Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Yayo

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Yayo »

maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Ta ostania płyta Sokoła to największy przehajp od bardzo dawna.
Nawet jeśli uważasz, że to przehajp to nie od tak dawna - Taconafide.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Sokół a'la rasmentalism
Pokaż mi gdzie jest ten Sokół ala Rasmentalism.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Nudna i odtwórcza. Rzecz na jedno przesłuchanie.
Ja się nie zawiodłem na tej płycie, jedna z moich ulubionych rodzimych produkcji z tego roku, więc ile ludzi tyle opini :) .
frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 "Czarna biała magia" to imo ścisła topka polskiego rapu, zajebiście spójny album i imponujący rozmachem, ciężki i klimatyczny
Podbijam, świetny album, jeden z najlepszych Sokoła imo i przebija Czystą Brudną Prawdę. Może jest właśnie za mroczny dla normików.
frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 Ultymatywna lista raperów, którzy nagraliby w całości dobrą płytę, gdyby nie byli debilami:
- Dwa Sławy,
- Eripe,
- Belmondo,
- Bedoes,
- Tau,
- Ten Typ Mes,
- Quebonafide.
Mes i Quebonafide nagrali już dobre krążki. Quebo - Eklektyka,a Mes - praktycznie wszystko do Kandydatów wg mnie.
Ode mnie - mimo, że nie lubię Malika Montany to jest to mistrz refrenów - patrz Djengi Borixona, Modlitwa Bałagane czy Czempion Kiza.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

przecież taconafide nie jest wgl przehajpowane, tutaj mamy do czynienia z sytuacją w drugą stronę, polski słuchacz po prostu jeszcze nie dorósł do tego typu projektów
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Taconafide nie jest dla mnie przehajpem, każdy wiedział że to będzie nudny, zachowawczy i chujowy materiał nagrany jako skok na kasę, a album sokoła przed premierą ludzie hajpowali na potencjalny klasyk xd
Awatar użytkownika
Yayo

To chyba każdy na śl***u :dunno: . Ich płyta to wielki sprzedażowy sukces, nieadekwatny do jakości.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Mnie byłoby łatwiej doceniać Malika, gdybym nie znał wcześniej Sentino. A tak to co odpalę sympatycznego muzułmanina, to brzmi dla mnie jak Sebek po wylewie/z downem
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Post autor: maly mefedronik »

Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Nawet jeśli uważasz, że to przehajp to nie od tak dawna - Taconafide.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09
Nie mówię o Taconafide, bo nie jestem w stanie słuchać rapera Taco Heamingway. Słyszałem chyba tylko tamagoczi.
Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Ja się nie zawiodłem na tej płycie, jedna z moich ulubionych rodzimych produkcji z tego roku, więc ile ludzi tyle opini :) .[quote=frontkick
A słuchasz jej dalej? Nie mówię, że to słabo wyprodukowana płyta. To świetnie wyprodukowana płyta poparta świetnym marketingiem. Ale nudna i nie che mi się do niej wracać.
Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Pokaż mi gdzie jest ten Sokół ala Rasmentalism.
Dla mnie Eskimos. Ale to może zasugerowałem się doniesieniami, że raper Rasmentalism jest ghostwriterem tego kawałka (żadnych konkretnych dowodów - tylko ploty.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Yayo

Szczerze mówiąc to dopiero niedawno się do niej przekonałem, po premierze też niewiele wracałem. Teraz za to planuje zakup orginału(i przy okazji WWO bo nie mam a wróciłem dzięki tegorocznemu krążkowi i znowu się jaram), z 2-3 kawałki mi mniej podchodzą (Pluszowy, Za Ręce i MC Hasselblad) reszta regularnie na głośnikach. Co do nudy to cóż, chyba po każdej płycie Sokoła niektórzy mówią, że nudy. On po prostu takie ma flow i barwę głosu, a z ciekawości - inne albumy Sokoła lubisz?
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

oldschool pisze: 08 paź 2019, 18:01 Kontrowersyjna opinia: Słuchacze wybaczą obecnie raperowi wszystko poza gwałtem, albo morderstwem kobiety/dziecka. Chociaż co do tych 2 też nie mam pewności.
Akurat na tym forum jak widać nie jest to ni chuja kontrowersyjne. Niektórzy tutaj są w stanie młodemu gejowi po tej aferze z rafalalalalalą postawić pomnik (zakładam zuchu, że do tego pijesz).
baqlashan pisze: 08 paź 2019, 18:26 ten typ gej zachował się kiedyś jak totalny burak na tej akcji z pistoletem na wode i dla mnie to był większy cringe niż cała seria odpierdoli belmonda, z tymi ostatnimi na czele, zależy od człowieka chyba a nie kalibru przewinienia, choć jakby ktoś by zabił ciężarną kobietę albo był pedo i byłoby na to perfidne białko no to takie coś już nie do wybaczenia
To gratuluję podejścia, że masz wyjebane na to jak ktoś kogoś wypierdala na hajsy, rucha transów i wiele jeszcze innych rzeczy (w temacie o młodym geju zostało wszystko wypunktowane).
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:18 To gratuluję podejścia, że masz wyjebane na to jak ktoś kogoś wypierdala na hajsy, rucha transów i wiele jeszcze innych rzeczy (w temacie o młodym geju zostało wszystko wypunktowane).
no mam wyjebane bo belmondo jest symaptyczny i utalentowany, czego nie można powiedzieć o tamtym typku geju
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
Addicted

A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy? Poszedłbyś jeszcze na jego koncert, kupił koszulkę za 100 zeta i przybił pionę mówiąc KURWA TY JESTEŚ PRZE CHUJ ARTYSTA MORDO?
Awatar użytkownika
baqlashan

Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:20 A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy?
Nie miałbym, ale mnie nie wypierdolił tylko swoich kolegów pozdro

w ogóle ja się nie daję wypierdalać na hajsy, ofiary belmonda są w dużym stopniu same sobie winne
Ostatnio zmieniony 09 paź 2019, 19:23 przez baqlashan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Mes jest utalentowany, tylko robi wrażenie przemądrzałego, zapatrzonego w czubek własnego nosa buraka (mówie o zachowaniu i pisankach) i raczej nie jest tak oczytany, zorientowany w kulturze i inteligentny jak Młody G, no ale kawałki zdarza mu się robić fajne, a nawet kiedyś całe płyty.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Addicted

baqlashan pisze: 09 paź 2019, 19:22
Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:20 A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy?
Nie miałbym, ale mnie nie wypierdolił tylko swoich kolegów pozdro

w ogóle ja się nie daję wypierdalać na hajsy, ofiary belmonda są w dużym stopniu same sobie winne
Luz, o to mi chodziło. Typ po prostu powinien zostać rozkurwiony w pył, oddać hajs i wypierdalać czym prędzej. To że są sobie sami winni, to racja :)
Awatar użytkownika
baqlashan

ten typ gej jest muzykantem który cudacznością nadrabia braki artystyczne, ot cała filozofia

Typowy średniak, któremu się coś wydaje, no i niech mu się wydaje bylebym tego nie słyszał

A to że ma iq pantofelka to już zdążył udowodnić wiele razy, nie ma nawet co porównywać do Belmonda czy chociażby WIlka WDZ
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Yayo pisze: 09 paź 2019, 18:38 Co do nudy to cóż, chyba po każdej płycie Sokoła niektórzy mówią, że nudy. On po prostu takie ma flow i barwę głosu, a z ciekawości - inne albumy Sokoła lubisz?
tak, "Czysta brudna prawda" to fajna płyta (ale uważam, że bardziej popowa (dobry pop) niż hip hopowa). czarna biała magia jest imo bardziej hip hopowa i też fajna, ale dawno nie odświeżałem.
#PRAY4BELMONDO
oyche

Post autor: oyche »

stop victim blaming
Awatar użytkownika
baqlashan

zachęcam do używania polskiego języka na forum, gdyż jest to forum polskojęzyczne, pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

[mention]baqlashan[/mention] przestań bo się pogniewam, przecie wszyscy raperzy są Chujowi z charakteru z ta różnica że mes na talent.
Jedyny co bym zbił pione to bons
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
baqlashan

imo to najfajniejszy z charakteru jest raper Kobik
oyche

Post autor: oyche »

zachęcam do używania polskiego języka na forum
imo
smieszek

napisałeś że tolerujesz złodziei dopóki nie okradają ciebie, podtrzymujesz to?
ODPOWIEDZ