka, jeszcze miecha temu sam hejtowałem i to bylo słabe i po chuj jak obecnie mówimy o muzyce skoro de facto mało co teraz wychodzi na dobrym poziomie [w oczekiwaniu na nowego Quebo]a gadanie ten i ten czy pizda marcysia top raperek traktowac z przymrużeniem oka bo wyszlo szydło jak na zywo sobie radzą
ciecie /ciecie/cięcie wielcy artyści bez wtyczek.
Muzyka się broni. Największe gratulacje dla B.R.O z kupy ładne pudełko,kiedy sam od dawniej dawna nic swojego dobrego nie wypuścił.
Ale majk do wypierdolenia
a Ekipa to tylko muzyczna ciekawostka, jeszcze miecha temu sam hejtowałem i to bylo słabe i po chuj jak obecnie mówimy o muzyce skoro de facto mało co teraz wychodzi na dobrym poziomie [w oczekiwaniu na nowego Quebo]a gadanie ten i ten czy pizda marcysia top raperek traktowac z przymrużeniem oka bo wyszlo szydło jak na zywo sobie radzą
Muzyka się broni. Największe gratulacje dla B.R.O z kupy ładne pudełko,kiedy sam od dawniej dawna nic swojego dobrego nie wypuścił.
Ale majk do wypierdolenia
Ostatnio zmieniony 27 maja 2021, 16:48 przez oKulTywowany, łącznie zmieniany 1 raz.
This page is no longer available.
no spoko, za miesiąc przyjdziesz i powiesz że już jesteś fanem
- oKulTywowany
No i przy okazji że ci starą wyruchałem 
WARN
WARN
@oKulTywowany Ale to dla Ciebie wychodzi mało premier na dobrym poziomie, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora 
- oKulTywowany
To witamy w klubie
@SiNi ogólnikowo napisałem,nikogo nigdzie nie wrzucam
taktyczny 
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
ale mi szczena lata, bedzie sie dzialo
^ za chwile nie bedzie latac, EKIPA pozamyka mordy wszystkim
Dodano po 40 sekundach:
Dodano po 40 sekundach: